NOVICE

9. 8. 2016

Ta konec tedna na Reki že tretji Dark O Metal Fest!

Po zelo uspešnem prvem in drugem letu Dark O Metal Festa, bo tretja edicija festivala pretresla Hrvaško in njeno okolico v novi in do sedaj najmočnejši izdaji. Konec tega tedna bo na znani lokaciji nekdanje reške papirnice Hartera potekal tretji Dark O Metal Fest, ki predstavlja naslednji korak v razvoju, ter prinaša zelo zanimiv in bogat program. Vse obiskovalce tako pričakuje dogajanje na kar šestih različnih lokacijah plus glasbeni in animacijski program, dodaten dan festivala, humanitarne akcije, kampiranje, popusti za potovanje z vlakom na festival, izleti in sprehodi v naravo, gostovanje različnih društev, brezplačen prevoz do bližnje plaže, umetniški performans, prijazne cene vstopnic, hrane in pijače, in kar je najpomembnejše: dva svetovno znana izvajalca ob številnih skrbno izbranih imenih hrvaške alternativne scene.

Dark O Metal Fest s ponosom predstavlja headlinerje festivala - legendarno gore thrash death zasedbo Schirenc Plays Pungent Stench in death metal veterane God Dethroned, ter povratnike hrvaške industrial scene, neponovljive One Piece Puzzle. Organizatorji festivala so skrbno izbrali nastopajoče in tako kot vsako leto skušajo zajeti vse podzvrsti metala in predstaviti najboljše, kar lahko ponudi hrvaška scena. Tako se bo obiskovalcem v treh dneh predstavilo kar 17 bandov, med katerimi velja izpostaviti Infernal Tenebra iz Pule, Stribog iz Zagreba, Black Cult iz Reke, Bad Blood iz Čakovca, Essence iz Splita in Chaos Addict iz Slavonskega Broda, s katerimi se bo tokrat namesto njihovega vokalista Zorana Mišića nastopil znani hrvaški hard rock pevec Dino Jelušič. Ob bolj znanih imenih bodo letos nastopili še Inside My Casket, LIV, Anger, Voloh, Flesh, Dropthehammer, Speedclaw, Neglected, Voltage in Dark Omen.

Časovnice in ostale pobnosti o festivalu najdete na Facebook strani dogodka oziroma v našem napovedniku. V sodelovanju z organizatorji vas na naši Facebook strani čaka tudi nagradna igra, v kateri bomo podelili eno tridnevno vstopnico.

SORODNE VSEBINE:
11. 9. 2004God Dethroned / Novice
4. 12. 2008God Dethroned / Novice
KONCERTI & FESTIVALI
21. 8. 2019
Grai, Anabioz
MC Pekarna, Maribor
22. 8. 2019
Kaltenbach Open Air 2019
Spital am Semmering, Avstrija
22. 8. 2019
TrNOVfest: Metalsteel, King Foo
CSK France Prešeren, Ljubljana
23. 8. 2019
Iron Reagan
Rock Town, Cordenons (Pordenone), Italija
23. 8. 2019
FMK Kunigunda: Noctiferia
Huda luknja, Velenje
23. 8. 2019
Metallica, Ghost, Bokassa
Olimpijski stadion, München, Nemčija