Na današnji dan
1988
Poison izdajo legendarni album Open Up And Say... Ahh!
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
23. 11. 2022

Pantera, ki je pred nekaj meseci naznanila ponovno vstajenje, najavlja nove koncertne datume po Evropi. Nam najbližje se bosta Phil Anselmo in Rex Brown v družbi Zakka Wylda ter Charlieja Benanteja ustavila 31. maja v dunajskem Gasometru.

7. 9. 2022

Princ teme Ozzy Osbourne predstavlja še en single s prihajajočega albuma Patient Number 9. Tokrat gre za počasnejši komad Nothing Feels Right, pri katerem je sodeloval tudi Zakk Wylde, spodaj pa si lahko ogledate njegov vizualizer.

15. 7. 2022

Verjeli ali ne, prihodnje leto boste lahko na koncertnih odrih ponovno videli Pantero. Pred nekaj dnevi so namreč družabna omrežja preplavile novice o združitvi Philipa Anselma in Rexa Browna. Gospoda sta podpisala pogodbo z Artist Group International, ki bo prevzela načrtovanje koncertov v Severni Ameriki. Po neuradnih informacijah naj bi preostanek zasedbe sestavljala še bobnar Charlie Benante (Anthrax) in kitarist Zakk Wylde.

Avtorica: Tina Urek
12. 5. 2021

Zakk Wylde in njegovi Black Label Society so objavili videospot za pesem House Of Doom, ki je vsebovana v njihovem svežem box setu None More Black, izdanem pri založbi eOne Heavy. Pesem se v originalu nahaja na albumu Hangover Music Vol. VI iz leta 2004.


None More Black prinaša deset studijskih in dva bonus albuma na barvnem vinilu.

22. 10. 2020

Ameriška heavy metal zasedba Haunt, ki jo vodi vokalist/kitarist Trevor William Church (Beastmaker, Hysteria, ex-Inside The Sun, ex-Worship Of Keres), je objavila priredbo Black Sabbath klasike St. Vitus Dance.

Gre za še eno v vrsti priredb s kompilacije v čast albuma Volume 4 skupine Black Sabbath, imenovanega Vol. 4 [Redux], ki izide 30. oktobra pri založbi Magnetic Eye Records. Poleg Haunt sodelujejo še Thou, Matt Pike (Sleep, High On Fire, ex-Kalas), The Obsessed, Zakk Sabbath, Spirit Adrift, Whores in drugi.

28. 9. 2020

Ameriški noise rock/sludge trio Whores. je objavil priredbo Black Sabbath klasike Cornucopia s kompilacije v čast albumu Volume 4 z naslovom Vol. 4 [Redux], ki bo izšla 30. oktobra pri založbi Magnetic Eye Records. Svoje priredbe so prispevali še Thou, Matt Pike (Sleep, High On Fire, ex-Kalas), Haunt, The Obsessed, Zakk Sabbath, Spirit Adrift in drugi.

Vol. 4 [Redux] prinaša naslednje skladbe:
Thou - Wheels Of Confusion
The Obsessed - Tomorrow's Dream
High Reeper - Changes
Matt Pike - FX
Spirit Adrift - Supernaut
Green Lung - Snowblind
Whores. - Cornucopia
Tony Reed - Laguna Sunrise
Haunt - St. Vitus Dance
Zakk Sabbath - Under The Sun

8. 9. 2020

Zakk Sabbath predstavljajo priredbo klasike The Wizard z njihove adaptacije legendarnega samonaslovljenega debitantskega albuma Black Sabbath z naslovom Vertigo, ki je izšel pretekli petek pri založbi Magnetic Eye Records.

Vertigo ponuja naslednje skladbe:
Black Sabbath
The Wizard
Wasp / Behind The Wall Of Sleep / N.I.B.
Wicked World
A Bit Of Finger / Sleeping Village / Warning

8. 9. 2020

Založba Magnetic Eye Records slavi 50. obletnico Black Sabbath s poustvarjanjem njihovega albuma Volume 4, ki nosi naslov Vol. 4 [Redux], na njem pa se legendam poklanjajo izvajalci, kot so Matt Pike (Sleep, High On Fire, ex-Kalas), Haunt, The Obsessed, Thou, Zakk Sabbath, Spirit Adrift in drugi.

Na tej povezavi že lako preverite novo verzijo Black Sabbath klasike Supernaut v izvedbi skupine Spirit Adrift s kompilacije Vol. 4 [Redux], ki bo luč sveta ugledala 30. oktobra.

Tracklista je sledeča:
Thou - Wheels Of Confusion
The Obsessed - Tomorrow's Dream
High Reeper - Changes
Matt Pike - FX
Spirit Adrift - Supernaut
Green Lung - Snowblind
Whores. - Cornucopia
Tony Reed - Laguna Sunrise
Haunt - St. Vitus Dance
Zakk Sabbath - Under The Sun

6. 9. 2018

Legenda heavy metala, Ozzy Osbourne, je razkril prve datume evropskega dela turneje No More Tour 2, ki bo potekala od januarja do marca 2019. V vlogi predskupine mu bodo družbo delale britanske ikone Judas Priest.

Tako bomo po letošnji ediciji festivala Firence Rocks imeli znova priložnost videti princa teme na odru skupaj s slovitim kitaristom Zakkom Wyldom. Trenutno najbližji koncert Sloveniji bo v Bologni, a lahko pričakujemo še kar nekaj novih datumov.

Kot je Ozzy izjavil v nedavnem intervjuju za Rolling Stone, naj ne bi bilo govora o upokojitvi, ampak to le pomeni konec svetovnih turnej.


Trenutni evropski datumi turneje No More Tours 2:

30. 1. Dublin, Irska – 3 Arena
  1. 2. Nottingham, ZK – Motorpoint Arena
  3. 2. Manchester, ZK – Manchester Arena
  5. 2. Newcastle, ZK – Metro Radio Arena
  7. 2. Glasgow, ZK – SSE Hydro
  9. 2. Birmingham, ZK – Genting Arena
11. 2. London, ZK – O2 arena
13. 2. München, Nemčija – Olympiahalle
15. 2. Frankfurt, Nemčija – Festhalle
17. 2. Hamburg, Nemčija – Barclaycard Arena
19. 2. Berlin, Nemčija – Mercedes-Benz Arena
22. 2. Stockholm, Švedska – Tele2
24. 2. Helsinki, Finska – Hartwall Arena
27. 2. Zürich, Švica – Hallenstadion
  1. 3. Bologna, Italija – Unipol Arena
  3. 3. Barcelona, Španija – Palau Sant Jordi

9. 11. 2017

Legendarni Ozzy Osbourne je sporočil, da se bo po poslovilni svetovni turneji, ki se bo pričela prihodnje leto in naj bi trajala vse do 2020, tokrat zares upokojil, vsaj kar se tiče nastopanja na globalni ravni. Osbourne je nedavno ponovno združil moči s svojim dolgoletnim kitaristom Zakkom Wyldeom (Black Label Society, Zakk Sabbath, ex-Pride & Glory).

4. 10. 2017

Black Label Society bodo 19. januarja pri založbi eOne Music izdali svoj deseti studijski album z naslovom Grimmest Hits, ki prinaša naslednje skladbe:
Trampled Down Below
Seasons Of Falter
The Betrayal
All That Once Shined
The Only Words
Room Of Nightmares
A Love Unreal
Disbelief
The Day That Heaven Had Gone Away
Illusions Of Peace
Bury Your Sorrow
Nothing Left To Say

Zakk Wylde in kompanija so posneli tudi videospot za skladbo Room Of Nightmares, ki si ga lahko ogledate spodaj.

24. 4. 2017

Spodaj si lahko ogledate videospot za priredbo Black Sabbath klasike War Pigs v izvedbi skupine Zakk Sabbath, ki jo sestavljajo veterani Zakk Wylde (Black Label Society, ex-Ozzy Osbourne, ex-Pride & Glory) na kitari in vokalu, Rob »Blasko« Nicholson (Ozzy Osbourne, ex-Rob Zombie, ex-Danzig, ex-Prong, ex-Cryptic Slaughter) na basu in Joey Castillo (Bloodclot!, ex-Danzig, ex-Queens Of The Stone Age, ex-Goatsnake, ex-Wasted Youth) na bobnih.

Omenjena skladba se skupaj s še dvema klasikama, Supernaut in Fairies Wear Boots, nahaja na prihajajočem EP-ju Live In Detroit, ki bo 6. junija v omejeni nakladi izšel pri Southern Lord Recordings.

18. 1. 2017

Zakk Wylde predstavlja videospot za skladbo Lost Prayer s svojega aktualnega solo albuma, ki nosi naslov Book Of Shadows II.

20. 9. 2016

Preko Rollingstone.com si lahko premierno ogledate videospot za skladbo Raise Your Horns z najnovejšega studijskega albuma švedskih vikingov Amon Amarth z naslovom Jomsvikings. V videu se na kratko pojavijo tudi King Diamond, Zakk Wylde in Dave Mustaine, člani skupin Slayer, Machine Head, Anthrax, Megadeth, Disturbed, Behemoth in številnih drugih, pa tudi nekateri športniki, kot naprimer olimpijski plavalec Paul Biedermann, hokejski vratar Mike McKenna in profesionalna wrestlerka Shayna Baszler.

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana