Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
9. 10. 2023

Ameriški thrash metalci Degrave so s komadom Overlord napovedali svoj tretji album z naslovom Volume, ki bo izšel 3. novembra pri Horror Pain Gore Death Productions in bo prinesel devet komadov:

The Unseen Force
Corpsewood Curse
Speeding Black Leather Hell
Midnight Assassin
Nuremburg Nights
The Butchers Apron
Marked For Death
Campaign Of Sin
Howl Of The Horde

Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot so Anthrax, D.R.I., Exodus, Hammer Fight, Megadeth, Motorhead, Municipal Waste, Obituary, Overkill, Pantera, Slayer ali Toxic Holocaust.

3. 5. 2023

Znanih je devet novih bandov za Eindhoven Metal Meeting 2023, in sicer: Wrang, Massive Assault, Cryptosis, Helleruin, Koldbrann, ki bodo na kaseti ponovno izdali svoj prvenec Nekrotisk Inkvisition, Mentors, Bodyfarm, Overkill in Misþyrming. Vse nastopajoče lahko preverite v našem Napovedniku.

Organizator District 19 je vzporedno s to napovedjo namignil, da seznam nastopajočih morebiti še ni dokončen.

18. 4. 2023

Ameriški thrash metal veterani Overkill so prejšnji petek izdali svoj 20. studijski album Scorched in objavili video za naslovni komad.

15. 3. 2023

14. aprila bodo thrash metal veterani Overkill izdali svoj že dvajseti studijski album. Gre za naslov Scorched, s katerega so včeraj v obliki vizualizerja predstavili single Wicked Place.

Avtorica: Tina Urek
31. 1. 2023

Ameriški thrash metalci Overkill napovedujejo nov album Scorched, ki izide 14. aprila preko Nuclear Blast Records. Hkrati napovedujejo evropsko turnejo Scorching the Earth Tour. Spremljali jih bodo thrasherji Exhorder in tehnični thrash metalci Heathen. Poleg tega še v posluh ponujajo vizualizer za komad The Surgeon.

4. 1. 2023

Začetek novega leta ne prinaša samo dobrih novic. 1. januarja nas je zapustil Sebastian Marino, nekdanji kitarist zasedb Overkill in Anvil. Naj počiva v miru.

31. 8. 2022

Iz globočin se vračajo Exhumed, ki bodo 21. oktobra pri Relapse Records izdali svoj nov album To The Dead. Zasedba je že objavila videospot za komad Drained of Color, ki pa bo na albumu poleg sledečih:

Putrescine and Cadaverine
Drained of Color
Carbonized
Rank and Defiled
Lurid, Shocking, and Vile
Undertaking the Overkilled
Nerotica
No Headstone Unturned
Defecated
Disgusted

Avtorica: Tina Urek
25. 5. 2022

Iz tabora thrash metal veteranov Overkill prihajajo slabe novice. Zaradi nepričakovanih okoliščin je bila zasedba primorana odpovedati nastope v Angliji, na Irskem in v Nemčiji. Band obžaluje nastalo situacijo in upa, da se bo lahko vsem oboževalcem oddolžil naslednje leto.

3. 3. 2022

Iz tabora Overkill sporočajo, da bodo na prihajajoči turneji nastopili v nekoliko drugačni postavi. Zaradi osebnih razlogov se turneje ne bo udeležil kitarist Dave Linsk. Ostali fantje so njegovo zamenjavo našli v Philu Demmelu (Vio-lence).

28. 7. 2021

Ameriška heavy/doom metal zasedba Cassius King, v kateri sta moči združila vokalist Jason McMaster (ex-Watchtower, Dangerous Toys, Broken Teeth, Ignitor) in kitarist Dan Lorenzo (ex-Non-Fiction, Hades, Vessel Of Light), je pretekli petek pri založbi Nomad Eel Records izdala debitantski album Field Trip, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj.

McMasterju in Lorenzu sta se v Cassius King pridružila še basist Jimmy Schulman (Hades, Vessel Of Light, ex-Attacker) in bobnar Ron Lipnicki (Whiplash, Vessel Of Light, ex-Hades, ex-Overkill).

6. 7. 2021

Nemška zasedba Rage bo septembra pri SPV/Steamhammer izdala album Resurrection Day. Vsi poslušalci zasedbe so bili lansko leto posebej veseli najave, da so pridobili 2 nova kitarista, postava pa bo na ploščku predstavila sledeče komade:

Memento Vitae (Overture)
Resurrection Day
Virginity
A New Land
Arrogance And Ignorance
Man In Chains
The Age Of Reason
Monetary Gods
Mind Control
Traveling Through Time
Black Room
Extinction Overkill

Avtorica: Tina Urek
7. 9. 2020

Overkill bodo v ponedeljek, 14. septembra, pričeli s snemanjem novega dolgometražca. Ta bo pri Nuclear Blast izšel aprila prihodnje leto.

Avtorica: Tina Urek
25. 8. 2020

Prenovljeni Bay Area thrash metal veterani Vio-lence se vračajo z videospotom za priredbo Dead Kennedys klasike California Über Alles.

Vio-lence po novem sestavljajo vokalist Sean Killian, bobnar Perry Strickland (ex-Exodus), kitarista Phil Demmel (BPMD, ex-Machine Head, ex-Torque, ex-Dublin Death Patrol) in Bobby Gustafson (ex-Overkill, ex-Cycle Sluts From Hell, ex-Skrew, ex-Grip Inc.) ter basist Christian Olde Wolbers (Beowülf, PowerFlo, ex-Fear Factory).

11. 8. 2020

Vessel Of Light napovedujejo tretji dolgometražni album z naslovom Last Ride, ki bo oktobra izšel na CD-ju pri založbi Nomad Eel Records, vinilna različica pa naj bi sledila januarja prihodnje leto.

Skupina je na svojem Bandcampu že predstavila prvi single Last Ride, ki bo kmalu na voljo tudi na vseh ostalih digitalnih platformah.

20. 4. 2020

BPMD so objavili videospot za predelavo Aerosmith klasike Toys In The Attic. Gre za prvi single z njihovega debitantskega albuma z naslovom American Made, ki bo izšel 12. junija pri založbi Napalm Records.

KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška