VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
4. 4. 2024

Domači progresivni death metalci Morost bodo nastopili na festivalu Exit, ki se bo letos odvijal med 11. in 14. julijem v Novem Sadu v Srbiji.

Na odru Explosive stage si bodo oder delili z The Casualties, Conflict, Ratos de Porao, Coroner, Ancient, The Take, Uada, Risk It, Lineout, Shirenc Plays Pungent Stench, The Stone, Nemesis, Liquid Supercharge, Tortharry in še mnogimi drugimi.

Celoten nabor nastopajočih je objavljen tukaj.

26. 2. 2024

Domači Dickless Tracy bodo 20. aprila nastopili kot predskupina avstrijskemu bandu Schirenc plays Pungent Stench, ki je nekakšen naslednik legendarne avstrijske death metal skupine Pungent Stench. Koncert se bo odvil v avstrijskem mestu Wolfsberg, poleg omenjenih bandov bodo nastopili še avstrijski Behind The Nails. Več informacij, vključno s povezavo do prodaje vstopnic, najdete v našem Napovedniku.

4. 8. 2023

Organizatorji festivala Vienna Metal Meeting sporočajo, da je pošlo že 50 % vstopnic za letošnjo izvedbo, ki jo 7. oktobra gosti dvorana Arena Wien. Vstopnice so na voljo tukaj, med nastopajočimi pa so letos:

Paradise Lost
Katatonia
Primordial
Harakiri For The Sky
Schirenc Plays Pungent Stench
Thy Light
Omnium Gatherum
Stallion
Bodyfarm
Kanonenfieber
Los Males Del Mundo
Vinsta
Küenring
Dusk

3. 8. 2023

Organizatorji graškega festivala Metal on the Hill so pred dobrim tednom dni objavili nove potrditve za letošnjo izvedbo festivala: The Night Flight Orchestra, Schirenc Plays Pungent Stench, Nakkeknaekker, Silenzer in Darkfall. Festival se bo letos odvijal 1. in 2. septembra na Schlossbergu, vstopnice pa so še na voljo. Tukaj lahko dogodku sledite na Facebooku.

Med nastopajočimi so še Doro, Tarja, Burning Witches, Equilibrium, Die Apokalyptischen Reiter, Freedom Call in Dieth.

9. 6. 2023

Organizatorji festivala Vienna Metal Meeting sporočajo končni seznam zasedb, ki je sledeč:

Paradise Lost
Katatonia
Primordial
Harakiri For The Sky
Schirenc Plays Pungent Stench
Thy Light
Omnium Gatherum
Stallion
Bodyfarm
Kanonenfieber
Los Males Del Mundo
Vinsta
Küenring
Dusk

Norveški black metalci 1349 so svoj nastop na festivalu odpovedali. Več informacij o festivalu najdete v našem Napovedniku.

1. 3. 2023

Društvo Železni Aktivizem sporoča, da festival Vratolom tudi letos nedvomno bo. Tokrat sicer v nekoliko skrajšani obliki, saj bo trajal samo en dan, bo pa zato še toliko bolj udaren. Nastopili bodo:

Schirenc Plays Pungent Stench
Morywa
Sovrag
NčOdNč
Protype5

Več o samem dogodku pa najdete v našem napovedniku.

18. 8. 2020

Švedi Repuked se po sedmih letih vračajo z novim albumom z naslovom Dawn Of Intoxication, na katerem še vedno prisegajo na umazan in ogaben death metal v stilu Autopsy, Repugnant, Impetigo in Pungent Stench.

Dawn Of Intoxication bo izšel 9. oktobra pri založbi Soulseller Records, spodaj pa si že lahko ogledate tudi videospot za prvi single Vodka Til The Grave.

26. 5. 2020

11. in 12. decembra se bo v Eindhovnu (NL) odvijal tradicionalni Eindhoven Metal Meeting. Cena karte je 93 €, nastopili pa bodo:

MY DYING BRIDE (UK)
SUFFOCATION (US - Last European show with Frank Mullen)
ROTTING CHRIST (GR)
UNLEASHED (SE)
MGLA (PL) 
BORKNAGAR (NO)
BENEDICTION (UK)
LEGION OF THE DAMNED (NL) 
GOD DETHRONED (NL)
VLTIMAS (INT)
CHAPEL OF DISEASE (DE)
SCHIRENC PLAYS PUNGENT STENCH (AT - exclusive 'Been Caught Buttering' set)
MISÞYRMING (IS)
GUTALAX (CZ)
SUICIDAL ANGELS (GR) 
DJERV (NO)
WOLVENNEST (BE)
THE GREAT OLD ONES (FR) 
ULTHA (DE)
SAOR (UK)
VALBORG (DE)
THANATOS (NL)
ANTROPOMORPHIA (NL)
THE MONOLITH DEATHCULT (NL) 
ALFAHANNE (SE)
BURNING WITCHES (DE)
BEATEN TO DEATH (NO)
GUTSLIT (IN)
CÂN BARDD (CH)
FINAL BREATH (DE)
KLAW (CH) 
BLOODPHEMY (NL)

Avtorica: Tina Urek
10. 2. 2020

Festival Headbanger's Holiday, pri katerem sta združili moči organizatorski ekipi Metaldays in GoatHell, je čez vikend naznanil nov paket nastopajočih: Metalsteel, Omega Sun, Ater Era, The Agonist, Cold Snap, Infernal TenebraIgnea in Arises.

Headbanger's Holiday se bo med 5. in 8. avgustom odvijal v Ballelungi v Pulju na Hrvaškem, doslej potrjeni pa so še: Alestorm, Bokassa, Dead Label, Flesh, Fleshgod Apocalypse, Moonspell, Schirenc plays Pungent Stench in Septicflesh.

CENIK prek strani GigGoMe.com:

Early Bird festivalske vstopnice: 59 € (+ provizija)
Festivalska vstopnica: 79 € (+ provizija)
Enodnevna vstopnica (5–8. 8. 2020): 29 € (+ provizija)
Kampiranje: 10 € na dan

12. 9. 2019

Fister so preko Noisemag.net premierno objavili priredbo klasike For Whom The Bell Tolls skupine Metallica. Gre za skladbo s prihajajoče kompilacije z naslovom Decade Of Depression, ki bo izšla 27. septembra pri založbi Listenable Records.

Decade Of Depression ponuja naslednje skladbe:
City Of The Living Dead (priredba Fabia Frizzija)
For Whom The Bell Tolls (priredba Metallice)
Mandatory Suicide (priredba Slayer)
Too Old Too Cold (priredba Darkthrone)
How The Gods Kill (priredba Danzig)
Reaper (priredba Hellhammer)
And Only Hunger Remains (priredba Pungent Stench)
The Failure (re-recorded)

31. 5. 2019

Največji in najbolj zloglasen grindcore festival Extreme Obscene na svetu bo letos na Češko pripeljal nekaj vrhunskih ekstremnih skupin. Izmed nastopajočih na že enaindvajseti ediciji festivala velja posebej izpostaviti očete ameriškega grindcora Repulsion ter manj znane, zato pa starejše in nič manj vplivne Siege. Med največjimi imeni so še deathgrind velikani Misery Index, kultni Dropdead in nenazadnje brazilski mincecorovci Rot.

Death metal bodo zastopali legendarni Cannibal Corpse, Pungent Stench (oziroma danes imenovani Schirenc Plays Pungent Stench), nedvomno najbolj ogaben produkt avstrijski kleti, brutalci Gorgasm in Disavowed, tehničarji Psycroptic ter Vomitory in kultni Deranged s Švedske.

Crossover zastopajo staroste žanra, Cryptic Slaughter, ki sicer zdaj igrajo pod imenom Lowlife, nedvomno najuspešnješi crossover band novejšega časa Municipal Waste ter besni srbski trasherji Nadimač.

Letošnje leto je posebej posvečeno punku. Slišati bo mogoče hardcore legende davnih časov, kot so GBH, Oi Polloi in Negative Approach. Poleg velikih imen pa je čar Obscene Extrema zmerom v razmeroma nepoznanih in obskurnih bendih, ki pa niso nič slabši od velikih imen. Pogosto je prej obratno.

Poleg 69 bendov bodo že tradicionalno na festivalu tudi sadomazohistični showi in delavnice – med drugim bodo prostovoljci prebičani ali obešani na kavlje. Letos so v želji po pomalditvi scene prvič na voljo tudi posebne karte za najstnike (po znižani ceni za zgolj 20 evrov). Do 6. junija so festivalske vstopnice tukaj na voljo po predprodajni ceni 81 €. Več o dogodku in nastopajočih lahko preberete na Facebooku in v našem napovedniku.

17. 10. 2018

Kultno neurje ekstremnih metal žanrov se ponovno vrača na mesto zločina, saj bo ta vikend jubilejna 10. izdaja Oluja Festa zopet pustošila po Klubu Močvara v Zagrebu. Obeta se dvodnevna temačna glasbeno-performativna poslastica, na kateri bodo nastopili Schirenc Plays Pungent Stench, The Canyon Observer, Bednja, Decomposing Entity, Negative Slug, Hesperian Death Horse, LIV, Zlobnik in Vedran Živković.

Več podrobnosti je na voljo na Facebook strani dogodka in v našem napovedniku.

9. 8. 2016

Po zelo uspešnem prvem in drugem letu Dark O Metal Festa, bo tretja edicija festivala pretresla Hrvaško in njeno okolico v novi in do sedaj najmočnejši izdaji. Konec tega tedna bo na znani lokaciji nekdanje reške papirnice Hartera potekal tretji Dark O Metal Fest, ki predstavlja naslednji korak v razvoju, ter prinaša zelo zanimiv in bogat program. Vse obiskovalce tako pričakuje dogajanje na kar šestih različnih lokacijah plus glasbeni in animacijski program, dodaten dan festivala, humanitarne akcije, kampiranje, popusti za potovanje z vlakom na festival, izleti in sprehodi v naravo, gostovanje različnih društev, brezplačen prevoz do bližnje plaže, umetniški performans, prijazne cene vstopnic, hrane in pijače, in kar je najpomembnejše: dva svetovno znana izvajalca ob številnih skrbno izbranih imenih hrvaške alternativne scene.

Dark O Metal Fest s ponosom predstavlja headlinerje festivala - legendarno gore thrash death zasedbo Schirenc Plays Pungent Stench in death metal veterane God Dethroned, ter povratnike hrvaške industrial scene, neponovljive One Piece Puzzle. Organizatorji festivala so skrbno izbrali nastopajoče in tako kot vsako leto skušajo zajeti vse podzvrsti metala in predstaviti najboljše, kar lahko ponudi hrvaška scena. Tako se bo obiskovalcem v treh dneh predstavilo kar 17 bandov, med katerimi velja izpostaviti Infernal Tenebra iz Pule, Stribog iz Zagreba, Black Cult iz Reke, Bad Blood iz Čakovca, Essence iz Splita in Chaos Addict iz Slavonskega Broda, s katerimi se bo tokrat namesto njihovega vokalista Zorana Mišića nastopil znani hrvaški hard rock pevec Dino Jelušič. Ob bolj znanih imenih bodo letos nastopili še Inside My Casket, LIV, Anger, Voloh, Flesh, Dropthehammer, Speedclaw, Neglected, Voltage in Dark Omen.

Časovnice in ostale pobnosti o festivalu najdete na Facebook strani dogodka oziroma v našem napovedniku. V sodelovanju z organizatorji vas na naši Facebook strani čaka tudi nagradna igra, v kateri bomo podelili eno tridnevno vstopnico.

10. 2. 2016

V Areni na Dunaju bodo 18. junija na skupnem koncertu nastopile staroste avstrijske metal scene, Belphegor (na fotografiji), Pungent Stench oziroma Schirenc Plays Pungent Stench, ter Disharmonic Orchestra. Več informacij lahko najdete na tej povezavi.

2. 10. 2013
Amon Amarth, August Burns Red, Benediction, My Dying Bride, Obituary, Nervecell, Pyrexia, Sarke in The Church Of Pungent Stench so prve potrjene skupine za festival Brutal Assault 2014. /P.G./

KONCERTI & FESTIVALI
14. 5. 2024
Cultura Tres
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna