Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
22. 9. 2022

Tuomas Holopainen, prepoznavni klaviaturist in glava pionirjev simfoničnega metala Nightwish, je v intervijuju za Backstage TV Davida Zbavitel razkril, da je 12 pesmi za naslednika albuma Human :II: Nature že pripravljenih. Dodal je še, da se Nightwish pripravljajo na vrnitev v studio v poletju 2023. Nightwish so trenutno na svetovni turneji, 4. decembra se bodo ustavili tudi na Dunaju.

15. 9. 2022

Lorna Shore predstavljajo nov single s prihajajočega albuma Pain Remains. Gre za prvo skladbo trilogije z naslovom Pain Remains I: Dancing Like Flames, za katero so posneli tudi videospot v režiji Davida Brodskyja. Izid albuma je napovedan za 14. oktober, prednaročite pa ga lahko tukaj.

24. 2. 2022

Gothic death rock pionirji Christian Death objavljajo najnovejši video za komad Quicksand. Gre za priredbo klasike Davida Bowieja, ki jo je zasedba posnela januarja leta 2020 v čast Davidu Bowieju, ki je preminul 10. januarja 2016. Video si lahko ogledate spodaj.

17. 7. 2020

Organizatorji Grossmannovega fantastičnega festivala filma in vina pred zaključkom festivala sporočajo: »Danes na zaključni prireditvi ob 20.30 na Glavnem trgu razkrijemo dobitnike letošnjih nagrad!
Programski sklop Začarani kino danes v kino dvorani Kulturnega doma nudi kar dva filma, ob 12. uri dansko animacijo Pikica, Koko in divji nosorog režiserja Jannika Hastrupa za najmlajše in ob 13. francosko psihološko grozljivko Zombi otrok režiserja Bertranda Bonella za starejšo mladino.
Ob 15. uri bo na istem prizorišču na sporedu ameriška psihedelična grozljivka Blaženost režiserja Joeja Begosa. Ob 17. uri bo čas za ameriški horror triler 1BR režiserja Davida Marmorja. Ob 19. uri sledi španski fantastični triler Prednosti potovanja z vlakom režiserja Aritza Morena.
Na Glavnem trgu bo ob 20.30 slavnostna zaključna prireditev festivala, na kateri bomo razkrili dobitnike letošnjih nagrad. Nagrado za najboljše vino bo podelila vinska kraljica Slovenije Ana Pavlin, z nagovorom pa nas bo počastil en in edini Peter Mlakar.
Projekcije na Glavnem trgu bodo v znamenju retrospektiv. Ob 21. uri bo prikazan slovenski znanstvenofantastični film Ječarji režiserja Marjana Cigliča z gostoma igralcema Ivom Banom in Jonasom Žnidaršičem, ob 23. uri pa bo na ogled restavrirana verzija klasične komedije Maratonci tečejo častni krog režiserja Slobodana Šijana.
V atriju Mestne hiše bo ob 17. uri posebna predstavitev novega stripa Ivana in Zorana Smiljanića z naslovom Črni plamen. Filmske projekcije bodo nudile dva glasbena dokumentarca, Električni orgazem za ljudi bodočnosti režiserke Marije Vukić in Bure bareta režiserjev Roberta Bubala, Maria Vukadina in Renata Tonkovića.
Ob 18. uri bo na Glavnem trgu potekal filmski kviz Hudega mačka z voditeljem Timonom Grabovcem.«

30. 6. 2020

The Atomic Bitchwax predstavljajo videospot za naslovno skladbo prihajajočega studijskega albuma Scorpio, ki bo izšel 28. avgusta pri založbi Tee Pee Records.

Trio s sedežem v New Jerseyju sestavljajo vokalist/basist Chris Kosnik, bobnar Bob Pantella in kitarist Garrett Sweeny, ki so vsi bili ali še vedno so povezani s skupino Monster Magnet.



The Atomic Bitchwax so nedavno objavili tudi video za priredbo Davida Bowieja I'm Afraid Of Americans s kompilacije Hero - A Tribute To David Bowie, izdane za Main Man Records.

2. 9. 2019

Severnoirska epic metal zasedba Terminus je podpisala za založbo Cruz Del Sur Music, pri kateri bo novembra izdala svoj drugi studijski album A Single Point Of Light. Novi album je nastal v domačem studiu multi-inštrumentalista Davida Gillespieja, medtem ko je za miks in mastering poskrbel Richard Whittaker (Solstice, Orchid).

A Single Point Of Light prinaša sledeče skladbe:
To Ash, To Dust
Harvest
As Through A Child's Eyes
Flesh Falls From Steel
Mhira, Tell Me The Nature Of Your Existence
Cry Havoc
Spinning Webs, Catching Dreams

11. 6. 2019

Hollywood Vampires so objavili videospot za skladbo Heroes s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Rise, ki izide 21. junija pri založbi earMusic. Gre za priredbo klasike Davida Bowieja, ki se nahaja na njegovem istoimenskem albumu iz leta 1977.

13. 3. 2019

Noctiferia so naznanili še tretjega gosta na prihajajočem albumu Reforma, s katerim se poklanjajo Laibach.

Poleg Jørgena Munkebyja iz norveške avantgardne zasedbe Shining, ki ga bomo na saksofonu lahko slišali na Novi Nekropoli, in Davida Vincenta (Vltimas, I Am Morbid, ex-Morbid Angel), ki je svoj glas posodil za skladbo Now You Will Pay, bo na Reformi sodeloval še Attila Csihar, ki bo prevzel vokalne zadolžitve na Tanz mit Laibach.

19. 4. 2018

Noctiferia sporočajo, da so zaradi bolezni vokalista Davida in gosta Niklasa primorani nocojšnji koncert prestaviti na kasnejši datum, ki trenutno še ni znan.

18. 12. 2017

Nemška zvezdniška hard rock zasedba Voodoo Circle je objavila skladbo Running Away From Love s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Raised On Rock, ki bo izšel 9. februarja pri založbi AFM Records.

Skupino sestavljajo kitarist Alex Beyrodt (Primal Fear, Silent Force, ex-Sinner), basist Mat Sinner (Primal Fear, Sinner, Silent Force), bobnar Francesco Jovino (Primal Fear, Sinner, Jorn, ex-U.D.O., ex-Hardline), klaviaturist Alessandro Del Vecchio (Hardline, Jorn, Silent Force, Eleventh Hour, Faithsedge) in novi vokalist Herbie Langhans (Sinbreed, Beyond the Bridge, ex-Seventh Avenue), ki je zamenjal Davida Readmana (Pink Cream 69, Almanac, Tank, ex-Adagio).

23. 10. 2017

Metal kraljica Doro predstavlja videospot za skladbo Helden, nemško predelavo brezčasne uspešnice Davida Bowieja z originalnim naslovom Heroes. Gre za prvi single z novega studijskega albuma Für immer - German Songs, Ballads And Rare Diamonds, ki bo ta petek izšel pri njeni lastni novoustanovljeni založbi Rare Diamonds Productions.

Omenjena skladba se nahaja tudi na limitiranem 7" vinilnem singlu, ki na B-strani prinaša še Ein Stück Ewigkeit, nemško verzijo balade Give Me A Reason z albuma Calling The Wild iz leta 2000.

9. 8. 2017

Septembra bo pri založbi Silver Lining Music izšla kompilacija skupine Motörhead z naslovom Under Cöver, na kateri so zbrane njihove priredbe izvajalcev, kot so Sex Pistols, Ted Nugent, The Ramones, Judas Priest, Metallica in drugi.

Spodaj si lahko ogledate videospot za njihovo predelavo brezčasne klasike Davida Bowieja z naslovom Heroes, ki je bila posneta med snemanjem albuma Bad Magic leta 2015 s producentom Cameronom Webbom. Do sedaj še neobjavljena skladba je tako tudi ena od zadnjih, ki jih je skupina posnela skupaj.

Kompolacija prinaša naslednje skladbe:
Breaking The Law (Judas Priest) 2008
God Save The Queen (Sex Pistols) 2000
Heroes (David Bowie) 2015
Starstruck (Dio) 2014
Cat Scratch Fever (Ted Nugent) 1992
Jumpin’ Jack Flash (The Rolling Stones) 2001
Sympathy For The Devil (The Rolling Stones) 2015
Hellraiser (Ozzy Osbourne) 1992
Rockaway Beach (The Ramones) 2002
Shoot 'Em Down (Twisted Sister) 2001
Whiplash (Metallica) 2005

30. 6. 2016

Nova mednarodna progressive zasedba Seventh Station predstavlja prvi single Abnormal Circles Doubtful Hour. Zasedbo vodi slovenski kitarist Dmitri Alperovich, sestavljata pa jo še klaviaturist Eren Basbug, mladi dirigent in aranžer, ki je najbolj znan po njegovem sodelovanju z zasedbo Dream Theater ter vokalist Davidavi Dolev (Reign Of The Architects). 

Avtorica: Tina Urek
26. 2. 2016

Skupina Nasty Habit iz New Yorka se je preimenovala v Major Crush. Do menjave je prišlo tudi na bobnarskem stolčku, saj je dolgoletnega bobnarja Davida Jordana sedaj zamenjal Brandon Young.

Major Crush so lani jeseni s producetom Stacyjem O’Dellom že pričeli s snemanjem novega albuma, medtem ko je za miks poskrbel Kato Khandwala (The Pretty Reckless, Paramore). Prvi single You Ain’t A Saint naj bi predstavili že v prihodnjih tednih, tukaj pa je na voljo tudi kratek teaser.

21. 1. 2016

The Winery Dogs so objavili priredbo skladbe Moonage Daydream, ki jo v originalu izvaja David Bowie in se nahaja na albumu The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars iz leta 1972. Skladba je zaradi Bowiejeve nenadne smrti luč sveta ugledala prej kot je bilo predvideno, saj so jo nameravali enkrat v prihodnosti uporabiti kot bonus track katere od prihajajočih izdaj.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška