Na današnji dan
1988
Poison izdajo legendarni album Open Up And Say... Ahh!
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
4. 3. 2024

Grški black metalci Septuagint so podpisali za založbo Underground Kvlt Records, kjer bo po desetih letih delovanja izšel bandov dolgometražni prvenec z naslovom Acosmic Conflagration. Ta bo na CD-ju prinesel pet komadov:

Spirituus Luna Nox
The Cauterizing Sulphur
Restoration of Apophis
Cainite Bloodtrails
Into the Furnace of Moloch

21. 2. 2024

Grška black metal zasedba Dødsferd sporoča, da bo maja izdala nov celovečerec Wrath. Natančneje naj bi album izšel 10. maja pri Hypnotic Dirge Records in bo zajemal te skladbe:

Restoration of Justice
Decay of Sanity
Raging Lust of Creation
Spiritual Lethargy
Heaven Drops with Human Filth
Failure Ablaze in Your Existence
Back to My Homeland… A Beast in Calm (vinyl only)

17. 1. 2024

Organizator festivala Tresk sporoča:

»Petnajsta edicija Festivala Tresk spet razpisuje natečaje, ki nagrajujejo presežne oblikovalske novosti na področju glasbe in glasbenega založništva. Alternativna glasbena produkcija v Sloveniji iz leta v leto cveti in kontinuirano ponuja pestro paleto svežih glasbenih izdelkov, pa tudi koncertov in različnih glasbenih dogodkov. Kot takšna si zasluži širšo prepoznavnost in zato Tresk s svojimi vizualnimi natečaji že 15 let skrbi za osvetljevanje pomembnosti neodvisnega založništva in vsega, kar to zajema. Ena od posebnosti Festivala Tresk je tudi v tem, da edini v Sloveniji podeljujemo nagrado za najboljše domače videospote, ker prepoznavamo ustvarjalnost in trud umetnikov na tem področju in jim želimo dati več zasluženega prostora za predstavljanje svojih del širši publiki.

Tako si je Festival Tresk tudi letos kot cilj zastavil iskanje in promocijo bogate slovenske glasbene umetnosti. Tokrat izjemoma namesto štirih predstavljamo tri kategorije, v katerih umetniki lahko tekmujejo. Festival bo letos podeljeval nagrade za naslednje kategorije: za najboljši videospot (prijava), najboljšo podobo albuma (prijava) in najboljši glasbeni plakat (prijava), ki jo soorganizira TAM-TAM Inštitut. Kljub manjši spremembi tudi v letošnji ediciji pričakujemo velik odziv ustvarjalcev in raznovrsten nabor inovativnih in kakovostnih del, ki bodo Tresku omogočila nadaljevanje misije spodbujanja domače alternativne glasbene produkcije in vseh njenih odtenkov.

Prijave na vizualne natečaje so odprte do 15. februarja 2024! Več o vizualnih natečajih Tresk #15 najdete na spletni strani tresk.si.«

Avtor oblikovanja je Jan Virant.

16. 8. 2023

Švedski metaci Sabaton so predstavili besedilni video za komad Reign Of Terror. Komad presenetljivo ni del aktualnega ali prihajajočega ploščka, temveč ga najdete na bandovem prvencu Primo Victora.

Avtor fotografije je Tadej Pišek.

3. 8. 2023

Katalonski black/thrash metalci Körgull The Exterminator so v torek pri založbi Xtreem Music izdali svoj šesti studijski album Built To Kill.

10. 7. 2023

Na voljo je zemljevid za festival Tolminator z vsemi najpomembnejši informacijami. Tega lahko preverite na priloženi sliki, sicer pa naj bi bil kmalu tudi na voljo za download.

Poleg tega organizator festivala sporoča, da je v spletni trgovini dodana opcija najema šotora.

30. 6. 2023

Katalonski black/thrash metalci Körgull The Exterminator so objavili besedilni video za komad Count Estruch s šestega dolgometražca Built To Kill, ki izide 1. avgusta pri založbi Xtreem Music.

1. 6. 2023

Španski speed/black/thrash metalci Körgull The Exterminator bodo 1. avgusta pri Xtreem Music izdali svoj novi studijski album Built To Kill. Gre za njihovo šesto izdajo, na kateri bodo sledeči komadi:

The Devil's Sea
Existential Risk
The Nine Circles of Hell
Built to Kill
In the Darkest of Times
Exterminator
Night of the Devil
Death to Human Race
Ritual Suicide
Count Estruch

Avtorica: Tina Urek
12. 10. 2022

Finski melodični death black metalci Arctora predstavljajo sveži video za komad I Am Human s svojega debitanskega albuma The Storm Is Over.

15. 9. 2022

Finski melodični black/death metalci Arctora predstavljajo komad z naslovom Hearts Ever Restless s svojega prihajajočega albuma The Storm IS Over. Album naj bi izšel 30. septembra pri založbi Wormholedeath.

25. 7. 2022

Koncert zasedb Lamb of God, Kreator, Cattle Decapitation, Blood Incantation in Vended se seli iz dvorane na parkirišče pred Cvetličarno. Dirty Skunks pravijo takole:

»Koncert znotraj je skoraj razprodan, avgusta utegne bit kar vroče... zato smo se odločili, da naredimo koncert OPEN AIR pred dvorano Cvetličarna, na parkirišču! Povej prijateljem!

Sedaj bo več prostora, je pa število vstopnic še vedno omejeno, tako da ne odlašat!«

11. 7. 2022

Organizatorji festivala Črna Loka sporočajo, da so spremenili festivalsko prizorišče. V petek so objavili naslednje:

»Občina Škofja Loka nas je prijazno prosila, da spremenimo lokacijo našega festivala. Festival se bo sicer še vedno odvijal v Škofji Loki, vendar na bolj primernem mestu, in sicer v gozd Gorajte. Imeli bomo več prostora, lokacija pa je bolje dosegljiva.

V bližini lahko najdete Hofer (1 km), ne daleč stran pa se nahaja tudi avtobusna postaja (500 m).

Glavni oder bo postavljen na odprtem polju v gozdu, območje kampiranja pa bo v senci med drevesi.«

Vstopnice so na voljo prek portala Mojekarte in založbe On Parole.

17. 1. 2022

Prejšnji teden ni bilo prostora za Andya Sneapa, zdaj pa spet je. Judas Priest so razveljavili svojo odločitev in Andy Sneap bo lahko igral z njimi živo.

2. 12. 2021

Norveški heavy psych/doom trio Superlynx je objavil dražilnik za prihajajoči digitalni EP Solstice, ki bo izšel 8. decembra pri založbi Dark Essence Records. Nov izdelek prinaša priredbe skladb, ki so tako ali drugače vplivale na glasbeno pot skupine, in dve avtorski skladbi, posneti istočasno kot aktualni album Electric Temple, vendar je zanju zmanjkalo prostora.

Tracklista je sledeča:
Born Too Late (priredba Saint Vitus)
Spread Your Love (priredba Black Rebel Motorcycle Club)
Something In The Way (priredba Nirvane)
Nature Boy (priredba Nata Kinga Colea/Edena Ahbeza)
Reorbit
Cosmic Wave

29. 11. 2021

Inmate so izdali posnetek koncerta, ki so ga poimenovali The Salt Live In Velenje in za katerega pravijo:

»Covid situacija, ki traja že nekaj več kot leto dni, je veliko glasbenikom onemogočila marsikateri koncert. Mednje spadajo tudi velenjski metalci Inmate, ki so 1. marca letos izdali svoj že 5. studijski izdelek z naslovom The Salt. Kljub izjemno težkim razmeram za koncertiranje, jim je čez poletje in jesen uspelo izpeljati nekaj festivalskih koncertov, vseeno pa se jim je izmuznil koncert ob izidu nove plošče, ki ga po navadi izpeljejo v domačem Velenju. Vseeno niso vrgli puške v koruzo in posneli koncert le streljaj od njihovega vadbenega prostora, v Kulturnem domu Škale pri Velenju. Celotno avdio, video ter odrsko produkcijo koncerta The Salt Live In Velenje so izvedli v lastni režiji.«.

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana