Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
26. 4. 2024

Darkthrone predstavljata besedilni video za pesem The Bird People of Nordland z njunega že 21. albuma It Beckons Us All, ki ga bo danes izdala založba Peaceville Records.

12. 4. 2024

Norveški dvojec Darkthrone je objavil videospot za komad Black Dawn Affiliation s prihajajočega albuma It Beckons Us All, ki ga bo 26. aprila izdal pri založbi Peaceville Records. Album obsega te naslove:

Howling Primitive Colonies
Eon 3
Black Dawn Affiliation
And in That Moment I Knew the Answer
The Bird People of Nordland
The Heavy Hand
The Lone Pines of the Lost Planet

10. 4. 2024

Indonezijski brutalneži Anthropophagus Depravity so s komadom Obliterate the Sanctified napovedali drugi dolgometražec Demonic Paradise. Plošček, ki bo izšel 21. junija pri Comatose Music, prinaša vsega skupaj deset komadov:

The Obscure Realm
Dogma Weakened Souls
Malicious Catastrophe
Obliterate the Sanctified
Preaching Above Depravity
Demonic Paradise
When the Darkthrone Reigns
Pseudo Salvation
...of Condemnation
Delusions of the Unholy

14. 3. 2024

Legende norveškega black metala Darkthrone so nazaj! 26. aprila naj bi pri Peaceville Records namreč luč sveta ugledal album It Beckons Us All, prednaročila pa naj bi bila na voljo že od danes naprej. Kaj o samem albumu meni Fenriz, pa si oglejte spodaj.

13. 2. 2024

Na sceni se je pojavil nov band Coffin Storm. Ustanovili so ga Fenriz (Darkthrone), Apollyon (Aura Noir) in Bestial Tormentor (Inferno), imena, ki jih ljubiteljem black metala ni treba posebej predstavljati. Prvenec Arcana Rising bodo izdali 29. marca pri Peaceville Records, že zdaj pa lahko prisluhnete komadu Over Frozen Moors.

3. 4. 2023

Darkthrone bodo 26. maja pri Peaceville Records izdali demo Thulcandra in demo Cromlech na LP-ju. Prednaročila so že na voljo tukaj.

Thulcandra vsebuje prve 3 izdaje pod imenom Darkthrone, in sicer demo Land of Frost (1988), promo A New Dimension (1988), in sam demo Thulcandra (1989). Skupaj te izdaje ponujajo jasen prikaz hitrega razvoja banda v njegovih ambicioznih ustanovnih letih, vendar z naraščajočo zrelostjo in že eklektično sfero vplivov.

Cromlech je bil zadnja demo izdaja skupine, preden je bila podpisana pogodba z založbo Peaceville Records. Demo je bil posnet leta 1989 z isto zasedbo kot Thulcandra, se pravi takšno, ki je kasneje posnela albuma Soulside Journey in A Blaze in the Northern Sky. Poleg ikoničnih demo psonetkov ta izdaja vsebuje tudi dodatne skladbe s posnetkov Bootleg TV Oslo iz leta 1989, vključno s priredbo Visual Aggression skupine Celtic Frost in trojico instrumentalnih skladb s kasete, ki je bila prvotno narejena za ustanovitelja založbe Peacevill, ki jih je Paul »Hammy« Halmshaw prejel leta 1990.

20. 2. 2023

Nizozemska black metalca Grafhond sta razkrila komad Gefluister, s katerim za 31. marec pri Void Wanderer Productions in War Productions napovedujeta album In harmonie met de dood, ki naj bi nagovoril vse ljubitelje zasedb, kot so Mayhem, Dissection, Emperor, Darkthrone, Marduk in Burzum. Tracklista:

De zuivering
Verwekker
Gefluister
Gat
Verslagen
Voor galg en rad

23. 1. 2023

Po melodično-tehničnem death metal prvencu Soulside Journey je zasedba Darkthrone v začetku 90. prejšnjega stoletja zamenjala slog igranja in se posvetila black metalu. Takrat že posnet album Goatlord, ki je sledil slogovnim smernicam prvenca, je bil pred kasnejšo izdajo predelan v bolj blackmetalskem duhu in izdan kot sedmi album po vrsti. Takratna postava, ki je posnela album v vadbenih prostorih, vokale pa dodala naknadno sredi devetdesetih, je bila takšna: Gylve »Fenris« Nagell (bobni), Ted Skjellum a.k.a. Nocturno Culto (lead kitara), Ivar Enger (ritem kitara) in Dag Nilsen (baskitara).

Po mnogih letih se je danes dvojec Fenris in Nocturno Culto odločil, da album v originalni instrumentalni izvedbi ponovno izda in mu nadene ime Goatlord: Original. Za kopiranje z originalne kasete in mastering je poskrbel Patrick Engel (Temple of Disharmony).

28. 10. 2022

Darkthrone ponujajo v posluh svoj najnovejši album Astral Fortress, ki je uradno luč sveta ugledal na današnji dan.

20. 10. 2022

Darkthrone predstavljata besedilni video za single Caravan of Broken Ghosts s prihajajočega albuma Astral Fortress, ki bo 28. oktobra izšel pri založbi Peaceville Records.

8. 9. 2022

Norveške black metal legende Darkthrone napovedujejo izid najnovejšega dolgometražca, ki bo nosil naslov Astral Fortress. Izid albuma je napovedan za 28. oktober pri založbi Peaceville Records, prednaročite pa ga lahko tukaj.

22. 7. 2022

Nizozemski black metalci Asgrauw, ki naj bi nagovorili ljubitelje bandov, kot so zgodnji Dimmu Borgir, zgodnji Satyricon, Emperor in Darkthrone, napovedujejo nov album. To bo njihov četrti po vrsti, nosil bo naslov Façade in vseboval osem komadov:

Versplinterd hout
Geketend
Zielloos
Offerande
Tussen willen en kunnen
Hernemen
As van de doden
Levenswaan

7. 7. 2022

Konec leta naj bi black metal dvojec Artach izdal nov album. Ta bo nasledil za zdaj še aktualni album Sworn to Avenge, o njegovem nasledniku pa je znano le, da naj bi zadovoljil ljubitelje bandov, kot so Celtic Frost, Darkthrone in Satyricon, ki preigravajo surov black metal. O tem vas naj bi prepričal komad Hoarfrost, ki ga lahko preverite spodaj.

8. 3. 2022

Black metal zasedba Krod iz Čila in black metal/dungeon synth zasedba Cruciatus Infernalis iz Avstrije bosta aprila izdali split z naslovom Storming the Gates of Heaven. Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot so Darkthrone, Enslaved, Gorgoroth, Satyricon, Archgoat ali Nunslaughter, tracklista pa je takšna:

Krod - Nihilist Shadows
Krod - Upon the Hills
Krod - K.R.O.D.
Cruciatus Infernalis - Feuer
Cruciatus Infernalis - Rauch
Cruciatus Infernalis - Auferstehung

25. 11. 2021

Avstrijska black/death metal zasedba Cruciatus Infernalis, za katero stoji eno samo ime, in sicer H.Daemonenwacht, napoveduje za 10. december EP Untot. Ta bo izšel preko založbe Kvlt und Kaos Productions na zgoščenki in v digitalni obliki, vseboval pa bo naslednjih 7 komadov, ki naj bi razveselili sledilce zasedb, kot so Arkhon Infaustus, Acheron, Archgoat, Darkthrone in Nunslaughter:

Qualenmeer
Seelenlosen
Fleischeslust
Untoten
Hoffnung
Wiedergänger
Vernichtung

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška