Na današnji dan
1980
Saxon izdajo svoj drugi album Wheels of Steel
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
3. 1. 2024

Briški asocialni sludge/post metalci Goragorja sporočajo, da so izdali nov album Monokrom. Za zvok sta tudi tokrat poskrbela Janez Zega in James Plotkin. To pot se je band glasbeno podal v temačnejše in težje sfere, a kljub temu obzorja razširil z atmosferičnimi in melodičnimi deli. Album je digitalno dosegljiv na bandovem profilu Bandcamp, v fizični obliki pa bo na voljo kmalu.

2. 12. 2022

The Canyon Observer so včeraj objavili videospot za komad Slepič s prihajajočega albuma Figura, ki so ga posneli v živo v Domu kulture Kamnik. Za snemanje sta poskrbela Gašper Letonja in Nik Franko, posnetke je zmiksal Gašper Letonja, mastering pa je opravil James Plotkin.

Album Figura so posneli:
Bojan Varga – bobni
Gašper Prus – bobni
Gašper Letonja – kitara
Miloš Miloševič – kitara, vokal
Matic Babič – vokal, noise
Nik Franko – bas
Jure Boršič – altovski saksofon
Jasna Kolar – baritonski saksofon
Tadeja Žele – violončelo
Katarina Kozjek – violončelo

15. 6. 2022

Conan bodo 19. avgusta pri Napalm Records izdali svoj šesti studijski dolgometražec Evidence of Immortality, ki prinaša naslednje komade:

A Cleaved Head No Longer Plots
Levitation Hoax
Ritual Of Anonymity
Equilibrium Of Mankind
Righteous Alliance
Grief Sequence

Za prvi single Levitation Hoax so posneli videospot.

24. 9. 2021

Nemški doom/sludge metal kvartet Confusion Master se vrača s svojim drugim albumom Haunted, ki bo izšel 19. novembra pri založbi Exile On Mainstream. Album so posneli z Lutzom Baumannom, medtem ko so mastering zaupali Jamesu Plotkinu (Khanate, Sunn O))), Pelican). Tukaj je na voljo tudi dražilnik za prihajajočo izdajo.

Haunted prinaša naslednje skladbe:
Viking X
The Cannibal County Maniac
Casket Down
Jaw On A Hook
Haunted (digital/CD bonus track)
Under The Sign Of The Reptile Master (digital bonus track)

17. 6. 2021

Brazilski stoner/doom metal kvartet Weedevil je včeraj pri založbi Abraxas Records izdal nov EP z naslovom The Death Is Coming, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj. Skupina s tem napoveduje tudi svoj prvi dogometražni album, ki naj bi izšel januarja prihodnje leto.

Weedevil iz São Paula tvorijo vokalistka Fabrina Valverde, kitarist Caio Caraski, basist Dani Plothow in bobnar Flávio Cavichiolli.

28. 5. 2021

V Berlinu živeči kanadski doomgaze dvojec Nadja je prejšnji teden pri Southern Lord Recordings izdal nov album z naslovom Luminous Rot, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi. Za mastering je bil zadolžen James Plotkin (Electric Wizard, Windhand, Conan, Sumac).

Luminous Rot prinaša naslednje skladbe:
Intro
Luminous Rot
Cuts On Your Hands
Starres
Fruiting Bodies
Dark Inclusions

27. 5. 2021

Ruska sludge/stoner metal zasedba Montezuma's Revenge je razkrila drugi single Sleeping Beauty (Exhumed) z novega albuma z naslovom S.W.I.M., ki bo izšel 23. julija pri založbi DTH Records. Za mastering je poskrbel James Plotkin (Khanate, Isis, Nadja, Conan).

Montezuma's Revenge so vokalist Andrey Kontuzov, kitarist/vokalist Ilya Boots, basist Andrey Gankin in bobnar Anton Yalovchuk.

8. 10. 2020

Nizozemski doom/death metal veterani Celestial Season so na svojem Bandcampu v celoti razkrili prihajajoči studijski album The Secret Teachings, ki bo sicer izšel 23. oktobra pri založbi Burning World Records. Mastering je opravil mojster težkih zvokov James Plotkin (Conan, Cave In, Thou, Sumac).

Album prinaša tudi priredbo Type O Negative z naslovom Red Water, v kateri se je skupini kot posebna gostja na vokalu pridružila Kitty Synthetica.

15. 7. 2020

Atmosferični sludge trio Sumac, v katerem so moči združili veterani Aaron Turner (ex-Isis, Old Man Gloom, Mamiffer, House Of Low Culture), Nick Yacyshyn (Baptists) in Brian Cook (Russian Circles, ex-Botch, ex-These Arms Are Snakes), napoveduje nov studijski album May You Be Held, ki bo izšel 18. septembra pri Thrill Jockey Records oziroma Daymare Recordings na Japonskem.

May You Be Held ponuja naslednje skladbe:
A Prayer For Your Path
May You Be Held
The Iron Chair
Consumed
Laughter And Silence

Sumac so v začetku meseca pri založbi SIGE Records izdali tudi koncertni album St Vitus 09​​/​​07​​/​​2018, ki ga je zmiksal Kurt Ballou (Iron Reagan, Old Man Gloom, Torche), medtem ko je za mastering poskrbel James Plotkin (Electric Wizard, Isis, Rotting Christ). Že omenjeni trojici se je s sampli na odru pridružila tudi Turnerjeva žena Faith Coloccia (Mamiffer, House Of Low Culture).

6. 7. 2020

Domači death metalci Mephistophelian bodo 4. septembra izdali težko pričakovani dolgometražec Anatos. Na tej povezavi lahko že poskrbite za prednaročilo v digitalni ali fizični obliki, na voljo je tudi merchandise. Da pa bo odločitev še lažja, je zasedba konec preteklega tedna predstavila prvi komad Abysmal Discorded Endeavour.

Avtorica: Tina Urek
7. 5. 2020

Pri založbi Fearless Records so se odločili izpeljati edinstveni spletni festival Fearless At Home, na katerem bodo sodelovali bandi pod njenim okriljem. Ta bo potekal že to soboto, 9. maja, ob 21h. Z akustičnimi spletnimi koncerti bodo sodelovali bandi, kot so As It Is, Ice Nine Kills, The Plot In You ter The Pretty Reckless, posebni gostje pa bodo še člani zasedb All That Remains, August Burns Red, I Prevail, Volumes in drugi.

Več o dogodku boste izvedeli tukaj. Pomembno je omeniti, da gre za povsem brezplačno zadevo, saj bo stream potekal preko založbinega kanala na portalu Youtube, vseeno pa bodo možne donacije preko nakupa posebnega mercha in nakazil.

Avtorica: Tina Urek
23. 3. 2020

Britanska death/doom metal zasedba Atavist se po več kot desetih letih vrača z novim albumom z naslovom III: Absolution, ki bo izšel 19. junija pri založbi Candlelight Records. To bo tako njihov prvi studijski izdelek po II: Ruined za Profound Lore Records leta 2007. Na III: Absolution gostuje tudi nekaj vrhunskih glasbenikov, kot so čelistka Jo Quail (Mono, My Dying Bride), violinistka Bianca Blezard (Winterfylleth) in klaviaturist Mark Deeks (Winterfylleth, ARD). Za snemanje in produkcijo je poskrbel legendarni Chris Fielding (Primordial, Napalm Death, Winterfylleth, Electric Wizard), medtem ko so mastering zaupali mojstru Jamesu Plotkinu (Khanate, Jodis, Old Lady Drivers).

III: Absolution prinaša naslednje skladbe:
Loss
Struggle
Self-Realisation
Absolution

Skupina je na svojem Bandcampu objavila tudi že prvo skladbo, ki nosi naslov Self-Realisation.

25. 11. 2019

Londonski sludge metal kvartet Beggar predstavlja videospot za skladbo Nine Atmospheres. Gre za prvo skladbo s prihajajočega debitantskega albuma Compelled To Repeat, ki bo izšel aprila prihodnje leto pri založbi APF Records. Za snemanje albuma je bil odgovoren producent Wayne Adams (Green Lung, 11Paranoias, Terminal Cheesecake), medtem ko so mastering zaupali mojstru Jamesu Plotkinu (Sunn O))), Isis, Pelican, Earth).

27. 9. 2019

Warbringer so objavili videospot za novi digitalni single, ki nosi naslov Firepower Kills.

Skupina ima končan tudi zaenkrat še neimenovani studijski album, ki bo izšel pri založbi Napalm Records. Novi album je produciral Mike Plotnikoff (In Flames, Fear Factory, All That Remains), medtem ko je za mastering tudi tokrat poskrbel Howie Weinberg (Anthrax, Slayer, Overkill). To bo tudi prvi album Warbringer, na katerem sodeluje novi basist Chase Bryant (ONI), ki se jim je pridružil lansko leto.

4. 9. 2019

Edge Of Paradise bodo 8. novembra pri Frontiers Music Srl izdali novi studijski album z naslovom Universe, ki ga je produciral Mike Plotnikoff (Halestorm, Three Days Grace), medtem ko je bil za miks zadolžen Jacob Hansen (Amaranthe, Volbeat, Pretty Maids).

Universe prinaša naslednje skladbe:
Fire
Electrify
Universe
Alone
Hollow
World
Perfect Disaster
Face Of Fear
Stars
Burn The Sun

Spodaj si lahko ogledate tudi videospot za naslovno skladbo prihajajočega albuma.

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
KONCERTI & FESTIVALI
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna
9. 5. 2024
Acid Mammoth, Old Night, Lord Drunkalot
Omladinski Kulturni Centar Palach, Reka, Hrvaška
9. 5. 2024
RŠ praznuje 55 let: The Canyon Observer, Širom, Etceteral: duo, Haloban
Kino Šiška, Ljubljana
9. 5. 2024
Mondo Generator, Acid Row, Omega Sun
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška