Na današnji dan
1984
Mötley Crüe predstavijo single Too Young to Fall in Love
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
11. 4. 2024

Metalcorovci SetYøurSails, ki bodo jutri izdali nov album Bad Blood, predstavljajo nov single z naslovom Bad Company. Album bo poleg omenjenega singla zajemal te komade:

Bad Blood
Best of Me
T.F.M.F.
Halo
Lately
Dangerous
Bad Company
In My Head
Heart Attack
Eternally

10. 1. 2024

Legende Judas Priest predstavljajo še en video s prihajajočega, že 19. albuma Invincible Shield, ki izide 8. marca pri Sony Music. Tokrat gre za komad Panic Attack, video pa si lahko ogledate spodaj.

19. 10. 2023

Thrash metal legende Exodus, ki jih bomo lahko v živo videli naslednje leto na Tolminatorju, se marca odpravljajo v studio. Dolgometražec naj bi luč sveta ugledal septembra. Več informacij sledi.

13. 10. 2023

Judas Priest so objavili skladbo Panic Attack, prvi single s prihajajočega albuma z naslovom Invincible Shield. Devetnajsti album britanskih legend bo izšel marca prihodnje leto. 

31. 7. 2023

Z dolgometražnim albumom Fatal, se vrača finski noise projekt Goatburner. Plošček bo izšel 6. oktobra pri Time To Kill Records, medtem ko lahko na YouTubu že prisluhnete novemu singlu Revolving Reaper. Vsi naslovi na ploščku so sledeči:

Danger!
Pool of Blood
Disaster
Attack
Revolving Reaper
Lobotomized
Morbid Angle
Hateful Beaks
Blender Bender
Dismemberment

Avtorica: Tina Urek
11. 7. 2023

Poljski heavy/speed metalci Vengeance predstavljajo komad Another Fukkin Day s prihajajočega prvenca Sewer Surge, ki bo izšel 22. septembra pri Dying Victims Productions s takšno tracklisto:

Attack from the Gutter
Vengeance...
Brain Damage
Disappointing Parking Lot Sex
Another Fukkin' Day
Dregs of Society
U.G.H.

23. 6. 2023

Danes bo uradno luč sveta ugledal Helvegr, šesti studijski album norveških black metalcev Tsjuder. Albumu lahko prisluhnete na YouTubu.

Limitirana različica tega albuma prinaša dodaten plošček, in sicer skupek petih priredb od Bathory z imenom Scandinavian Black Metal Attack - Ode to Bathory. Tudi tega lahko poslušate na YouTubu. Tracklista:

The Return of Darkness and Evil
Satan my Master
Born for Burning
Reaper
Raise the Dead

21. 6. 2023

Thrash metal pionirji Exodus so podpisali z Napalm Records. Zasedba je tako napovedala novo obdobje v svoji karieri, ki ga bo začela z novim studijskim albumom.

Avtorica: Tina Urek
31. 5. 2023

V petek, 9. junija, se bo v mariborskem klubu Mc Pekarna zgodil legendarni Metal Attack. Letos praznuje ta 20 let od prve izvedbe. Med 21. in 5. uro bo za glasbo skrbela stara ekipa dj-jev, in sicer Destroyer, Fox-M, Moontroll in Gorelord, ki bodo vrteli vse od death, black, deathcore do thrash in speed metala. Vabljeni!

23. 5. 2023

Exodus so včeraj odpovedali evropsko turnejo, ker se je njihov kitarist Gary Holt ne more udeležiti iz osebih razlogov. Njegov brat je bil udeležen v prometni nesreči v Rimu, kjer trenutno ureja vse potrebno za njegovo vrnitev domov v ZDA.

Kaj to pomeni za razprodan koncert v Kinu Šiška? Koncert bo, management pa zaenkrat še išče ustrezno zamenjavo. 

29. 3. 2023

Blaze Bayley, nekdanji vokalist zasedbe Iron Maiden, je prejšnjo soboto doživel srčni infarkt in bil zaradi tega hospitaliziran. Njegovo stanje je že stabilno, žal pa je zaradi tega moral odpovedati turnejo. Več lahko preberete v uradni izjavi:

»We sincerely regret to announce that Blaze had a heart attack at home yesterday evening & is now in hospital in a stable condition, awaiting news of further surgery/treatment. He is in good spirits in the circumstances but utterly disappointed to have to postpone our imminent shows due in March & April. Ticket refunds will be available at source but we truly hope you will keep your tickets & make it to the new dates which we will be announcing as soon as they are scheduled.

Regarding shows already booked for June-November this year, we understandably have to wait a short while to see how quick Blaze’s recovery will be, so please stay tuned & meanwhile most importantly we're sure you will join us in wishing him a complete & speedy recovery.

Blaze misses you, cannot wait to regain full health & see you all again.

Every Storm Ends… ‘your heart will heal’

Thank you so much everyone for your understanding & support.

Mark Appleton & Christopher Appleton (management / bookings)«

23. 3. 2023

Koncert zasedb Loudness, Grey Attack in Thola, ki bi se moral zgoditi 15. aprila v ljubljanskem Orto Baru, je odpovedan. Dejansko je odpovedana celotna evropska turneja. Tukaj pojasnilo banda:

»We are very sorry that we must announce, the European Tour of Loudness is cancelled. We discussed multiple options back and forth in order to find a solution.

However, we can’t perform the tour under the circumstances given.

We are very sorry for everyone, who looked forward to these shows and hope to be back as soon as possible.«

Organizator koncerta pa še dodaja: »Kupnina vstopnic bo povrnjena na mestu nakupa.«

28. 2. 2023

Nemški heavy/power metalci Majesty najavljajo svoj deseti studijski album z naslovom Back to Attack, ki bo izšel 28. aprila pri Reaper Entertainment. Na voljo za poslušanje je še naslovni komad Back to Attack.

28. 2. 2023

Italijanski death/thrash metalci Ulvedharr, ki bodo 7. julija nastopili na letošnji ediciji festivala Črna Loka, so posneli videospot za komad Dagon, ki je del njihovega prihajajočega petega albuma z naslovom Inferno XXXIII. Tracklista:

A Full Reload of Fear
Wasteland
Revenge Loop
Dagon
Master Liar
The Edge
Eternal Attack
Their Game
A New God
Oblivion

25. 1. 2023

Dirty Skunks sporočajo, da prihajajo 2. junija v Ljubljano velikani thrash metala Testament in Exodus. Poleg teh dveh bandov bodo nastopili še eni velikani metal scene, in sicer Voivod.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
KONCERTI & FESTIVALI
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana