Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
30. 3. 2023

Poljski velikani ekstremnega metala Behemoth so objavili live posnetek za komad Evoe. Skladbo je band posnel lansko leto na festivalu Bloodstock Open Air Metal Festival.

In ne pozabimo, da bo zasedba obiskala 6. junija Ljubljano v družbi Meshuggah.

29. 9. 2022

Lamb Of God objavljajo live posnetek za komad Omens, ki so ga posneli na festivalu Bloodstock. Omens je tudi naslovna skladba prihajajočega albuma, ki naj bi izšel 7. oktobra pri Epic Records.

30. 8. 2022

Will Ramos (Lorna Shore) se je na festivalu Bloodstock 2022 za izvedbo pesmi Karma pridružil angleškim Malevolence. Video si lahko ogledate spodaj.

16. 8. 2022

Kreator so po komadu Satan Is Real objavili še koncertni posnetek komada Betrayer, ki so ga skupaj z Danijem Filthom odigrali na festivalu Bloodstock 2021. Celoten festivalski set so v petek izdali na koncertnem albumu Live at Bloodstock 2021.

18. 7. 2022

Nemški thrasherji Kreator so objavili live video za komad Satan Is Real. Gre za posnetek z njihovega lanskega nastopa na festivalu Bloodstock 2021, ki je bil v celoti posnet in bo 12. avgusta pri Nuclear Blast ugledal luč sveta na ploščku z naslovom Live at Bloodstock 2021.

In ne pozabimo: Kreator pridejo 9. avgusta v družbi Lamb of God, Cattle Decapitation, Blood Incantation in Vended v Ljubljano.

11. 2. 2022

Britanski thrasherji Solitary bodo 22. aprila pri založbi Metalville izdali koncertni album z naslovom XXV: Live at Bloodstock, ki poleg nastopa s festivala Bloodstock iz leta 2019 prinaša tudi remiksane verzije petih skladb z istega leta izdanega EP-ja, naslovljenega XXV.

13. 1. 2022

Phillip H. Anselmo & The Illegals sporočajo, da so zaradi potovalnih negotovosti v tem koronskem času primorani odpovedati vse nastope na festivalih po vsej Evropi (Hell Awaits, Rockstadt Extreme, Brutal Assault, Alcatraz in Bloodstock). 

12. 8. 2021

Heavy metalci Forged In Black so tik pred nastopom na letošnji ediciji festivala Bloodstock Open Air objavili videospot za svojo različico klasike Into The Fire od legendarnih Deep Purple.

Avtorica: Tina Urek
9. 7. 2020

European Metal Festival Alliance, online dogodek evropskih metal festivalov, o katerem smo že poročali, je na svoj seznam nastopajočih dodal še 2 imeni. To so Sabaton, ki bodo premierno predstavili celotni koncert z lanskoletnega festivala Bloodstock Open Air, in Avatar, ki bodo predstavili koncert s festivala Alcatraz 2019.

Avtorica: Tina Urek
6. 7. 2020

Evropska metal naveza oziroma European Metal Festival Alliance je razkrila prve nastopajoče na online festivalu, ki bo potekal med 7. in 9. avgustom. To so Butcher Babies, Rotting Christ, Orange Goblin, Heidevolk, Primordial, Amenra, Parasite Inc., Mass Hysteria, King 810, Alien Weaponry, Deserted Fear, Kampfar, Legion Of The Damned, Dirty Shirt, Venom Inc., Gutalax, Kissin´ Dynamite, Evil Invaders, Der Weg Einer Freiheit, Cult Of Fire, Spoil Engine, RoadkillSoda, Svart Crown, White Walls in domači SkyEye.

Naj spomnimo, da naveza združuje evropske metal festivale Alcatraz (Belgium), ARTmania (Romania), Bloodstock (UK), Brutal Assault (Czech Republic), Dynamo (Netherlands), Into The Grave (Netherlands), Leyendas Del Rock (Spain), MetalDays (Slovenia), Midgardsblot (Norway), Motocultor (France), Party.San (Germany), Resurrection (Spain) in Summer Breeze (Germany).

Avtorica: Tina Urek
18. 6. 2020

Včeraj je na družabna omrežja priplavala podrobnejša novica o združenju evropskih metal festivalov ali krajše kar EMFA. V ta projekt so vključeni MetalDays (SI), Alcatraz (BE), ARTmania (RO), Bloodstock (UK), Brutal Assault (Češka), Dynamo (NE), Into The Grave (NE), Leyendas Del Rock (SP), Midgardsblot (NO), Motocultor (FR), Party.San (NEM), Resurrection (SP) in Summer Breeze (NEM). Med 7. in 9. avgustom bodo skupaj organizirali online dogodek, na katerem bodo sodelovali bandi, ki jih je izbral organizator posameznega festivala. Za natanko 6,66 EUR boste dobili vstopnico »full festival pass«, ki vam bo omogočala ogled nastopov več kot 35 zasedb iz vseh koncev sveta, posebne intervjuje in še veliko več. V času do dogodka pa bodo festivali preko uradne strani projekta predvajali do sedaj še neprikazane posnetke koncertov prejšnih edicij. Seznam nastopajočih s časovnico sledi v prihodnjih tednih, karte pa bodo na voljo na uradni strani od petka, 10. julija, dalje. 

Avtorica: Tina Urek
9. 3. 2020

Life Of Agony so objavili besedilni video za najnovejši single Stone z aktualnega šestega studijskega albuma The Sound Of Scars, ki je izšel lani pri založbi Napalm Records.

Newyorški veterani se bodo poleti podali na evropsko turnejo, v okviru katere bodo nastopili tudi na nekaterih velikih festivalih, kot so Hellfest, Turock, Brutal Assault, Alcatraz in Bloodstock, najbližje Sloveniji pa bodo skupaj s Static-X gostovali 4. avgusta v Budimpešti (Dürer Kert).

17. 7. 2018

Britanska trash metal zasedba Onslaught je na odru festivala Bloodstock predstavila dva nova člana. Sicer dolgo ustaljeni zasedbi sta se pridružila bobnar James Perry in kitarist Wayne Dorman. 

 

Avtorica: Tina Urek
4. 5. 2018

Japonska ženska heavy/power metal zasedba Lovebites je objavila videospot za skladbo The Crusade s prihajajočega mini albuma Battle Against Damnation, ki bo izšel 8. junija pri JPU Records.

Avgusta bo skupina obiskala tudi Evropo, kjer bo nastopila na festivalih Wacken Open Air v Nemčiji in Bloodstock Open Air v Veliki Britaniji.

2. 11. 2017

To soboto bo v Mladinskem kulturnem centru Palach na Reki potekala promocija prvega albuma tamkajšnje doom metal zasedbe Old Night z naslovom Pale Cold Irrelevance. Prvenec skupine, v kateri so se zbrali sedanji oziroma nekdanji člani Ashes You Leave, Gorthaur's Wrath, Castrum in Czaar, ki je sicer pri nemški založbi Rain Without End Records / Naturmacht Productions izšel že avgusta, bo tako naposled dočakal tudi svojo uradno predstavitev.

Na promociji bo kot gostja nastopila tudi slovenska doom metal zasedba Mist, ki ima v letošnjem letu za sabo že nekaj uspešnih gostovanj na festivalih, kot so Dark "O" Metal, Winter Days Of Metal in Bloodstock Open Air.

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška