Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
19. 1. 2023

Sludge/doom trio Mammoth Caravan so objavili videospot za nov single Petroglyphs. Njihov prihajajoči album Ice Cold Oblivion bo izšel 25. marca.

Avtorica: Tina Urek
23. 12. 2022

Enslaved so objavili videoposnetek komada Caravans To The Outer Worlds, ki predstavlja izsek pretočno predvajanega koncerta The Otherworldly Big Band Experience.

Avtorica: Tina Urek
5. 12. 2022

Sludge/doom trojec Mammoth Caravan bo 25. februarja na CD-ju, kaseti, vinilu in digitalno izdal plošček Ice Cold Oblivion. Tracklista:

Ice Cold Oblivion
Nomad (feat. Mat Johnson)
Petroglyphs
Megafauna
Periglacial
Frostbite

25. 11. 2022

Enslaved so objavili naslovnico in tracklisto prihajajočega albuma z naslovom Heimdal, ki bo izšel 3. marca pri založbi Nuclear Blast:

Behind the Mirror
Congelia
Forest Dweller
Kingdom
The Eternal Sea
Caravans to the Outer Worlds
Heimdal

20. 10. 2022

Darkthrone predstavljata besedilni video za single Caravan of Broken Ghosts s prihajajočega albuma Astral Fortress, ki bo 28. oktobra izšel pri založbi Peaceville Records.

14. 9. 2022

Progresivni rockerji The Vintage Caravan predstavljajo najnovejši video za komad Hell. Skladbo lahko najdete na bandovem zadnjem dolgometražcu Monuments, ki je izšel 16. aprila, band pa boste lahko kmalu v živo videli na turneji po Evropi skupaj s progresivci Opeth. Nam najbližje jih bo moč zaslediti 26. septembra v zagrebški Tvornici kulture.

8. 9. 2022

Umrl je veteran doom metala Dave Sherman. Dave je bil med drugim član zasedb Spirit Caravan in King Valley. Vzrok smrti še ni znan. Naj počiva v miru.

15. 10. 2021

Norveški stoner fuzz rockerji Captain Caravan na ogled ponujajo besedilni video za nov single Ethel Floon, ki je že na voljo na vseh digitalnih glasbenih platformah.

5. 10. 2021

Norvežani Enslaved objavljajo najnovejši video za skladbo Runn II - The Epitaph. Skladbo lahko najdete na njihovem najnovejšem EP-ju Caravans to the Outer Worlds, ki je izšel 1. oktobra pri založbi Nuclear Blast.

9. 8. 2021

Norveški progesivni black metalci Enslaved najavljajo izid najnovejše stvaritve z naslovom Caravans to the Outer Worlds. Po lanskoletnem dolgometražcu Utgard in seriji spletnih koncertov Caravans to the Outer Worlds predstavlja svež zvočni material iz hiše Enslaved, ki bo izšel 1. oktobra. Pred samim izidom pa band oboževalcem ponuja tudi najnovejši video za naslovno skladbo Caravans to the Outer Worlds in seznam skladb same izdaje:

Caravans to the Outer Worlds
Intermezzo I: Lonnlig. Gudlig.
Ruun II - The Epitaph
Intermezzo II: The Navigator

29. 6. 2021

Doom metal legendi Bobby Liebling (Pentagram) in Dave Sherman (Earthride, Galactic Cross, Weed Is Weed, ex-Spirit Caravan) v posluh ponujata skladbo South Of The Swamp. Gre za prvo skladbo z remasterizirane in delno remiksane kolekcije neizdanih skladb z naslovom Nite Owl (poznane tudi kot The Basement Tapes ali Basement Chronicles), ki bo izšla 29. oktobra pri založbi Svart Records. Delčke skladb lahko slišite tudi v kultnem dokumentarcu o skupini Pentagram z naslovom Last Days Here, tokrat pa bodo uradno prvič na voljo v celoti.

Nite Owl ponuja naslednje skladbe:
I'm Takin' No More
Drop The Gun
You're Like The Wind
All Lit Up
Last Call
Space Marshall
Sweet Street Cheater
Nite Owl
South Of The Swamp

28. 6. 2021

Ameriški doom rock trio Ike's Wasted World, ki ga vodi kitarist/vokalist Eric »Ike« Baestlein (Lost Breed, Cardiac Noose, ex-Blind Legion, ex-The Vengeance Brothers, ex-Blackjack Blades, ex-Black Juju) je nedavno objavila novo skladbo z naslovom Get Quarantined, v kateri se je skupini kot posebni gost na kitari pridružil legendarni Scott »Wino« Weinrich (The Obsessed, Shrinebuilder, ex-Saint Vitus, ex-Lost Breed, ex-Spirit Caravan).

18. 6. 2021

Brazilski heavy/doom metal trio Desert Druid And The Acid Caravan je podpisal pogodbo z založbo DHU Records, ki bo poskrbela za vinilno izdajo debitantskega EP-ja The VVitch. Tukaj si lahko ogledate besedilni video za prvi single in naslovno skladbo.

Desert Druid And The Acid Caravan so basist/vokalist F. Klinger, kitarist P. Nass in bobnar E. Lisboa.

20. 5. 2021

Brazilski heavy/doom trio Desert Druid And The Acid Caravan je objavil besedilni video za prvi single in naslovno skladbo prihajajočega debitantskega EP-ja The VVitch, ki bo kmalu na voljo preko Dopesmoke Heavy Music Productions (digitalno) in Ruidoteka Records (kaseta).

Desert Druid And The Acid Caravan so vokalist/basist F. Klinger, vokalist/kitarist P. Nass in bobnar E. Lisboa.

14. 5. 2021

Islandski heavy rock trio The Vintage Caravan je posnel videospot za nov single Sharp Teeth z aktualnega studijskega albuma z naslovom Monuments, ki je izšel prejšnji mesec pri založbi Napalm Records.

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb