Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
28. 3. 2024

Warhorse, band Paula Di'Anna (ex-Iron Maiden), je izdal EP z naslovom Stop The War, ki mu lahko prisluhnete tukaj. S tem EP-jem band tudi napoveduje izid prvenca. Kdaj bo album izšel, pa še ni znano.

26. 10. 2023

Brazilska pretežno ženska death metal zasedba Adverse iz São Paula predstavlja video za single Hawthorn's Whispers. Komad se bo nahajal na prihajajočem prvencu. Več informacij sledi.

8. 6. 2023

Warhorse, band Paula Di'Anna (ex-Iron Maiden), imajo nov single. Gre za komad Warhorse, katerega videospot si lahko ogledate spodaj.

 

20. 12. 2022

Warhorse, nova zasedba Paula Di'Anna, bivšega vokalista Iron Maiden, je začela s snemanjem prvenca, ki poteka v Splitu.

21. 11. 2022

Živa izvedba albuma Concerto for Group and Orchestra, ki vsebuje klasike zasedbe Deep Purple, zaigrane z orkestrom, bo predstavljena tudi v Ljubljani. Koncert se bo zgodil 25. marca v Cankarjevem domu, vse datume turneje najdete na priloženi sliki, vstopnice pa bodo na voljo kmalu. Z orkestrom, pod vodstvom Paula Manna, bodo nastopili:

Bruce Dickinson – vokal (Iron Maiden)
John O’Hara – klaviature (Jethro Tull)
Tanya O’Callaghan – bas (Whitesnake)
Kaitner Z Doka – kitara (Jon Lord, Ian Paice)
Bernard Welz – bobni (Jon Lord, Don Airey)

18. 5. 2022

Paul Di'Anno, nekdanji vokalist legend Iron Maiden, je najavil nov projekt, ki bo nosil naslov Warhorse. Gre za projekt, ki nastaja s številnimi glasbeniki iz sosednje Hrvaške, saj Di'Anno obiskuje fizioterapije in se tako pripravlja na operacijo kolena prav v Zagrebu. Napovedana je tudi posebna DVD-izdaja, ki bo poleg treh novih skladb obsegala tudi posebno sporočilo, ki jo Paul namenja svojim oboževalcem. Več informacij o sami izdaji in vsemu okrog Paula ter novonastalega projekta najdete tukaj.

27. 10. 2021

Kitarist in pevec Jerry Cantrell (Alice In Chains) je objavil vizualizer za skladbo Siren Song. Gre za tretji single s prihajajočega solo album Brighten, ki bo na voljo 29. oktobra. Pred tem je postregel tudi z videospotoma za singla Atone in Brighten.

Album sta producirala Cantrell in filmski skladatelj Tyler Bates ob pomoči Paula Figa (Alice In Chains, Ghost, Death Angel), medtem ko je za miks poskrbel Joe Barresi (Tool, Queens Of The Stone Age). Cantrellu se je pri snemanju pridružilo kar nekaj glasbenih gostov, kot so vokalist Greg Puciato (Killer Be Killed, ex-The Dillinger Escape Plan), basist Duff McKagan (Guns N' Roses, ex-Velvet Revolver), bobnar Gil Sharone (Team Sleep, ex-The Dillinger Escape Plan, ex-Marilyn Manson) in številni drugi.

Brighten prinaša naslednje skladbe:

Atone
Brighten
Prism Of Doubt
Black Hearts And Evil Done
Siren Song
Had To Know
Nobody Breaks You
Dismembered
Goodbye (priredba Eltona Johna)

2. 7. 2021

Danska založba Emanzipation Productions je pod svoje okrilje vzela underground legendo Paula Speckmanna, najbolj poznanega kot frontmana Master, poleg tega je tudi član Death Strike, Cadaveric Poison in Johansson Speckmann. Založbi se je pridružil s svojo kultno skupino Speckmann Project, ki je svoj samonaslovljeni in do sedaj edini album izdala leta 1991 pri Nuclear Blast Records, za prihodnje leto pa napoveduje nadaljevanje z naslovom Speckmann Project 2.

»Resnično sem vesel, da bom po vseh teh letih borbe izdal nov album za profesionalno svetovno znano založbo. Ta album sega v korenine mojega obstoja, v zgodnje začetke Master in Death Strike, v slog, ki je vplival na številne generacije novih izvajalcev. Trenutno smo sredi snemanja 12 ubijalskih novih epskih skladb, zato se pazite«, še dodaja Speckmann.

17. 6. 2021

Brazilski stoner/doom metal kvartet Weedevil je včeraj pri založbi Abraxas Records izdal nov EP z naslovom The Death Is Coming, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj. Skupina s tem napoveduje tudi svoj prvi dogometražni album, ki naj bi izšel januarja prihodnje leto.

Weedevil iz São Paula tvorijo vokalistka Fabrina Valverde, kitarist Caio Caraski, basist Dani Plothow in bobnar Flávio Cavichiolli.

17. 7. 2020

Horizon v posluh ponujajo skladbo The Backyard, prvi single s prihajajočega studijskega albuma The White Planet Patrol, ki bo izšel 18. oktobra pri Cursed Tongue Records na vinilu, Three Moons Records na kaseti, Aladeriva Records, La Rubia Producciones, Aneurisma Records in Surnia Records na CD-ju.

Skupino, ki se giblje v retro rock vodah, prepredenih z vplivi space in stoner rocka, so leta 2011 na vzhodni obali Španije ustanovili Nicolás D'Andrea (vokal, kitara), Paula V. Dominguez (bobni) in César Tenorio (bas).

17. 4. 2020

Lucifer predstavljajo priredbo Take Me Away (Together As One), ki jo v originalu izvaja pevec in kitarist Paul Stanley iz skupine Kiss. Omenjena skladba se kot bonus track nahaja na japonski ediciji njihovega najnovejšega studijskega albuma Lucifer III, za izid katerega so za tamkajšnje tržišče poskrbeli pri Trooper Entertainment Japan.

26. 11. 2019

Stoner rock/doom metal zasedba Weedevil iz São Paula je objavila videospot za nov single, ki nosi naslov Morning Star.

30. 9. 2019

Hellyeah na ogled ponujajo videospot za skladbo Skyy And Water, v katerem se na posnetkih pojavlja tudi pokojni bobnar skupine Vinnie Paul Abbott, ki je umrl pred več kot letom dni. Skladba se nahaja na njihovem novem studijskem albumu Welcome Home, ki je nedavno izšel pri založbi Eleven Seven Music.

26. 8. 2019

Kultni Helloween bodo 4. oktobra izdali live DVD-ja United Alive ter United Alive In Madrid. Koncerta, ki bosta v celoti na DVD-ju, sta nastop na Wacknu lansko leto ter nastop v Madridski Areni. Kot bonus bodo pa na DVD-ju še posnetki koncerta iz Sao-Paula. Spodaj si lahko ogledate posnetek samonaslovljenega komada.

Avtorica: Tina Urek
8. 5. 2019

Roy Mayorga (Stone Sour, ex-Soulfly, ex-Crisis, ex-Nausea) je novi bobnar pri ameriški groove metal superskupini Hellyeah, v kateri je zamenjal legendarnega Vinnieja Paula, ki je tragično preminil junija lani.

KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška