Na današnji dan
1988
Poison izdajo legendarni album Open Up And Say... Ahh!
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
20. 6. 2023

Jutri se bodo v sklopu svetovne glasbene iniciative Fête de la musique ob Prazniku glasbe po vsej Sloveniji odvijali različni glasbeni dogodki. Med drugim bodo v Kopru nastopili Monstrumental, v Tolminu Samperium, pred Mladinskim centrom Postojna pa bodo nastopili Black Camo, Night Crawler in Ghastly Ashes. Celoten program koncertov v Črnomlju, Novi Gorici, Celju, Ljubljani, Dravogradu, Tolminu, Murski Soboti, Postojni, Piranu, Kopru, Ankaranu, Izoli, Železnikih, Velenju, Domžalah in Litiji je na voljo tukaj.

21. 3. 2017

Organizator cikla metalskih koncertov v Laškem pri Celju je najavil šesto edicijo Metaljota Raspaljota, ki se bo 21. aprila odvijal v mladinskem centru ŠMOCL. Tokrat bo glavna skupina večera grška thrash metal zasedba Chronosphere, občinstvu pa se bodo predstavile naslednje domače predskupine: melodeath/folk metal zasedba Morana iz Kranja, black metal/black'n'roll band Srd iz Murske Sobote, groove metal/hardcore pornpop skupina Necrotik iz Novega mesta in thrash metal zasedba Black Reaper z Morskega.

Tokrat se bo na dogodku predstavila craft pivovarna Maister Brewery iz Komende. Več o samem dogodku lahko preberete na Facebooku ali v našem napovedniku.

26. 9. 2016

Iz tabora skupine Inmate sporočajo: »Endless Desires je novi videospot velenjskih metalcev Inmate. Komad se nahaja na njihovi drugi plošči Tree Of Life, ki je izšla avgusta lani. Verzija skladbe iz videospota se razlikuje od originala,saj je nove vokale posnel tudi eden od dveh novih vokalistov, Aleksander Kolar.
Video je posnel in sproduciral zdaj tudi član Inmate, Marko Duplišak. V spotu, ki je bil posnet v mestu Dubaj v Združenih Arabskih Emiratih, nastopa Tia Kristian Tajnšek. Pesem govori o brezmejnih, neskončnih materialnih človekovih željah. Izhajajo iz njegovih misli, ki nikoli niso zadovoljne in izpolnjene. Naš um je nemogoče trajno zadovoljiti s tem, kar nam ponuja. Skozi življenje hitimo kot norci. Postali smo pohlepni, da bi uživali. Pogovarjamo se o nepomembnih stvareh ter iščemo slavo in čast. Slepimo in varamo se. Kdaj bomo prenehali s tem? Svoje življenje preživljamo samo za denar. Kaj nam prinaša izobrazba? Ali ostajamo skromni? Ali se zavedamo, da je človeška oblika življenja največe darilo za samospoznavanje? Ali smo hvaležni zanj? Kako uporabljamo človeško obliko življenja? Za uživanje in nadzorovanje ali učenje in samospoznavanje?
Inmate boste lahko premierno z novo zasedbo videli že v četrtek, 29. 9., v Klubu Cirkus v Ljubljani. Sicer bodo v letošnjem letu nastopili še v Celju, Škofji Loki, Kranju ter Ajdovščini.«

24. 2. 2012
Na avtobusu za koncert skupin Metalsteel, Vigilance in Šah mat, ki se bo odvil nocoj v Šentjurju pri Celju, so na voljo še 4 mesta. Predviden odhod ob 18:30 iz Medvod, potnike se pobira tudi v Ljubljani in drugod na poti. Za več informacij pišite na metalsharing.tk@gmail.com. /A.J.F./

4. 11. 2011
Šola električne kitare Mitja Žiberta se je po zelo uspešnem letu povzpela na višji nivo in od sedaj deluje kot MetalRock akademija. Poleg električne kitare (sedaj tudi v Celju), MetalRock akademija ponuja še programa za bas kitaro (LJ) in klaviature/klavir (LJ). Več na http://www.metalrockacademy.com/. /P.G./

30. 11. 2010

Chaosstar sporočajo: "Po uspešni vrnitvi na glasbene odre je v skupini Chaosstar prišlo do velikih sprememb. Frontman JJ je ostale člane obvestil, da skupino zapušča, zato smo se odločili odigrati še nekaj koncertov v izvirni zasedbi. S temi koncerti bomo obeležili šest let delovanja skupine in dali svojim poslušalcem in vsem ostalim oboževalcem trših glasbenih zvrsti možnost, da nas vidijo, preden za nekaj časa spet nehamo koncertirati. Eden izmed zadnjih koncertov bo v petek, 3.12.2010, v Clubu Terazza na Aškerčevi v Celju. Začetek koncerta bo ob 21:00, vstopnina je 3€. Obljubljamo, da bo koncert odlična zabava za vse rockerje, hard rockerje in heavy metalce, kajti odigrali bomo priredbe številnih hard n' heavy klasik. Vljudno vabljeni."

5. 10. 2010

Društvo za ustvarjalnost Filter – Mestni kino Metropol Celje ta petek, 9. oktobra, v Celjskem domu prireja glasbeno – vizualni spektakel z glavnim gostom večera, skupino Laibach. Več o dogodku lahko preberete tukaj.
Vstopnice je že mogoče kupiti v predprodaji za ceno 15€, na dan koncerta pa 18€. Predprodaja: prodajna mesta Eventima, kino Metropol Celje, Ta Palma Celje, TIC Celje, vstopnice.com.
Uradni začetek: 21:00
Vrata : 20:50
Start: 21:15
Predprogram: 21:20
Laibach: 22:15
After party se bo odvijal na dveh lokacijah: Planet Tuš (Dj Rea) in Metropol (This fire).

13. 4. 2010
Od konca lanskega leta v Celju obratuje rock n' metal bar KREATORbar. V njem se nahaja stalna razstava električnih in bas kitar v varjenih okvirjih ter airbrush poslikav LP plošč. Lastniki vabijo vse kreativne ustvarjalce, da jih kontaktirajo in se predstavijo širši publiki. /P.G./

21. 10. 2009
Vstopnice za 8. Fuck Off Commercial, ki bo 28.11. v Gali Hali na Metelkovi, so že naprodaj po ceni 10€. Kupite jih lahko pri nastopajočih bandih (Interceptor, Scaffold, Aperion, Eruption, Wartune), v Subkulturi v Celju, 7. in 14.11. na Bazenu v Kranju, na Vrhniki pri Dodi, v MB v MC Pekarni, ... Več informacij o vstopnicah dobite na tel. 041/836-474 (po 17h)

30. 7. 2009
Grška družba Rag Films, ki jo vodi režiser George Kagialeakis, bo izkoristila priložnost in posnela trodnevno dogajanje, nastope, intervjuje in vzdušje na festivalu Paranoid Open Air, ki se bo od 13. do 15. avgusta odvijal na avtopoligonu Ljubečna pri Celju. Material bo uporabljen v prihajajočem dokumentarnem filmu o rock in metal sceni v Sloveniji z naslovom »SLO BURNIN«.

George Kagialedakis (za film The Cago iz 1993 in Under The Surface iz 2007 je prejel nagradi) je pred kratkim končal 70 minutni dokumentarni film BACK IN BLACK - History is made by the bands, Vol. I o grški underground rock sceni. »SLO BURNIN« je nov dokumentarni film o slovenski rock in metal sceni družbe Rag Films in režiserja Georga Kagialedakisa. Film bo prvič predvajan spomladi 2010 v Ljubljani, prijavljen pa bo tudi na več festivalov dokumentarnih filmov v različnih državah.

Po več letih delovanja na neodvisni grški glasbeni sceni kot glasbenik (skupine Sonar Blips, Joint, BabyBitch in druge kot gostujoči basist), od leta 2003 s svojo skupino Rag, s katero je leta 2004 izdal album Brainstorm v Grčiji in Evropi (phycheDOOMelic Records and SX Distribution). Bogato dogajanje v Grčiji pa ga je pripeljajo do tega, da se je v celoti posvetil filmu. Sodeloval in režiral je več igranih filmov, dokumentarnih filmov za ET1, NET, ET3, ZDF, NDR, TV BERLIN and MTV (Smashing Pumpkins v Atenah 1997), reklame in videospote.
/A.J./

Avtorica: Ajda Jelenc
23. 6. 2009
Dirty Skunks sporočajo: "Samo še danes imate možnost rezervirat karte za koncert legendarnih progresivnih death metalcev PESTILENCE in odličnih ambientalih black metalcev WOLVES IN THE THRONE ROOM na www.dirtyskunks.org!
Na žalost je napovedano slabo vreme, tako da verjetno do zadnjega ne bomo vedeli ali bo koncert open air ali pa bo v Gala hali! Zato so tudi rezervacije omejene na notranjo kapaciteto dvorane, kar pomeni, da jih ni veliko ostalo! Zato pohitite z rezervacijo! Vrata Gala hale naj bi se v vsakem primeru odprla ob 19:30, s tem, da če bo open air, bodo Wolves In The Throne Room začeli ob 20ih, v primeru, da bo koncert prestavljen v notranjonst, pa bodo začeli ob 21ih! Po koncertu bo metal afterparty z DJ Chopom za vse tiste, ki bi ga radi še malo zalili skupaj s skupinama.
Ne pozabite, da lahko na dan koncerta Pestilence in Wolves In The Throne Room izključno na blagajni Gala hale kupite promocijske vstopnice za Paranoid Open Air v Celju, ki bo trajal od 13.8. do 15.8., po promocijski ceni 42 eurov (prvih 100 vstopnic, naslednjih 100 vstopnic bo 45 eurov)! Prav tako bo vsak obiskovalec dobil kuponček za koncert 26.6. God Dethroned, Fleshgod Apocalypse in Sacramental Blood, s katerim bo imel popust na vstopnici! Kljub kupončku je za dodatni popust vseeno treba rezervirati karto na www.dirtyskunks.org".

4. 3. 2009
Celjski thrasherji Eliminator obveščajo, da so na voljo njihove majice. Kupite jih lahko pri članih v Celju, Velenju ali Ljubljani oz. na tem e-mailu. Cena je 10€. /P.G./

2. 3. 2009
Noctiferia bodo v soboto po več kot petih letih ponovno nastopili v Celju. Spremljali jih bodo Inmate in Chaosstar. Vstopnice po predprodajni ceni 8€ lahko kupite v prostorih MC Celje ali na info@mc-celje.si, v Velenju pa pri zasedbi Inmate na info@inmate-band.com ali 040/373-630 (Sašo). Za dodatne 3€ doplačila je na voljo tudi organiziran prevoz iz Velenja do Celja in nazaj. /P.G./

9. 5. 2008
Thrasherji Eliminator so pravkar izdali demo z naslovom And You Think You're Holy. Na njihovi MySpace strani že lahko slišite prvo skladbo, naslovljeno Shot At Dawn. Demo lahko naročite preko e-maila ali ga prevzamete osebno pri članih skupine v Celju, Velenju in v Ljubljani. /P.G./

25. 3. 2008
Zasedba Eliminator sporoča: "Celjski thrash metal band Eliminator je rezultat poskusov Fabota in Kiparja, da "skup spravta" en band, ki igra hitro in heavy musko. Ker sama za to nista bila dovolj, sta poiskala še dva Velenjčana, ki premoreta malo več kot štiri strune. Eliminator repertoar sestavljajo avtorski komadi, za še kak dodaten moshpit pa poskrbi tudi kakšna lepa priredna kakšnega lepega banda iz daljnih krajev (z rdečim mostom ali pa gansterji). Krstni nastop bo v soboto, 29.3. v klubu Zlatorog, v Celju, kot gostje bodo nastopili še eni mladi goriški thrasherji Keller, kot headliner pa že uveljavljeni Fosgen." /P.G./

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana