VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
1. 2. 2024

Ženevski progressive/blackened death metalci Dyssebeia so posneli videospot za skladbo Hatch s prvenca Garden of Stillborn Idols, ki so ga jeseni izdali pri založbi Transcending Obscurity Records.

16. 11. 2023

Progressive/blackened death metalci Dyssebeia iz Švice predstavljajo komad Moon Bearer s prvenca Garden of Stillborn Idols, ki bo danes izšel pri založbi Transcending Obscurity Records.

3. 10. 2023

Ameriški death metalci Vastum so s komadom Indwelling Archon napovedali svoj peti album Inward to Gethsemane. Ta bo izšel 10. novembra pri 20 Buck Spin na vinilu, CD-ju, kaseti ter digitalno in bo prinesel sedem komadov:

In Bed With Death
Priapic Chasms
Stillborn Eternity
Judas
Indwelling Archon
Vomitous
Corpus Fractum

22. 9. 2023

Švicarska progressive/blackened death metal zasedba Dyssebeia predstavlja komad Sacrificed On The Threshold s prihajajočega prvenca Garden of Stillborn Idols. Ta bo kmalu izšel pri Transcending Obscurity Records in prinaša naslednje komade:

Mors Tua, Vita Mea
Retribution
Moon Bearer
Sacrificed On The Threshold
Hatch
Black Swarm
Funeral Ink
Apophenia

3. 1. 2023

V petek so avstrijski black metalci Kringa pri založbi Terratur Possessions izdali drugi studijski album All Stillborn Fires, Lick My Heart! Celega lahko preverite na Bandcampu in na Youtubu.

Kringa se v petek podajajo na turnejo z Misþyrming, Ritual Death in Nubivagant, med katero se bodo nam najbliže ustavili 11. januarja v Linzu.

9. 12. 2021

Bulgarski melodični death metalci Deadscape sporočajo, da bodo 17. decembra izdali drugi singel The Brightest Light s prihajajočega debitantskega albuma Of The Deepest Shade. Izid albuma je napovedan za 14. januarja prihodnje leto. The Brightest Light bo na voljo na vseh glasbenih platformah, do takrat pa je vsem oboževalcem na voljo prvi singel Stillborn.

2. 6. 2021

Norveški black/thrash metalci Vulture Lord s člani bandov Urgehal, Carpathian Forest, Beastcraft in Endezzma ter glasbo, ki jo je nekoč ustvaril leta 2012 preminuli Trondr Nefas, predstavljajo drugi single oziroma besedilni video prihajajočega albuma Desecration Rite. Single nosi naslov Stillborn Messiah.

18. 5. 2021

Poljski enočlanski black metal projekt Labyrinth Entrance, za katerim stoji Hunger (Horror of Naatu, Stillborn), bo 21. maja po štirih letih izdal drugi studijski album Deplore the Vanity. Album bo v omejenem številu izšel prek založbe Godz Ov War in bo na voljo na dan izida.

Pesmi so naslednje:
Spirituality I
Absence of Light Surrounding
Spirituality II
Dogma Hexagram
Spirituality III
Supreme Rapture
Paroxysm of Blakk Kult
Dissolving Weakness
Deplore the Vanity
Presence of Great Sadness
Drowned

Avtorica: Tina Novaković
30. 4. 2021

Osemnajst let po izidu prvega celovečernega albuma Profane Prayer se vračajo norveški black/thrash metalci Vulture Lord s singlom Bloodbound Militia, ki ga lahko slišite spodaj, in z njim napovedujejo svoji drugi album, ki bo nosil naslov Desecration Rite. Album bo 20. junija izdala založba Odium Records, prednaročila so se začela 22. aprila, tracklista pa je naslednja:

Glorification of the Dethronation
Bloodbound Militia
Stillborn Messiah
The Vulture Lord
Diabolical Intervention
Prepare the Coffin
Beneficial Martyrdom
Burning the Kingdom of God
Perverting the Bible

25. 2. 2019

Ponovno združena švedska doom metal zasedba Left Hand Solution je konec prejšnjega tedna izdala nov studijski album z naslovom Through The Mourning Woods, ki mu lahko v celoti prisluhnete na njihovem Youtube kanalu.

Through The Mourning Woods prinaša naslednje skladbe:
Blessed Be My Fallen Angel
And Time Went By
Return The Sun
The Bleeding Heart
Stillborn
Fields On Fire

19. 6. 2018

Harakiri For The Sky so objavili koncertni video za skladbo z naslovom Stillborn.

29. 3. 2018

Jamey Jasta (Hatebreed, Kingdom Of Sorrow) in kompanija na ogled ponujajo videospot za skladbo Chasing Demons, v kateri na vokalu gostuje Howard Jones (ex-Killswitch Engage, Light The Torch, Blood Has Been Shed). Gre za skladbo z aktualnega albuma njegovega projekta Jasta z naslovom The Lost Chapters, izdanega lani pri Stillborn Records.

2. 2. 2018

Harakiri For The Sky nadaljujejo z objavljanjem komadov s prihajajočega albuma z naslovom Arson, ki izide 16. februarja. Tokrat so se odločili za komad Stillborn. 

Avtorica: Tina Urek
7. 11. 2017

Avstrijski post/black metal dvojec Harakiri For The Sky  predstavlja skladbo Tomb Omnia s prihajajočega albuma Arson, ki ga bo 16. februarja izdal založba Art of Propaganda.

Arson sicer prinaša naslednje skladbe:
Fire, walk with me
The graves we've dug
You are the scars
Heroin Waltz
Tomb Omnia
Stillborn
Voidgazer

Bonus skladba:
Manifesto (priredba Graveyard Lovers)

31. 1. 2017

Italijanski death metalci Corpsefucking Art bodo pri indonezijski založbi Stillborn Sounds kmalu izdali koncertni album z naslovom Beverly Hills Corpse, ki prinaša naslednje komade:
Sympathy for the Zombie
Cemetery by the House
Night of the Chicken Dead
Cat in the Brain
Blood Everest
Centrifuged, Washed And Strangled
The Mask of Mr. Daisy
The Song With No Name
Voracious Tomatoes
The Meaning of Death
No Woman No Grind (Bomb Marley)
Fucked with the Head in the Oven
Beverly Hills Corpse
Four on a Meathook
Sachertorture
Splatter Deluxe
Posnetki so nastali lani v Rimu na koncertu ob izidu četrtega albuma, naslovljenega Quel cimitero accanto alla villa.

KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana