Na današnji dan
1988
Poison izdajo legendarni album Open Up And Say... Ahh!
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
13. 3. 2024

Sporočamo, da je umrl Blake Harrison, nekdanji član ameriške grindcore zasedbe Pig Destroyer. Naj počiva v miru.

25. 5. 2022

Hard rock skupina Umbillicus, ki jo sestavljajo bobnar Paul Mazurkiewisz (Cannibal Corpse), kitarist Taylor Nordberg (Deicide), basist Vernon Blake (Anarchus) in vokalist Brian Stephenson (Fore, Old James) je podpisala pogodbo z Blood Blast Distribution. Debitantski celovečerec naj bi izšel konec leta, sodeč po dražilniku pa gre za zasanjani 60s, 70s rock.

Avtorica: Tina Urek
18. 3. 2021

Transport League na čelu s pevcem in ustanoviteljem Tonyjem Jelencovichem (ex-B-Thong, ex-Angel Blake, ex-C-187, ex-Outshine, Death Destruction) predstavljajo videospot za povsem novo skladbo Criminal Energy. Gre za skladbo z njihovega novega studijskega albuma Kaiserschnitt, ki naj bi izšel letos poleti pri založbi Mighty Music.

26. 6. 2018

D-beat/hardcore/thrash zasedba Trappist iz Los Angelesa na svojem Bandcampu v posluh ponuja skladbi Wolves In The Tap Room in No Corporate Beer s težko pričakovanega debitantskega albuma Ancient Brewing Tactics, ki bo izšel 17. avgusta pri založbi Relapse Records.

Skupino so leta 2014 ustanovili Chris Dodge (Spazz, ex-Infest, ex-Despise You), Phil Vera (Crom, Despise You, ex-(16)) in Ryan Harkins (solastnik popularne heavy metal obarvane restavracije z burgerji Grill Em' All, ex-Killed In Action), na albumu pa kot posebni gostje sodelujejo tudi Tony Foresta (Municipal Waste, Iron Reagan), Steve Brooks (Torche) in Blake Harrison (Pig Destroyer).

30. 12. 2016

Bobnar Blake Anderson, basist Frank Chin in kitarist Erik Nelson so zaradi osebnih razlogov zapustili ameriško thrash metal zasedbo Vektor. Ostal je le še frontman David DiSanto, ki pa je na Facebooku sporočil, da to ne pomeni konca banda, saj da je pesmi za Vektor začel pisati leta 1999 in jih piše še naprej.

25. 11. 2016

Znana je časovnica jutrišnjega, že petega Metaljota Raspaljota v laškem ŠMOCL-u, in sicer bodo skupine nastopile po naslednjem razporedu:

18.00 vrata
19.00–19.50 Blake's Vengenace
20.00–20.50 Snøgg
21.00–21.50 BattleX
22.00–22.50 Mist
23.00–00.10 Dust Bolt

Sledi 90s afterparty.

Vstopnice lahko rezervirate samo še danes do polnoči (na naslovu rezervacije.smocl@gmail.com)

Izžrebali smo tudi nagrajenko nagradne igre – vstopnico za peti Metaljot Raspaljot prejme Lejla Kozlica.

14. 11. 2016

Velenjski noise/black metal dvojec Snøgg je objavil napovednik za prihajajoči mini album Qivitoq, ki ga bo 20. novembra digitalno objavil na Bandcampu, Soundcloudu in Youtubu. V fizičnem formatu bo EP izšel 26. novembra in Snøgg ga bo v živo predstavil na petem Metaljotu Raspaljotu v laškem ŠMOCL-u, in sicer v družbi Mist, BattleX, Blake's Vengeance in Dust Bolt.

11. 11. 2016

Zaradi prekrivanja koncertov v Laškem in ljubljanskem klubu Gromka so se organizatorji smotrno odločili, da bodo dogodka združili. Tako se bo italijanski tehnični thrash metal band Blake's Vengeance priključil že znanemu programu v ŠMOCL-u s Snøgg, Mist, BattleX in Dust Bolt. Cena vstopnice ostaja nespremenjena!

Poleg tega lahko do vključno nedelje sodelujete v nagradni igri, s katero lahko zadenete vstopnico za Metaljot Raspaljot vol. 5!

► NAGRADNA IGRA
Se vam zdi, da poznate slovenski metal? Radi uporabljate možgane? Imate dovolj klasičnih "like&share" nagradnih iger? Imate radi križanke? Let's make it old school! Rešitev križanke v kakršnikoli obliki in skupaj z vašim imenom pošljite na mail rezervacije.smocl@gmail.com (na ta mail lahko tudi rezervirate vstopnice za Metaljot Raspaljot vol.5, zaenkrat je že več rezervacij kot za vse pretekle 4 edicije skupaj) ali na hišni naslov Društvo ŠMOCL, Mestna ulica 2, 3270 Laško in morda boste ravno vi eden izmed 2 srečnežev, ki bosta prejela vstopnico za Metaljot Raspaljot vol.5: Dust bolt (DE), Mist, BattleX, Snogg. Žreb bo v nedeljo 13. novembra (rezultati bodo objavljeni pod eventom). Za morebitne netočnosti in drugačne intepretacije ne odgovarjamo.

Povezava do križanke

31. 3. 2016

Psihedelična stoner/doom metal zasedba Young Hunter iz Portlanda je na svojem Bandcampu v celoti objavila najnovejši samonaslovljeni album.

Skupino sestavljajo Benjamin Blake (vokal, kitara), Sam Dean (bas), Grant Pierce (bobni), Sara Pinnell (vokal, klaviature) in Erik Wells (kitara).

30. 10. 2015

Kot kaže vokalistka Jill Janus kljub vsemu ostaja na čelu skupine Huntress, čeprav je pred dnevi napovedala svoj odhod. To je v imenu skupine že demantiral kitarist Blake Meahl, ki je zapisal, da je imela Janusova pred štirimi meseci operacijo za odstranitev raka na maternici in kot pravi, rabi še nekaj časa, da si popolnoma opomore, nadaljevati pa mora tudi z zdravljenjem svojih psihičnih težav. Prav njene težave z bipolarno motnjo, shizofrenijo in disasociativno motnjo identitete so bile v zadnjem času še posebej težko obvladljive in naj bi v končni fazi botrovale njenim nedavnim »nepremišljenim« izjavam na spletu.

10. 9. 2014
Necrophagia so objavili tracklisto in naslovnico albuma WhiteWorm Cathedral, ki bo izšel konec oktobra:
Reborn through Black Mass
???
Angel Blake
Warlock Messiah
Fear the Priest
Elder Things
Coffins
Hexen Nacht
Rat Witch
March of the Deathcorps(e)
Silentium Vel Mortis
The Dead Among Us
WhiteWorm Cathedral
/P.G./

8. 9. 2014
Vodja zasedbe Nachtmystium Blake Judd je zopet razočaral svoje poslušalce. Po mnogih predhodnih obtožbah kraje se je zopet vrnil na stara pota in osebam, ki so prednaročile album The World We Left Behind, le-tega ni poslal. Denar je pobasal v žep, albume pa sedaj okoli pošilja založba Century Media Records, kjer so prav veseli, da jim v prihodnje ne bo več potrebno sodelovati z Juddom. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
23. 1. 2014

Gus G., znan kot vodja skupine Firewind in kitarist Ozzyja Osbourna, bo 18. marca izdal svoj solo prvenec I Am Fire. Gusu so se na albumu pridružili številni glasbeniki in prijatelji, kot sta bobnarja Jeff Friedl (A Perfect Circle, Puscifer, Devo) in Daniel Erlandsson (Arch Enemy), basisti David Ellefson (Megadeth), Billy Sheehan (Mr. Big, David Lee Roth) in Marty O'Brien (Tommy Lee, We Are The Fallen, Lita Ford) ter vokalisti Mats Levén (Candlemass, ex-Yngwie Malmsteen, Therion), Blake Allison (Devour The Day), Michael Starr (Steel Panther), Alexia Rodriguez (Eyes Set To Kill), Tom S. Englund (Evergrey), Jacob Bunton (Adler) in Jeff Scott Soto (Trans-Siberian Orchestra, Talisman, Ex-Journey, Yngwie Malmsteen). Videospot za skladbo My Will Be Done, na kateri gostuje Mats Levén, si lahko ogledate spodaj.

Avtor: Gorjanec
14. 11. 2013
Blake Judd, mojster za zasedbo Nachtmystium, si je za rojstni dan omislil “posebno” darilo. Odločil se je, da prekine delovanje zasedbe in da bo prihajajoči album The Wordl We Left Behind res zadnji. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
6. 11. 2013
Blake Judd, vodja skupine Nachtmystium, je zopet v centru medijske pozornosti, vendar tokrat zaradi objave komada z naslovom Voyager, ki se bo nahajal na novem albumu The World We Left Behind. Le-ta bo izšel zgodaj spomladi 2014 pri založbi Century Media. /Z.K./

Avtorica: Zara Kastelič
ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
KONCERTI & FESTIVALI
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana