Na današnji dan
1976
Iron Maiden odigrajo svoj prvi koncert v zasedbi Terry Rance, Ron Matthews, Paul Day, Dave Sullivan in Steve Harris
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
16. 10. 2023

Ameriški heavy/doom metalci Cirith Ungol so naznanili, da s koncem leta 2024 ne bodo več koncertirali. Tukaj izjava banda:

»After careful deliberation, we have decided that 2024 will be the final year that Cirith Ungol will be performing live. Having taken a 25 year long hiatus, we could never have imagined the tidal wave of love and support that would come from all of you upon our return. From the bottom of our hearts, we would like to thank every one of you, who has attended our shows and supported our music. We are immensely proud of the work we have created in the past few years, and are beyond excited about our latest epic album, Dark Parade.

Legions, this is your rallying call. If you've never had the opportunity to see the band live, or if you want to see us perform once more, 2024 is your year. We will be announcing shows worldwide in the coming weeks, so stay tuned for news.«

6. 10. 2023

Heavy/doom metal zasedba Cirith Ungol je objavila besedilni video za skladbo Looking Glass s svojega šestega albuma Dark Parade, ki izide 20. oktobra pri založbi Metal Blade Records.

14. 9. 2023

Heavy/doom metalci Cirith Ungol napovedujejo izid novega albuma Dark Parade. Album naj bi izšel 20. oktobra pri založbi Metal Blade Records in bo zajemal naslednje komade:

Velocity (S.E.P.)
Relentless
Sailor on the Seas of Fate
Sacrifice
Looking Glass
Dark Parade
Distant Shadows
Down Below

13. 2. 2023

Mariborski death/thrash metalci Decatholicize so posneli besedilni video za komad Rise s prihajajočega albuma, ki naj bi luč sveta ugledal konec letošnjega ali v začetku naslednjega leta. Medtem ko so bili lead kitare in vokal posneti v studiu Gustaf ter bobni v studio The Kraken Productions, je snemanje ritem kitar in basa ter miks in mastering opravil Dražen Kecman v studiu Cirith Ungol.

Poleg novega komada pa je še vedno mlado leto 2023 prineslo tudi nekaj kadrovskih sprememb. Kot lahko razberete s priložene slike, se je zasedba razšili na šest članov, med katerimi so kar trije kitaristi:

Maj Deželak (vokal),
Alen Breber (bobni),
Leon Pondelak (bas),
Tin Senekovič (kitara),
Jernej Hanc (kitara),
Mladen Buletinac (kitara).

24. 1. 2022

Heavy metalci Night Demon so skupaj s Timom Bakerjem (Cirith Ungol) objavili priredbo pesmi 100MPH od heavy/doom zasedbe Cirith Ungol. Pesem lahko poslušate na YouTubu.

28. 5. 2021

Cirith Ungol bodo danes pri Metal Blade Records izdali EP z novimi verzijami redkih skladb iz 70. z naslovom Half Past Human, ki mu lahko že prisluhnete na tej povezavi.

Tracklista je sledeča:
Route 666
Shelob's Lair
Brutish Manchild
Half Past Human

7. 4. 2021

Cirith Ungol predstavljajo skladbo Brutish Manchild z novega EP-ja Half Past Human, ki bo 28. maja izšel v omejeni nakladi 300 kosov in bo dosegljiv ekskluzivno preko njihove spletne trgovine. Gre za na novo posnete verzije raritet iz 70-ih.

Spisek skladb je sledeč:
Route 666
Shelob's Lair
Brutish Manchild
Half Past Human

17. 12. 2020

Kalifornijski epic heavy/doom metal veterani Cirith Ungol so v začetku tega meseca v omejeni nakladi izdali reprodukcijo originalne kasete The Orange Album iz leta 1978, ki je bila remasterizirana s strani Barta Gabriela (Omen, Halloween, Savage Master, Crystal Viper). Vse skladbe so bile posnete med julijem in avgustom 1978, na glavnem vokalu pa se zamenja kar pet različnih vokalistov, med drugim tudi trenutni člani Greg Lindstrom, Robert Garven in Tim Baker.

14. 12. 2020

Mariborski death/thrash metalci Decatholicize so objavili predogled prihajajočega albuma z naslovom Remains Of Dominance. Datum izida bandovega prvenca zaenkrat še ni znan, je pa album posnel Matic Mlakar v The Kraken Productions, za miks in mastering pa je poskrbel Dražen Kecman v Cirith Ungol Studio.

6. 11. 2020

Štajerski death/thrash metalci Decatholicize so sredi dela za svoj debitantski studijski album. Snemanje je prevzel bandov stari znanec Matic Mlakar v svojem studiu The Kraken Productions, kmalu pa bo tudi vse pripravljeno za miks ter mastering, ki ga bo izvedel Dražen Kecman iz Banjaluke (Cirith Ungol Music Studio). Za band dolgo pričakovani album bo nosil naslov Remains Of Dominance, na njem pa bodo naslednji komadi:

God Ends Here
Take Our Souls
Demon Divine
Isotope 235
Down To Four Men
Retribution Awaits Us All
Life Imprisonment
Doomsday Machine
Remains Of Dominance

Obenem bo snemanje albuma tudi zadnje dejanje z dosedanjim pevcem Juretom Vandurjem, zato band, ki ga sestavljajo še Mladen Buletinac (ritem kitara), Jošt Skale (lead kitara), Leon Pondelak (bas kitara) in Alen Breber (bobni), ob tej priložnosti vabi k sodelovanju pevca, ki bi se videl v Decatholicize in prevzel vlogo frontmana. Vsi zainteresirani lahko kontaktirate band preko njegovega profila na Facebooku.

V zvezi z albumom pa band še sporoča, da zaradi trenutne situacije datum izdaje še ni znan, vsekakor pa bo ta ugledal luč sveta drugo leto, ko se stvari umirijo.

26. 8. 2020

Italijanska heavy/speed metal zasedba Fate je objavila skladbo Mask Of The Silver Death z druge demo kasete z naslovom II, ki bo 30. septembra v omejeni nakladi izšla pri založbi Caligari Records. Za snemanje in miks je poskrbel Alex Rossi, medtem ko so mastering zaupali Arthurju Rizku (Enforced, Cirith Ungol, Primitive Man, Uada).

Traklista je sledeča:

Where The Gods Go To Die
Mask Of The Silver Death
Demiurge

5. 5. 2020

Night Demon na ogled ponujajo besedilni video za naslovno skladbo najnovejšega 7" singla Kill The Pain, ki na B-strani prinaša priredbo 100 mph skupine Cirith Ungol, v kateri se je Jarvisu Leatherbyju na vokalu pridružil tudi njihov pevec Tim Baker.

14. 4. 2020

Nizozemska blackened heavy metal zasedba The Spirit Cabinet predstavlja videospot za skladbo Devils In The Details s prihajajočega albuma z naslovom Bloodlines, ki izide 24. aprila pri založbi Ván Records.

Bloodlines prinaša naslednje skladbe:
Devils In The Details
In Antique Vortex
Satan The Healer
The Medium In The Mask
Subtle Art Of Sleep Paralysis
The Celestial Intelligencer

V skupini so moči združili vokalist Snake McRuffkin (Urfaust, Meth Assassin), kitarist Johnny Hällström (Grimm, Zwartketterij), basist Erich Vilsmeier (Cirith Gorgor) in bobnar Cromwell Fleedwood (Hooded Priest).

27. 3. 2020

Legende Cirith Ungol so objavile skladbo Before Tomorrow, drugi single z novega dolgometražnega albuma Forever Black, ki bo izšel 24. aprila pri založbi Metal Blade Records.

21. 2. 2020

Cirith Ungol predstavljajo besedilni video za skladbo Legions Arise z novega studijskega albuma z naslovom Forever Black, ki bo izšel 24. aprila pri založbi Metal Blade Records. To bo za kalifornijske heavy/doom metal veterane tudi prvi album po Paradise Lost iz leta 1991.

Forever Black ponuja naslednje skladbe:
The Call
Legions Arise
The Frost Monstreme
The Fire Divine
Stormbringer
Fractus Promissum
Nightmare
Before Tomorrow
Forever Black

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb