Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
9. 11. 2022

Kot smo že poročali, so švicarski thrash metal veterani Coroner letos začeli s snemanjem novega dolgometražca. Sedaj pa je kitarist Tommy Vetterli v pogovoru za Blabbermouth potrdil, da naj bi nov album luč sveta ugledal naslednje leto. To bo prva izdaja po albumu Grin iz leta 1993.

31. 1. 2022

Zapoznelo praznovanje 25. obletnice festivala Brutal Assault se uradno začne v torek, 9. avgusta, za to pa veljajo vse vstopnice, kupljene od jeseni 2019. Organizatorji še sporočajo, da je 60 % vstopnic že prodanih in da se prodaja trenutnega paketa vstopnic izteka ravno danes.

Zaenkrat potrjeni bandi so: 1914, Abbath, Aborted, Ad Nauseam, Ahab, Alcest, Amenra, Arcturus, As I Lay Dying, Asphyx, At The Gates, Atari Teenage Riot, Baest, Bell Witch, Benighted, Blood Incantation, Bloodbath, Butcher Babies, Cannibal Corpse, Cattle Decapitation, Clutch, Comeback Kid, Conjurer, Cradle Of Filth, Dark Funeral, Darkest Hour, Decapitated, Die Krupps, Draconis Infernum, Evil Dead, Evoken, Excrementory Grindfuckers, Exhorder, Exhumed, Extinction A.D., Fleshgod Apocalypse, Front Line Assembly, Frontierer, Fueled By Fire, Gaahls Wyrd, God Mother, Hangman's Chair, Hentai Corporation, Humanity's Last Breath, Igorrr, Imperial Triumphant, Insomnium, Jinjer, Katatonia, Leprous, Life Of Agony, Lorna Shore, Lost Society, Manes, Mass Infection, Mayhem, Melt-Banana, Mercyful Fate, Misery Index, Mors Principium Est, Municipal Waste, Mysticum, Nailed To Obscurity, Necrophobic, Necrot, Nekrogoblikon, Nunslaughter, Onslaught, Ottone Pesante, Pallbearer, Paradise Lost, Pensées Nocturnes, Pentagram, Phlebotomized, Psycroptic, Psykup, Razor, Regarde Les Hommes Tomber, Rings Of Saturn, Rivers Of Nihil, Sacred Reich, Sigh, Skywalker, Slagmaur, Soen, Soreption, Static–X, Strigoi, Suffocation, Swallow The Sun, Tallah, Tesseract, The Agonist, The Black Dahlia Murder, Uada, Undergang, Unearth, Urne, Valkyrja, Venom, Vitriol, Voices, Vola, Winterfylleth.

20. 10. 2021

Nemški death metalci Mesentery so objavili dražilnik za besedilni video pesmi The Time Before Death, s katero po več kot 10 letih premora napovedujejo svoj drugi studijski dolgometražec, ki bo izšel v začetku naslednjega leta in bo nosil naslov Soulfucker. Seznam skladb je sledeč:

Soulfucker
To Be The Odd One Out
Punisher
The Time Before Death
Damned Liars
2025
Inevitable
Virtopsy
Quo Vadis
Mesentery

21. 4. 2020

Španska death metal zasedba Come Back From The Dead, v kateri sodelujejo sedanji oziroma nekdanji člani Nashgul, Machetazo in Bokluk, je posnela videospot za skladbo Restless In Putrescence z aktualnega drugega studijskega albuma z naslovom The Rise Of The Blind Ones, izdanega septembra lani pri Transcending Obscurity Records.

23. 9. 2019

Španska old school death metal zasedba Come Back From The Dead je nedavno pri založbi Transcending Obscurity Records izdala svoj drugi album The Rise Of The Blind Ones, ki ga lahko v celoti preverite na njihovem Bandcampu.

The Rise Of The Blind Ones ponuja naslednje skladbe:
Outcast Of The Light
Martyr Of A Gruesome Demise
Restless In Putrescence
Jugular I - Heretic Impaler
Jugular II - The Altar Of Your Neck
Nebulaes Of Malevolent Shining
Darkness Abominations
Lick My Hands Wild Beasts
Dead March
Possessed By The Death

12. 9. 2019

Založba Soulseller Records je pod svoje okrilje vzela norveške black metal legende Tulus, ki se novembra odpravljajo v studio.

Skupina bo pričela s snemanjem zaenkrat še neimenovanega comeback albuma, ki naj bi izšel marca/aprila 2020. Pred tem bodo 15. novembra pri založbi poskrbeli tudi za ponoven izid njihovega tretjega studijskega albuma Evil 1999 iz leta 1999.

16. 7. 2018

Comeback Kid so objavili videospot za skladbo I'll Be That s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Outsider, ki bo izšel 8. septembra pri Nuclear Blast Records.

13. 9. 2017

Spodaj si lahko ogledate videospot za skladbo Hell Of A Scene z novega studijskega albuma kanadske hardcore zasedbe Comeback Kid z naslovom Outsider, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri založbi Nuclear Blast.



16. 8. 2017

Založba New Damage Records je objavila poletno kompilacijo, na kateri sodelujejo Devin Townsend Project, Powerflo, Comeback Kid, Sparrows, Hundred Suns, Silverstein in drugi, brezplačno pa si jo lahko prenesete na tej povezavi.

8. 8. 2017

Comeback Kid predstavljajo videospot za skladbo Surrender Control z novega studijskega albuma z naslovom Outsider, ki bo izšel 8. septembra pri Nuclear Blast Records.




14. 7. 2017

Comeback Kid so objavili videospot za skladbo Somewhere, Somehow z novega studijskega albuma z naslovom Outsider, ki bo izšel 8. septembra pri založbi Nuclear Blast Records.




13. 6. 2017

Comeback Kid so objavili novo skladbo z naslovom Absolute, v kateri se jim je pridružil tudi njihov rojak in glasbeni genij Devin Townsend.

7. 2. 2017

Deez Nuts so objavili videospot za skladbi Binge / Purgatory s prihajajočega albuma z naslovom Binge & Purgatory, ki bo izšel 7. aprila pri založbi Century Media Records.

Skupina se februarja skupaj s Comeback Kid, First Blood, Hellions, Risk It, Get The Shot in Reality Slap odpravlja na evropsko turnejo z imenom You Are Part Of This Tour 2017, v okviru katere se bo med drugim ustavila tudi 5. 2. na Dunaju in 7. 2. v Münchnu.

8. 12. 2016

A Loss For Words so objavili novo skladbo I Feel An Army In My Fist s prihajajočega albuma z naslovom Crises, ki bo izšel 27. decembra pri založbi Rise Records. Na vokalu v skladbi gostuje tudi vokalist/kitarist Andrew Neufeld iz skupine Comeback Kid.

26. 5. 2016

Legendarna avstralska thrash metal zasedba Hobbs' Angel Of Death je pravkar podpisala za založbo Hells Headbangers Records. Prvi rezultat njihovega sodelovanja bo dolgo pričakovani comeback album z naslovom Heaven Bled, ki naj bi izšel letos jeseni. Gre za njihov prvi novi material po več kot dveh desetletjih.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška