Na današnji dan
1999
Black Label Society izdajo prvenec Sonic Brew
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
22. 9. 2023

Dark folk/gothic rock projekt The Keening, za katerim stoji Rebecca Vernon (ex-SubRosa), predstavlja skladbo Autumn. To je že drugi single s prvenca Little Bird, ki bo izšel 6. oktobra pri Relapse Records.

22. 8. 2023

The Keening je dark folk/gothic rock projekt, s katerim svojo glasbeno pot nadaljuje Rebecca Vernon (ex-SubRosa). Z novim singlom, za katerega je založba objavila tudi videospot, napoveduje prvenec Little Bird, ki bo izšel 6. oktobra pri Relapse Records.

19. 6. 2023

The Mon, stranski projekt Urla, ki je bolje poznan kot glavni vokalist, basist in eden od ustanovnih članov italijanske heavy psych zasedbe Ufomammut, Sarah Pendleton (Subrosa, The Otolith) in Dave W. (White Hills) so posneli video za Burning from Afar, pesem z albuma Eye, ki je izšel maja letos.

30. 5. 2023

Giovanni Rossi (Ufomammut) je s projektom The Mon izdal svoj drugi album Eye, na katerem so kot gostje pustili svoj pečat Steve Von Till (Neurosis), Colin H. Van Eeckhout (Amenra), Sarah Pendleton (Subrosa, The Otolith) in David W. (White Hills). Album je v petek izšel pri Supernatural Cat Records.

25. 9. 2020

Pri založbi Magnetic Eye Records je prejšnji teden izšla kompilacije Dirt (Redux), s katero so se poklonili skupini Alice In Chains in njihovemu drugemu studijskemu albumu Dirt iz leta 1992. Na kompilaciji sodelujejo Khemmis, Thou, -(16)-, Howling Giant, Forming The Void, The Otolith (ex-SubRosa) in številni drugi.

17. 9. 2020

Thou predstavljajo predelavo Alice In Chains klasike Them Bones s tribute albuma Dirt (Redux), ki izide jutri pri Magnetic Eye Records oziroma njihovi partnerski založbi Redux Records.

Dirt (Redux) ponuja priredbe vseh skladb z albuma Dirt skupine Alice In Chains, kot jih vidijo Khemmis, Thou, -(16)-, Howling Giant, Forming The Void, The Otolith (ex-SubRosa) in drugi.

15. 4. 2020

Pretekli petek je v sodelovanju z založbama Blues Funeral Recordings in Desert Records izšla kompilacija Women Of Doom, na kateri se z novimi avtorskimi skladbami predstavljajo nekatere ženske predstavnice iz doom metal scene. Projekt je bil ustvarjen predvsem za to, da poudari, predstavi in slavi umetnice, katerih ustvarjalnost in trud je že leta nepogrešljiv del te specifične glasbene scene.

Na kompilaciji sodelujejo naslednje skupine oziroma posamezne izvajalke: Mlny Parsonz (Royal Thunder), The Otolith (štirje nekdanji člani SubRosa), Amy Tung Barrysmith (Year Of The Cobra), Frayle, Nighthawk, Heavy Temple, The Keening (Rebecca Vernon, še ena nekdanja članica SubRosa), Besvärjelsen, Doomstress Alexis in Deathbell.

16. 10. 2019

The Otolith je ime nove atmosferične avantgardne doom metal zasedbe iz Salt Lake Cityja, v kateri delujejo štiri petine nekdanjih članov SubRosa – Kim Cordray, Levi Hanna, Andy Patterson in Sarah Pendleton.

Skupina je za prihodnje leto že potrdila dva glasbena projekta. Najprej bodo prispevali avtorsko skladbo za kompilacijo Women Of Doom, na kateri med drugim sodelujejo tudi Frayle, Besvärjelsen in Miny iz Royal Thunder. The Otolith so posneli tudi priredbo Alice In Chains klasike Would? za kompilacijo Dirt [Redux], ki bo izšla pri založbi Magnetic Eye Records.

22. 5. 2019

Po trinajstih letih delovanja se poslavlja ameriška eksperimentalna sludge/doom zasedba SubRosa, katere člani bodo zapluli v nove glasbene vode iz že pripravljajo tudi nove stranske projekte.

• Kim bo s svojim partnerjem kmalu izdala prvi studijski izdelek noise/doom/electro projekta Teleprom.

• Andy je s svojim dvojcem Done, ki ga tvorita boben in bas, pred izidom nove plošče.

• Sarah in Zachary Livingston iz Minsk nameravata v začetku prihodnjega leta izdati prvenec svojega projekta Asphodel Wine, ki nosi naslov Slowdance Macabre.

• Rebecca je pričela s pisanjem materiala za njen solo projekt The Keening.

• Andy, Kim, Levi in Sarah delajo skupaj na albumu zaenkrat še neimenovane zasedbe, katere glasba naj bi bila težja od vsega, kar so naredili do sedaj.

28. 3. 2018

Dalkhu so podpisali za založbo Godz Ov War Productions, pri kateri bodo letos spomladi izdali svoj tretji studijski album z naslovom Lamentation And Ardent Fire. Naslednika Descend... Into Nothingness iz leta 2015 so posneli kot trio, kateremu se je na vokalih pridružil tudi novi član, Khal Lucerus iz skupine Cvinger. Za mastering novega albuma je bil zadolžen Magnus »Devo« Andersson (Marduk, Funeral Mist, SubRosa, Lord Vicar), medtem ko je naslovnico prispeval Chris Kiesling iz Misanthropic-Art.

18. 4. 2017

SubRosa predstavljajo videospot za skladbo Killing Rapture z aktualnega albuma For This We Fought the Battle of Ages, ki je avgusta lani izšel pri založbi Profound Lore.




10. 4. 2017

Preko MetalSucks.net lahko premierno prisluhnete prvemu singlu z naslovom Mourning s prihajajočega albuma ameriškega tria Abrams, ki bo izšel 6. junija pri založbi Sailor Records. V omenjeni skladbi kot gostujoči vokalist sodeluje tudi Phil Pendergast iz skupine Khemmis, medtem ko so album posneli s producentom Andyjem Pattersononom (SubRosa, Cult Leader), za miks in mastering pa je poskrbel Dave Otero (Cobalt, Cattle Decapitation).

8. 11. 2016

SubRosa so posneli videospot za skladbo Troubled Cells z aktualnega albuma For This We Fought the Battle of Ages, ki je poleti izšel pri založbi Profound Lore. 

26. 8. 2016

Preko spletnega portala Noisey lahko premierno prisluhnete najnovejšemu studijskemu albumu ameriške doom metal peterice SubRosa z naslovom For This We Fought The Battle Of Ages, ki izide danes pri založbi Profound Lore Records.

10. 8. 2016

SubRosa so objavili skladbo Killing Rapture s prihajajočega albuma For This We Fought The Battle Of Ages, ki 26. avgusta izide pri založbi Profound Lore. 




ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
4. 5. 2024
Metal Klavnica LXII: Attitudes To Human Extinction, Dark Sphere, Taste Of Plague
MIKK, Murska Sobota
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna