Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
26. 2. 2024

Nemški heavy metalci Vulture so s komadom Unhallowed & Forgotten napovedali Sentinels, četrti dolgometražni album, ki bo izšel 12. aprila pri Metal Blade Records. Tracklista:

Screams from the Abattoir
Unhallowed & Forgotten
Transylvania
Realm of the Impaler
Draw Your Blades
Where There's a Whip (There Is a Way)
Der Tod Trägt Schwarzes Leder
Death Row
Gargoyles
Oathbreaker
Sentinels (Heavier Than Time)

25. 11. 2022

Trivium so objavili video za The Shadow of the Abattoir, skladbo z lani izdanega aktualnega albuma z naslovom In the Court of the Dragon.

24. 3. 2022

Nizozemska death metal zasedba Goatmilker se 15. aprila vrača s tretjim studijskim albumom Exterminate The Holy. Ta bo izšel pri Nocturna, naslovi komadov pa so sledeči:

Let’s End This
Unanswered Prayers
Familia Sodomiticum
Upon The Cross
Behind The Cellardoor 3
Just A Carpanter
Pathway to Oratory
Church Rapaciousness
Hang The Priest
Watchtowerwhore Abattoir
One Left To Kill

Avtorica: Tina Urek
12. 1. 2021

Danska death metal zasedba Baest je objavila videospot za single Meathook Massacre. Ta video je poseben, saj predstavlja proces snemanja novega albuma. Posneti so bili vsi instrumenti hkrati, vključno z vokalom, za kar se odločijo le redke zasedbe. Necro Sapiens bo izšel 5. marca pri Century Media Records, komadi pa so sledeči:

The Forge
Genesis
Necro Sapiens
Czar
Abattoir
Goregasm
Towers of Suffocation
Purification Through Mutilation
Meathook Massacre
Sea of Vomit

Avtorica: Tina Urek
21. 12. 2020

Danski death metalci Baest bodo 5. marca pri Century Media izdali album Necro Sapiens, tukaj že lahko prisluhnete prvemu singlu Abattoir. Prav tako pa je pomembno vedeti, da so Baest izbrana predskupina na turneji Philipa H. Anselma & The Illegals, v sklopu katere se bodo ustavili tudi na domačem festivalu Metaldays. Se pa zasedba odpravlja tudi na samostojno turnejo ob izidu albuma in tako se bo 25. 4. ustavila na Dunaju v klubu Escape.

Avtorica: Tina Urek
24. 9. 2020

Kalifornijski thrasherji Evildead predstavljajo besedilni video za prvi single The Descending s prihajajočega studijskega albuma United $tate$ Of Anarchy, ki bo izšel 30. oktobra pri založbi Steamhammer/SPV. To bo njihov prvi dolgometražni izdelek po The Underworld iz leta 1991.

Skupino od leta 2016 sestavljajo bobnar Rob Alaniz (Anger as Art, ex-Abattoir), kitarist Juan Garcia (Body Count, ex-Agent Steel, ex-Masters Of Metal, ex-Killing Machine, ex-Abattoir), vokalist Phil Flores (ex-Abattoir), kitarist Albert Gonzales (Anger As Art) in basist Karlos Medina (ex-Agent Steel).

30. 4. 2019

Nemška power/speed metal zasedba Paragon predstavlja videospot za skladbo Reborn z novega studijskega albuma Controlled Demolition, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri založbi Massacre Records.

Controlled Demolition ponuja naslednje skladbe:
Controlled Demolition
Reborn
Abattoir
Mean Machine
Deathlines
Musangwe (B.K.F.)
Timeless Souls
Blackbell
The Enemy Within
Black Widow
...Of Blood And Gore

9. 5. 2014
Body Count bodo 10. junija izdali album z naslovom Manslaughter. Bandu se je lani pridružil kitarist Juan of the Dead, bolje poznan kot Juan Garcia (Masters Of Metal, ex Agent Steel, Abattoir, ex Evildead ...). /P.G./

17. 4. 2014
Za šestimi gorami in šestimi vodami je v šestem kraljestvu z desne živel pogumni vitez. Njega kovinski oklep je bil bleščeč, njega meč daljši kot DeMaiov, obkrožalo pa ga je več lepotic, kot jih je moč našteti čakajoč v vrsti v lekarni naslednje jutro po koncertu Steel Panther.
A vse to mu ni bilo dovolj, kajti še nikoli ni imel prilike okusiti dušenih zmajevih testisov v korenčkovi omaki. Preostalo mu ni drugega, kot da se odpravi v najbližjo votlino in si upleni zmaja. Toda votlina je bila prazna, naslednja prav tako, pa naslednja in naslednja in tako naprej. Tako je prepotoval mnogo dolin in hribovij, premagal je pripeko, nevihto in žled ter končno prispel do votline, iz katere je vel vonj po gnijočem drobovju in žveplu – dvoma ni bilo, tam je prebival zmaj. Zagnal se je vanjo s pogumom Hammerfall in hitrostjo Dragonforce ter z enim zamahom pokončal krvoločno zver. Zmaj je namreč takrat ravno spal. Istočasno je tri kraljestva stran Luca Turilli iz neznanega razloga potočil solzo.
Vitez se je sklonil, da bi prevzel svojo nagrado, a med plemenitim dejanjem ga je nekaj zmotilo. Točno vmes med obema testisoma je namreč naletel na trd predmet, vendar ne tistega, ki bi ga na pošasti moškega spola pričakoval. Ogledal si je čudno stvar in ugotovil, da gre za proizvod pradavne mitološke tehnologije, imenovan videokaseta, ki je v tem pregrešnem predelu ob-tič-al bogsigavedi kdaj. Z zanimanjem v očeh je nenavadni predmet pospravil v boršo, si prilastil še težko priborjene dragulje ter se odpravil nazaj domov.
Odločil se je, da mu bo ogled tega videoposnetka v prav poseben užitek. Na mizo si je dal pripraviti vroč obrok, pod mizo pa vročo felacijo. Pritisnil je »play« in že nekaj sekund kasneje ugotovil, da pravzaprav gleda Paranoidovo video reportažo s festivala Metal Koroška 2000, zaklad, že na veke izgubljen. Verjetno ni treba posebej poudarjati, da je bil to najbolj orgazmičen večer njegovega življenja.
Taisti videoposnetek, iz naftalina povlečen in v spletni medij preobražen, si lahko ogledate spodaj, vabimo pa vas, da preberete tudi našo reportažo v obliki članka ali pregledate manjši nabor fotografij v naši galeriji.
Posnetek zajema nastope in intervjuje s skupinami Sabaium, Prospect, Giljotina, Abattoir in Curse Of Instinct. Nostalgiki in vsi ostali, uživajte v ogledu! /J.G./

Avtor: Gorjanec
2. 9. 2013
Warrion bodo konec meseca izdali prvenec z naslovom Awakening The Hydra. Skupino sestavljajo preizkušeni glasbeniki: vokalist Mike Vescera (Obsession, ex Loudness, ex Malmsteen), kitarista Ron Ravi Warrion in Tim Thomas (Abattoir, ex Hirax), basist Keith Knight (Aska), bobnar Rob Brug (Halloween) in klaviaturist Dave Hermien Dufort. /P.G./

19. 11. 2012
Anger As Art so objavili naslovnico in tracklisto albuma z naslovom Hubris Inc., ki bo izšel 5. februarja prihodnje leto:
Hubris Inc.
Time Devours Life
Gods Of Hate
Anger Is The Reason
Speed Kills
This Is Why I Hate
As The Exalted Seethe
Pearls Before The Swine
Divided We Fall
Head Of The Snake
The Evil You Create
Pieces Of Red
Rage And Retribution
Never Forgive Never Forget
V komadu Rage And Retribution gostujejo Betsy Bitch (Bitch) na vokalu, kitarist Jim Durkin (ex Dark Angel) in basist Timothy Gaines (Stryper), pri The Evil You Create kot back vokalist sodeluje Steve Nelson (Evil Dead). Posebna je tudi skladba Speed Kills, saj gre za staro skladbo skupine Abattoir, v njej pa igra kitaro tudi Mark Caro, ki se tako pridružuje trem starim kolegom iz omenjenega banda.
Video za komad Time Devours Life si že lahko ogledate spodaj. /P.G./

9. 7. 2012
Založba Listenable Records bo 14. avgusta ponovno izdala albuma Goremageddon: The Saw And The Carnage Done (2003) in The Archaic Abattoir (2005) belgijskih death metal ekstremistov Aborted. /B.B./

1. 3. 2012
Thrasherji Anger As Art so končali s snemanjem četrtega albuma z naslovom Hubris, Inc. in trenutno že delajo na miksu. Na albumu, ki naj bi izšel konec pomladi/začetek poletja, gostujejo basist Timothy Gaines (Stryper), kitarista Mark "The Shark" Caro (Abattoir) in Jim Durkin (Dark Angel), ter Steve Nelson (Winterthrall, Semtex Vest, Evil Dead) in Betsy Bitch (Bitch) na vokalih. /B.B./

9. 8. 2011
V skupini Warrion so se združili vokalist Mike Vescera (ex Loudness, ex Yngwie Malmsteen, ...), kitarist Tim Thomas (Abattoir, Hirax, ex Steel Prophet, ...), basist Keith Knight (Aska), bobnar Rob Brug (Halloween) in kitarist Ron Ravi Warrion. /P.G./

18. 12. 2009
V petek, 25.12., bo v Rdeči Ostrigi v Škofji Loki 10. obletnica delovanja mesečnega metalskega cikla Live In-sanity. Prvi metal dogodek se je zgodil še v stari ostrigi, krstila sta ga death metal skupini Abattoir in Necrosed. Za njima je dosedaj nastopilo več kot 150 različnih skupin in še kar traja. Zahvala gre predvsem vsem nastopajočim in obiskovalcem, ki so poskrbeli, da se je cikel skozi vsa leta obdržal na programu. Za zvestobo so vam ostrigarji pripravili 30 brezplačnih vstopnic, za katere se lahko potegujete na www.livein-sanity.info. "Se vidimo v petek, ko nastopijo Damned Spirit Dance, Sabaium in Krvnik."

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška