Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
22. 7. 2022

Tilen Šimon se je poslovil od svojega atmosferičnega black metal projekta Veldes in odpira novo poglavje pod imenom Ueldes. To potezo je načrtoval od izida albuma Flameless leta 2019, zanjo pa se je odločil, ker želi svoje glasbeno ustvarjanje namesto na žalosti graditi na pozitivnejših čustvih.

Ime Ueldes se v virih prvič pojavi že leta 1004 in je tudi prvotni zapis naselbinskega imena za današnji Bled z okolico, od koder izhaja glasbenik. Zapis Veldes se nato v virih prvič pojavi leta 1011.

Ueldes bo kmalu izdal prvenec z naslovom Foreverer. Za več informacij sledite novi strani projekta na Facebooku in strani Sij MusicArt na Bandcampu.

11. 8. 2021

Domač atmospheric black metal one-man band Mossgiver je v začetku tega meseca objavil svoj debitantski album Led By The Glowing River, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj ali na YouTubu.

Gre za nov projekt v okviru umetniške entitete Sij MusicArt, ki jo je leta 2021 ustanovil Tilen Šimon (Veldes, ex-Nephrolith, ex-Within Destruction, ex-Wintersoul), da bi svetu predstavil svojo idejo glasbenega in vizualnega ustvarjanja ter da bi v teh včasih nekoliko temnih časih prinesel vsaj nekaj sijaja.

8. 6. 2021

Založba Wolfspell Records je prejšnji teden na vinilu izdala EP-ja Skyward in Descent domačega atmosferičnega black metal projekta Veldes na vinilu kot kompilacijski album, in sicer v omejeni nakladi 100 modrih in 200 črnih plošč.

Na The Skyward Descent so naslednji komadi:

Skyward
Woe Eater
Of Rain and Moss
Gone
Watcher of Fading Light
Reign of the Withered

4. 1. 2019

Blejski enočlanski atmosferični black metal band Veldes je izdal četrti album Flameless, ki ga lahko slišite tukaj. Poleg digitalnega albuma je na Bandcampu mogoče tudi (pred)naročiti digipak.

Rok Rupnik (Within Destruction) je tudi tokrat prispeval nekaj vokalnih linij, miks in mastering nekaterih skladb pa je opravil Niko Apostolakis (Until We Die).

10. 5. 2018

Tukaj lahko prisluhnete novemu EP-ju blejskega enočlanskega atmosferičnega black metal banda Veldes, naslovljenega Storm Borrower, ki bo jutri digitalno izšel na Bandcampu.

EP prinaša naslednje skladbe:

The Songless Forest
Storm Borrower
Where Rivers Turn To Ashes

1. 8. 2016

Konec tedna je izšel drugi studijski dolgometražec blejskega enočlanskega atmosferičnega black metal projekta Veldes z naslovom Ember Breather. Prisluhnete mu lahko na Bandcampu, v fizičnem formatu pa je album na voljo pri Pest Productions.

6. 4. 2016

Blejski enočlanski atmosferični black metal band Veldes bo konec junija pri Pest Productions izdal svoj drugi album z naslovom Ember Breather, na katerem bodo naslednje skladbe:
The Roamer's Curse
Void Path King
To Ruins Of Throneless Realm
Dust Scatterer
Crowned In Oblivion

5. 9. 2014
Poleg EP-ja Skyward, ki je bil izdan julija, bo slovenski one-man black metal projekt Veldes letos izdal še en CD, in sicer split z nemškim ambient black/doom projektom Black Autumn. Plošček predvidoma izide jeseni preko kitajske založbe Nostalgia Productions. /J.G./

Avtor: Gorjanec
28. 7. 2014
Slovenski one-man black metal projekt Veldes je ta teden preko Razed Soul Productions izdal EP z naslovom Skyward, ki ga lahko v celoti poslušate tukaj. CD-ji so zaenkrat na voljo le pri založbi v Ameriki, v roku 2–3 tednov pa tudi v Sloveniji in drugod po Evropi. Več informacij še sledi, prednaročila pa so že možna na veldesband(at)gmail.com. /J.G./

Avtor: Gorjanec
2. 4. 2013
Ambientalni post-black metal projekt Veldes je na svojem Bandcampu v celoti objavil prvenec To Drown In Bleeding Hope, ki je konec prejšnjega tedna izšel pri Razed Soul Productions/Bleichmond Tonschmiede. /B.B./

11. 1. 2013
Iz Down Towna sporočajo: "V sodelovanju s Klubom študentov Kranj se bo jutri od 21:00 v Down Townu odvijal Glasbeni tematski večer: Metal Massacre

Posvečen bo metal glasbi in največjim predstavnikom svetovnih "železarjev" ter promociji albuma Too Bad For Heavans zasedbe Morana iz Kranja.

Od 21h bo v predprostoru lokala možno poslušati prvi del posebne radijske oddaje Demons Of Slovenia, ki jo predstavlja poljski Radio Revolta.
V prvem delu oddaje bodo prestavljeni naslednji slovenski bandi:
Aperion
Dickless Tracy
Exsilium
Mephistophelian
Metalsteel
Morana
Nephrolith
Obnounce
Panikk
Shutdown
Somrak
Sweet Sorrow
Teleport
Veldes

Vabljeni na razgibavanje vratnih mišic!"
/P.G./

KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška