Na današnji dan
1988
Poison izdajo legendarni album Open Up And Say... Ahh!
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
7. 9. 2022

Princ teme Ozzy Osbourne predstavlja še en single s prihajajočega albuma Patient Number 9. Tokrat gre za počasnejši komad Nothing Feels Right, pri katerem je sodeloval tudi Zakk Wylde, spodaj pa si lahko ogledate njegov vizualizer.

15. 7. 2022

Verjeli ali ne, prihodnje leto boste lahko na koncertnih odrih ponovno videli Pantero. Pred nekaj dnevi so namreč družabna omrežja preplavile novice o združitvi Philipa Anselma in Rexa Browna. Gospoda sta podpisala pogodbo z Artist Group International, ki bo prevzela načrtovanje koncertov v Severni Ameriki. Po neuradnih informacijah naj bi preostanek zasedbe sestavljala še bobnar Charlie Benante (Anthrax) in kitarist Zakk Wylde.

Avtorica: Tina Urek
12. 5. 2021

Zakk Wylde in njegovi Black Label Society so objavili videospot za pesem House Of Doom, ki je vsebovana v njihovem svežem box setu None More Black, izdanem pri založbi eOne Heavy. Pesem se v originalu nahaja na albumu Hangover Music Vol. VI iz leta 2004.


None More Black prinaša deset studijskih in dva bonus albuma na barvnem vinilu.

9. 11. 2017

Legendarni Ozzy Osbourne je sporočil, da se bo po poslovilni svetovni turneji, ki se bo pričela prihodnje leto in naj bi trajala vse do 2020, tokrat zares upokojil, vsaj kar se tiče nastopanja na globalni ravni. Osbourne je nedavno ponovno združil moči s svojim dolgoletnim kitaristom Zakkom Wyldeom (Black Label Society, Zakk Sabbath, ex-Pride & Glory).

4. 10. 2017

Black Label Society bodo 19. januarja pri založbi eOne Music izdali svoj deseti studijski album z naslovom Grimmest Hits, ki prinaša naslednje skladbe:
Trampled Down Below
Seasons Of Falter
The Betrayal
All That Once Shined
The Only Words
Room Of Nightmares
A Love Unreal
Disbelief
The Day That Heaven Had Gone Away
Illusions Of Peace
Bury Your Sorrow
Nothing Left To Say

Zakk Wylde in kompanija so posneli tudi videospot za skladbo Room Of Nightmares, ki si ga lahko ogledate spodaj.

24. 4. 2017

Spodaj si lahko ogledate videospot za priredbo Black Sabbath klasike War Pigs v izvedbi skupine Zakk Sabbath, ki jo sestavljajo veterani Zakk Wylde (Black Label Society, ex-Ozzy Osbourne, ex-Pride & Glory) na kitari in vokalu, Rob »Blasko« Nicholson (Ozzy Osbourne, ex-Rob Zombie, ex-Danzig, ex-Prong, ex-Cryptic Slaughter) na basu in Joey Castillo (Bloodclot!, ex-Danzig, ex-Queens Of The Stone Age, ex-Goatsnake, ex-Wasted Youth) na bobnih.

Omenjena skladba se skupaj s še dvema klasikama, Supernaut in Fairies Wear Boots, nahaja na prihajajočem EP-ju Live In Detroit, ki bo 6. junija v omejeni nakladi izšel pri Southern Lord Recordings.

18. 1. 2017

Zakk Wylde predstavlja videospot za skladbo Lost Prayer s svojega aktualnega solo albuma, ki nosi naslov Book Of Shadows II.

20. 9. 2016

Preko Rollingstone.com si lahko premierno ogledate videospot za skladbo Raise Your Horns z najnovejšega studijskega albuma švedskih vikingov Amon Amarth z naslovom Jomsvikings. V videu se na kratko pojavijo tudi King Diamond, Zakk Wylde in Dave Mustaine, člani skupin Slayer, Machine Head, Anthrax, Megadeth, Disturbed, Behemoth in številnih drugih, pa tudi nekateri športniki, kot naprimer olimpijski plavalec Paul Biedermann, hokejski vratar Mike McKenna in profesionalna wrestlerka Shayna Baszler.

1. 4. 2016

Od mrtvih je vstala skupina Pantera. Kljub temu, da so se na spletu že dolgo pojavljale špekulacije, da bo mesto pokojnega Dimebaga zasedel Zakk Wylde, temu ni tako. Pantero leta 2016 sestavljajo: Phil Anselmo - vokal, Robb Flynn - kitara (Machine Head, ex-Vio-Lence), Vinnie Paul - bobni in Rex Brown - bas kitara.

1. 4. 2016

Zakk Wylde je posnel videospot za single Sleeping Dogs s prihajajočega solo albuma z naslovom Book Of Shadows II, ki izide 8. aprila pri založbi eOne Music.

2. 3. 2016

Zakk Wylde predstavlja skladbo Sleeping Dogs, prvi single s prihajajočega solo albuma z naslovom Book Of Shadows II, ki bo izšel 8. aprila pri založbi eOne Music.

Legendarnega kitarista si bomo lahko v živo ogledali tudi pri nas, saj namreč 6. junija prihaja v Ljubljano, natančneje v Kino Šiška.

18. 1. 2016

Zakk Wylde bo 8. aprila pri založbi eOne Music izdal svoj drugi solo album z naslovom Book Of Shadows II, ki bo tako kot njegov predhodnik iz leta 1995 naravnan precej akustično.

4. 11. 2015

Pri založbi Cleopatra Records je pravkar izšla dvojna kompilacija Sweet Leaf: A Stoner Rock Salute to Black Sabbath, ki jo lahko v celoti preverite na tej povezavi. Starostam doom metal scene so se tokrat poklonili izvajalci kot so Ulver, Pentagram, Zakk Wylde, Bloody Hammers, Scorpion Child, Mos Generator in številni drugi. Tracklista je sledeča:

CD 1:
Cancer Bats - Into The Void
Mos Generator - Dirty Women
Bloody Hammers - Changes
Wo Fat - The Warning
Stoned Jesus - The Writ
Scorpion Child - Hole In The Sky
Death Hawks - Hand Of Doom

CD 2:
House Of Broken Promises - Lady Evil
Machuca - Planet Caravan
Witch Mountain - Sleeping Village
Solace - Electric Funeral
Ulver - Solitude
Pentagram - After Forever
Weedpecker - Sweet Leaf
Golden Void - Paranoid
William Shatner feat. Zakk Wylde & Mike Inez - Iron Man

29. 1. 2015
Zasedbi Blind Guardian, ki maja prihaja v Kino Šiška, se je pridružil basist Barend Courbois (Vengeance, Tank). Ta je v svoji karieri odigral že okoli 4000 koncertov in sodeloval z več kot šestdesetimi glasbeniki. Med drugimi so to bili Adrian Vandenberg, Zakk Wylde in Atma Anur. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana