REPORTAŽE

30. 10. 2012

God Scard / Necrotic / Within Destruction

MKC Pri Rdeči Ostrigi, Škofja Loka / 27. 10. 2012

God Scard so po nekajletnem zatišju zopet začeli pohod po slovenskih odrih, tokrat z novim basistom. Prvič so se v tej postavi predstavili na letošnjem Metal Krampu, tokrat pa smo jih na čemerno in deževno soboto lahko ujeli v škofjeloški Ostrigi. Zraven smo si lahko ogledali še Necrotic in (spet) Within Destruction, ki skupaj s headlinerji furajo nekakšno mini turnejico po slovenskih odrih, imenovano It's All Metal.
Prvi so na oder stopili mladeniči iz Jesenic, Within Destruction. Čeprav se sami opredeljujejo pod death metal, bi moral poslušalec v njihovi glasbi kar pikolovsko iskati prvine tega žanra. Vse skupaj veliko bolj vleče na black metal, čemur botruje barva vokala in zajeten kos riffov, nekoliko pa tudi na deathcore, saj fantje precej pozornosti namenjajo tudi breakdownom. Precej dolgočasna ritem sekcija in previsoka uglasitev je pojedla vso brutalnost in agresijo death metala, svoje je naredil še zvok, ki je poplesaval kot Gangnam Style gor in dol po svoji jakosti, tako da smo bili na žalost priča še enemu zelo povprečnemu koncertu.
Naslednji so bili Necrotic, melodični death metalci iz dolenjske prestolnice. Tu smo bili priča za odtenek bolj razgibani ritem sekciji in precej nižji uglasitvi, kar pa na žalost ni dalo pričakovane brutalizacije, ki sta jo družno odnesla zvok in preprosta nezanimivost glasbenega izražanja. Dolgi, nekoliko počasni in že neštetokrat slišani riffi me pač niso kaj prida pritegnili. Po drugi strani moramo bandu pripisati dobro odrsko aktivnost, čeprav gaypowermetalske fore v stilu Sabaton, ki sta jih večinoma izvajala frontman in kitarist, ne pašejo ravno v tak band.
Na God Scard se je sicer precej slabo obiskana Ostriga kar prijetno napolnila in tekom koncerta od sebe dala tudi zavidljiv procent zelo aktivnih poslušalcev. Scardi so nam postregli s tisto pravo metal energijo, ki sem jo pri predskupinah pogrešal. Fantje, še sploh pa frontman Nicky, imajo za to potrebno karizmo, ki jo pri naših bandih le stežka zasledimo. Setlista je bila odlična, vse od starega materiala pa do najnovejšega, ki se ga lahko nadejamo na novi plošči. In ravno najnovejši najbolj poka! Predstavljen je bil res v odlični luči, saj se je tudi zvok začuda občutno popravil, tako da smo lahko poslušali in headbangali na kvaliteten metal.
Čeprav je vzdušje malce grenilo vreme, face na koncertu še zdaleč niso bile grenke. Kot vedno se je na letnem vrtu družilo, pilo, smejalo in rolalo, da se je kar kadilo. Ker par doz loškega smeha na leto odžene zdravnika stran, smo se domov vračali s potešenimi glasbenimi potrebami in polni zdravja.

SORODNE VSEBINE:
8. 1. 2015Metal Monsters festival / Reportaže
2. 7. 2014Metal Strike Fest / Reportaže
13. 9. 2012Metal Kramp 2012 / Reportaže
24. 9. 2005God Scard / Novice
3. 2. 2015Winterstrike Fest IX / Reportaže
ZADNJE OBJAVE
Reportaža
10. 3. 2020
Belphegor / Suffocation / Hate / Carnifliate
Reportaža
10. 3. 2020
Turia / Iffernet
Reportaža
3. 3. 2020
Metal vikend – Deri po Brešcah, 2. dan
Reportaža
2. 3. 2020
Metal vikend – Deri po Brešcah, 1. dan
Reportaža
24. 2. 2020
Spotless Minds / Iron Median / Interceptor / Alo!Stari / Newem
Reportaža
17. 2. 2020
Slipknot / Behemoth
Reportaža
10. 2. 2020
Lindemann / Aesthetic Perfection / Jadu
Reportaža
3. 2. 2020
Tomcat / Apoptosis
KONCERTI & FESTIVALI
31. 5. 2020
KoRn, Gojira
AXA aréna NTC, Bratislava, Slovaška
5. 6. 2020
ODPOVEDANO! Petroleum Beat Festival 2020
Expano, Murska Sobota
7. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder, Duel, High Reeper
Rockhouse Bar, Salzburg, Avstrija
8. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder
Arena, Dunaj, Avstrija
9. 6. 2020
Guns N' Roses
Ernst Happel Stadion, Dunaj
10. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška