Na današnji dan
1999
Black Label Society izdajo prvenec Sonic Brew
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
25. 4. 2023

Dorthia Cottrell, pevka ameriške stoner/doom metal zasedbe Windhand, je pri založbi Relapse Records izdala samostojni prvenec z naslovom Death Folk Country. Prisluhnete mu lahko na portalu Youtube in na Bandcampu.

9. 12. 2021

Argentinska doom/sludge zasedba Luciferica je prejšnji teden izdala nov studijski album Wailing War, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu.

Tracklista je sledeča:
Warlord
Worm Decay
The Iron Fortress
Dead Hope
Betrayed By God

Luciferica so Nicolás Taranto na bobnih, Ignacio De Tommaso na basu, klaviaturah in vokalu ter Juan Gareca na kitari in vokalu, v skladbi Betrayed By God pa se jim je kot posebni gost na vokalu pridružil še Parker Chandler (Cough, Windhand).

28. 5. 2021

V Berlinu živeči kanadski doomgaze dvojec Nadja je prejšnji teden pri Southern Lord Recordings izdal nov album z naslovom Luminous Rot, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi. Za mastering je bil zadolžen James Plotkin (Electric Wizard, Windhand, Conan, Sumac).

Luminous Rot prinaša naslednje skladbe:
Intro
Luminous Rot
Cuts On Your Hands
Starres
Fruiting Bodies
Dark Inclusions

12. 5. 2021

Preko spletne strani Brooklyn Vegan lahko premierno prisluhnete skladbi Agua Caliente s prihajajočega albuma ameriškega psihedeličnega stoner doom kolektiva Robots Of The Ancient World z naslovom Mystic Goddess, ki izide 21. maja v sodelovanju z založbama Small Stone Records in Kozmik Artifactz. Za snemanje sta bila zadolžena Mikel Perkins in Jack Endino (Soundgarden, Nirvana, Mudhoney, High On Fire, Windhand), ki je opravil tudi miks in mastering.

Tracklista je sledeča:
Mystic Goddess
Wasteland
Agua Caliente
Out Of The Gallows
Unholy Trinity
MK Ultraviolence
Lucifyre
Ordo Ab Chao

18. 2. 2021

Brazilska stoner/doom metal zasedba Fools Paradise je preteklo soboto na svojem Bandcampu objavila debitantski single z naslovom Confused Mind, s katerim se poklanjajo prvemu albumu skupine Black Sabbath, ki je izšel 13. februarja 1970.

Fools Paradise so pod očitnim vplivom Black Sabbath, vendar svojo inspiracijo črpajo tudi pri nekaterih drugih stoner rock in doom metal bandih, kot so Windhand, Jex Thoth, Weedevil in Purson. Skupino je leta 2018 ustanovil kitarist Gabriel Mattos, ki so se mu pridružili še pevka Iasmim Bastos in trije člani sludge/doom zasedbe Erasy – Leandro D'Carvalho (kitara), Luciano Penelu (bobni) in Joílson Santos (bas).

12. 11. 2020

Čilski stoner/doom metal trio Dixie Goat je konec prejšnjega tedna izdal nov dolgometražni album z naslovom There's No Light Without Darkness, ki mu lahko prisluhnete na Bandcampu. Za produkcijo albuma je poskrbela skupina sama, medtem ko je bil za mastering zadolžen legendarni Jack Endino (Nirvana, Mudhoney, High On Fire, Nebula, Windhand).

Tracklista albuma je sledeča:
There's No Light Without Darkness
Dancin' On Your Grave
Two Faces
Widow's Tear
Green Karma
Zuma
Supershit
From One Hell To Another

21. 2. 2020

Seattelska stoner/sludge/doom metal zasedba Sorcia je na svojem Bandcampu objavila skladbo Nowhere But Up s samonaslovljenega dolgometražnega prvenca, ki bo izšel 13. marca pri založbi Incineration Ceremony Recordings, katero vodi legendarni Tad Doyle (Brothers Of The Sonic Cloth, TAD). Album so posneli s Tadom Doylom v njegovem studiu Witch Ape, medtem ko so mastering zaupali prekaljenemu Jacku Endinu (High On Fire, Windhand, Nirvana).

Tracklista je sledeča:
In The Head
Nowhere But Up
Coffin Nails
Sunburn
Stars Collide
Stoned Believer
Repression

20. 12. 2019

Windhand so na svojem Bandcampu objavili celo serijo različnih demo posnetkov in nadomestnih miksov kot tudi koncertni nastop na radiu WFMU iz leta 2013.

19. 9. 2019

Jutri bo na StonerBoner v Centru Mladih Koper nastopil ameriški stoner/doom metal dvojec Year Of The Cobra, medtem ko bosta za ogrevanje poskrbeli skupini Blackoutt in Borgonaut.

Year Of The Cobra sta pred izidom svojega drugega studijskega albuma Ash And Dust, katerega je produciral legendarni Jack Endino (Nirvana, Soundgarden, High On Fire, Windhand), luč sveta pa bo ugledal 1. novembra preko založbe Prophecy Productions.

Časovnica:

20.30 vrata
21.00–21.35 Borgonaut
21.50–22.35 Blackoutt
22.50–   ...     Year Of The Cobra

Več podrobnosti o koncertu lahko najdete na Facebooku in v našem napovedniku.

6. 9. 2019

Year Of The Cobra bosta 1. novembra pri založbi Prophecy Productions izdala svoj drugi dolgometražni album z naslovom Ash And Dust, katerega je tokrat produciral legendarni Jack Endino (Nirvana, Soundgarden, High On Fire, Windhand).

Ash And Dust prinaša naslednje skladbe:
The Battle Of White Mountain
The Divine
Ash And Dust
Demons
Into The Fray
At The Edge
Dark Swan
In Despair

Stoner/doom dvojec iz Seattla se bo v okviru evropske turneje 20. septembra ustavil tudi v Centru Mladih v Kopru. Več si lahko preberete na Facebooku in v našem napovedniku.

2. 8. 2019

Znana je časovnica za East Edge Festival na Mostovni v Novi Gorici, na katerem bodo to nedeljo nastopili Hobos, Messa, Grime, Ufomammut in Windhand, medtem ko so bili legendarni The Obsessed žal prisiljeni odpovedati celotno evropsko turnejo.

Časovnica:
17.00 vrata
18.30–19.00 Hobos
19.20–20.00 Messa
20.20–21.00 Grime
21.25–22.40 Ufomammut
23.05–    ...    Windhand

Več podrobnosti lahko najdete na Facebooku in v našem napovedniku.

22. 5. 2019

Thrash/crossover zasedba The Accüsed A.D. iz Seattla, v kateri sodelujejo nekateri bivši člani The Accüsed, je nedavno izdala studijski prvenec z naslovom The Ghoul In The Mirror. Producent albuma je bil legendarni Jack Endino (Nirvana, Soundgarden, Windhand, High On Fire), medtem ko je bil za mastering zadolžen Scott Hull (Garbage, John Zorn, -16-, Philip H. Anselmo & The Illegals).

Tracklista je sledeča:
Juego Terminado
Diabro
Dirt Merchant
Hate Your Friends
Prison Gig
Rock And Roll Hoochie Koo
And The Devil Walks
Pick The Sores
Looking For The Smell
A Piss Boner And A Handful Of Dirty Words
Eating Teeth
A Terrible Tail
The Comfort Of Death (When Tomorrow Never Comes)

The Accüsed A.D. trenutno sestavljajo vokalist Blaine »The Wizard« Cook (Denial Fiend, Toe Tag, ex-The Accüsed), kitarist Alex »Maggotbrain« Sibbald (Toe Tag, ex-The Accüsed, ex-Gruntruck), basist Steve »The Beast« McVay (Toe Tag) in bobnar Mickey »Splatterhead« Widmere (ex-Poison Idea).

30. 4. 2019

Italijanska death'n'roll zasedba Hobos je nova potrditev za East Edge Festival, ki se bo 4. avgusta odvijal na Mostovni v Novi Gorici. Poleg njih bodo na festivalu zaenkrat nastopili še The Obsessed, Windhand, Ufomammut in Grime.

Hobos igrajo metal na način, kot je všeč punkerjem: sposodijo si švedski death metal zvok, obarvan z rock'n'rollom, hardcorom in zabeljen s ščepcem grindcora, ter postrežen z besedili v italijanščini.

16. 4. 2019

Seattelski doom metal dvojec Year Of The Cobra je končal s snemanjem novega albuma, ki ga je produciral nihče drug kot legendarni Jack Endino (Nirvana, Soundgarden, High On Fire, Windhand).

10. 4. 2019

Italijanski sludge metal trio Grime je nova potrjena skupina za East Edge Festival, ki bo 4. avgusta na Mostovni v Novi Gorici.

Grime so večkrat preigrali celo Evropo, Rusijo in ZDA, kjer so bili na turnejah skupaj z izvajalci, kot so -(16)-, Today Is The Day, Fistula, Cough, Converge in Windhand, nastopili na festivalih Heavy Days in Doomtown, Bloodshed Festival, Barroselas Metal Fest, Roadburn, Desertfest Belgium in Desertfest London, ter si oder delili tudi z EyeHateGod, Obituary in številnimi drugimi.

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
4. 5. 2024
Metal Klavnica LXII: Attitudes To Human Extinction, Dark Sphere, Taste Of Plague
MIKK, Murska Sobota
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna