VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
19. 4. 2024

Drugi headliner na festivalu Metaljot Raspaljot 2024 bodo nizozemski pionirji death metala Pestilence! Kot šesta potrditev se pridružujejo doslej najavljenim bandom Bombarder, Rotting Christ, Skytower, Kaoz in 1914.

Festival bo potekal 5. julija na občinskem dvorišču v Laškem, v predprodaji pa je trenutno na voljo 200 vstopnic po ugodnjši ceni 32 EUR. V redni prodaji bodo nato stale 35 EUR oziroma 37 EUR na dan dogodka.

15. 4. 2024

Znane so številne nove potrditve za češki festival Brutal Assault 2024. Med temi so med drugim The Dillinger Escape Plan, Pestilence, Bewitched, Imperial Triumphant, Sylosis in Finntroll. Vse nastopajoče najdete v našem Napovedniku.

8. 4. 2024

Turneja veljakov Pestilence, Carnation in Bodyfarm je že v polnem teku. Začela se je minulo sredo 3. aprila v Münchnu in se bo končala 21. aprila v Antwerpnu. Zasedbe pa boste lahko najbliže nam ujeli že to sredo na Dunaju.

23. 2. 2024

Nizozemski veterani death metala Pestilence bodo 26. aprila pri založbi Agonia Records izdali album Levels of Perception. A to pot album ne bo vseboval novih skladb iz hiše Pestilence, temveč nabor dvanajstih izbranih komadov 38 let trajajoče kariere, ki jih je band tudi na novo posnel. Pred izidom se bo band odpravil tudi na tritedensko turnejo po Evropi. Seznam izbranih komadov je sledeč:

Horror Detox
Mvlti Dimensional
Mobvs Propagationem
Sinister
Dehydrated
Dominatvi Svbmissa
Land of Tears
Necromorph
Deificvs
Twisted Truth
Sempiternvs
Ovt of the Body

 

7. 2. 2024

Finski melodični death metalci Northern Genocide so nedavno v obliki besedilnega videospota razkrili pesem Our Final Hour s  prihajajočega drugega ploščka The Point of No Return. Seznam pesmi je takšen:

To Serve the Pestilence
Kaamos
Harbingers of Genocide
Icaros
Luonnonsurma
My Fortress
Our Final Hour
Para Bellum
The Engram
Necropolis (feat. Tommy Tuovinen)

7. 2. 2024

45 let Pomaranče, 45 let heavy metala v Sloveniji! 6. junija se bo v Kinu Šiška odvil veliki koncert praznovanja težke kovine, saj bodo oder zasedli Pomaranča s posebnimi gosti Metalsteel. Več informacij o dogodku bo znanih kmalu, zaenkrat pa je razkrito že prvo veliko presenečenje: na odru bo po več kot 40 letih s Pomarančo stal originalni klaviaturist Tomaž Žontar!

Moči za ta enkraten dogodek sta združila kreator metala v Sloveniji, človek, ki je inspiriral generacije in bil prvi metal heroj Jugoslavije, Mijo Popović, ter največji slovenski metal glasbenik Tilen Hudrap (Northtale, Doro, U.D.O., Vicious Rumors, Testament, Pestilence). Ko k temu dodamo Matica Nareksa, eno najboljših grl v državi, in bobnarja Matjaža Winklerja (Keller, Requiem …), je spektakel garantiran.

Vstopnice za dogodek bodo naprodaj od 1. marca dalje na vseh Eventimovih prodajnih mestih. Fantje pravijo, da to ni še niti polovica zgodbe, tako da več informacij sledi.

Avtorica: Tina Urek
11. 12. 2023

Finski melodični death metalci Northern Genocide bodo 1. marca pri Inverse Records izdali album z naslovom The Point Of No Return. Spodaj si lahko ogledate videospot za njihov tretji single To Serve With Pestilence.

Avtorica: Tina Urek
15. 11. 2023

Legendarni Pestilence bodo naslednje leto ponesli črno smrt širom Evrope. Aprila se skupaj z Bodyfarm in Carnation odpravljajo na turnejo, ki bo nosila zloglasni naslov Black Death Over Europe 2024. Nam najbližje se bodo zasedbe ustavile na Dunaju.

3. 11. 2023

Italijanski power metalci Draconicon so nedavno objavili videospot za pesem Theatre of Sorrow s prihajajočega ploščka Pestilence.

26. 10. 2023

Nizozemski sci-fi horror death metalci Ecocide so po 10 letih pri Memento Mori Label končno izdali svoj drugi dolgometražec Metamorphosis. Prav tako so za naslovno skladbo Metamorphosis posneli video. Glasba naj bi nagovorila ljubitelje old school death metal v slogu album Consuming Impulse od Pestilence.

3. 10. 2023

Italijanski power metalci Draconicon, ki so sredi meseca septembra s komadom Heresy napovedali svoj drugi album Pestilence, so nedavno objavili še videospot za pesem Thorns s taistega ploščka.

26. 9. 2023

Kolumbijski death metalci Funeral Vomit, ki so nedavno podpisali z založbo Xtreem Music, so razkrili naslovnico, prvi komad in seznam pesmi prihajajočega prvenca z naslovom Monumental Putrescence. Plošček bo izšel 19. decembra na CD-ju, vinilu, kaseti in digitalno, tracklista pa je takšna:

Intro (The Entombment)
Immense Morbidity
The Mortuary Moon
Spectral Parasite
Cadaveric Apparition
Interlude (Towards the Abysmal Doom)
Monumental Putrescence
Necromantical Winds
Swarming Pestilence
Outro (The Sinister Mist)

11. 9. 2023

Italijanski power metalci Draconicon so s videospotom za pesem Heresy napovedali svoj drugi album Pestilence. Ta bo izšel 17. novembra na CD-ju, vinilu in digitalno pri založbi Inner Wound Recordings in bo prinesel deset komadov:

Twisted Reflection
Heresy
Thorns
Pestilence
Theatre of Sorrow
Circus of the Dead
Drowned
Slumber Paralysis
Under the Weight of Your Sin
Faust

29. 8. 2023

Predstavljamo nenavadno super skupino Quadvium, ki se lahko pohvali kar z dvema slavnima baskitaristoma. Člani zasedbe so:

Jennings Smith - kitara
Steve Di Giorgio (Testament, Death) - baskitara
Jeroen Paul Thesseling (Obscura, Pestilence) - baskitara
Yuma van Eekelen - bobni

Zasedba trenutno pripravlja nov album, ki naj bi izšel v prvi polovici leta 2024.

16. 8. 2023

Kanadski black metalci Black Pestilence s komadom Mortal Rift napovedujejo svoj sedmi studijski album z naslovom Chaotic Wisdom. Ta bo izšel 8. septembra v samozaložbi digitalno in na CD-ju in 15. septembra pri Voices of the Ainur na kaseti. Tracklista:

Mortal Rift
A Life of Evil
The Devil’s Connection
Chaos and Carnality
Aspect of Darkness
Infernal Might (feat. Mark Russell)
Animus

KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana