Na današnji dan
1988
Poison izdajo legendarni album Open Up And Say... Ahh!
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
21. 2. 2023

Z velikim veseljem najavljamo dogodek Temperance – Meet & Greet, ki bo potekal 3. marca 2023 pred koncertom kraljice simfoničnega metala Tarje. Kot predskupina za Tarjo nas bodo prvič v Sloveniji obiskali vse bolj uspešni melodični metalci Temperance. Na predkoncertnem dogodku bosta Marco Pastorino (kitara, vokali) in Luca Negro (bas kitara) delila svoje izkušnje s turneje, nasvete in morda tudi kaj zaigrala. Seveda bosta na voljo za vprašanja.

Dogodek bo Paranoid soorganiziral z glasbeno šolo Overdrive. Za več informacij o samem dogodku preverite naš napovednik.

12. 8. 2021

Italijanski doom/stoner metal kvartet Bretus predstavlja videospot za nov single Moonchild's Scream z aktualnega albuma z naslovom Magharia, ki je izšel v začetku maja pri The Swamp Records in Burning Coffin Recs, medtem ko bo vinilna verzija na voljo od 17. septembra dalje pri založbi Overdrive Records.

10. 5. 2021

Italijanski doom/stoner metal veterani Bretus so konec prejšnjega tedna izdali nov studijski album Magharia, ki je že na voljo na njihovem Bandcampu. Magharia je izšel v sodelovanju z založbami The Swamp Records, Overdrive Records in Burning Coffin Recs.

Skupino iz Calabrije sestavljajo Zagarus (Land Of Hate, Lunar Swamp, ex-SuuM) na vokalu, Ghenes (Lunar Swamp) na kitari, Striges (Bastardi, Lunar Swamp, Bad Trip, Meat For Dogs) na bobnih in Janos (Cruel Life Inside, Dripping Sin) na basu.

22. 4. 2021

Italijanska štiričlanska doom/stoner metal zasedba Bretus je objavila videospot za nov single Cursed Island s prihajajočega studijskega albuma Magharia, ki izide 7. maja v sodelovanju z založbami The Swamp Records (CD), Overdrive Records (vinil) in Burning Coffin Recs (kaseta).

Magharia prinaša naslednje skladbe:
Celebration Of Gloom
Cursed Island
Moonchild’s Scream
NecroPass (Instrumental)
Nuraghe
Headless Ghost
The Bridge Of Damnation
Sinful Nun
Magharia (Instrumental)

23. 3. 2020

Firewind, ki so pred kratkim zamenjali nekaj članov, bodo 15. maja izdali nov, samonaslovljen album. Plošček bo ponujal sledeče komade:

Welcome To The Empire
Devour
Rising Fire
Break Away
Orbitual Sunrise
Longing To Know You
Perfect Stranger
Overdrive
All My Life
Space Cowboy
Kill The Pain

Avtorica: Tina Urek
5. 6. 2019

White Wizzard so objavili videospot za skladbo Chasing Dragons z lanskega albuma, ki nosi naslov Infernal Overdrive.

31. 5. 2019

Z novim samonaslovljenim albumom, ki bo izšel 9. avgusta pri Frontiers Music Srl, se po 27 letih od izida sedaj že legendarnega prvenca Want Some iz 1992 vrača ameriška hard rock zasedba Roxy Blue. Na tej povezavi že lahko prisluhnete prvemu singlu z naslovom Silver Lining.

Tracklista je sledeča:
Silver Lining
Rockstar Junkie
Scream
Collide
Outta The Blue
Blinders
Til The Well Runs Dry
Human Race
How Does It Feel
What It's Like
Overdrive

V skupini so se ponovno združili trije originalni člani - vokalist Todd Poole, bobnar Scott Trammell in basist Josh Weil, katerim se je pridružil novi kitarist Jeffrey Wade Caughron.

13. 4. 2018

Na tej povezavi lahko premierno prisluhnete novemu albumu hard rock zasedbe Dead City Ruins iz Melbourna z naslovom Never Say Die, ki bo izšel danes pri založbi Dinner For Wolves.

11. 1. 2018

White Wizzard so objavili besedilni video za naslovno skladbo najnovejšega studijskega albuma Infernal Overdrive, ki bo izšel jutri pri založbi M-Theory Audio.

13. 12. 2017

Nizozemska desert rock zasedba Drive By Wire je objavila dražilnik za prihajajoči album z naslovom Spellbound, ki bo izšel 23. februarja pri založbi Argonauta Records.

Spellbound prinaša naslednje skladbe:
Glider
Where Have You Been
Mammoth
Apollo
Blood Red Moon
Superoverdrive
Van Plan
Lost Tribes
Devil’s Fool
Lifted Spirit
Spellbound

30. 10. 2017

White Wizzard predstavljajo besedilni video za skladbo Storm The Shores s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Infernal Overdrive, ki bo izšel 12. januarja pri založbi M-Theory Audio.

20. 10. 2017

White Wizzard nameravajo 12. januarja pri založbi M-Theory Audio izdati težko pričakovani četrti studijski album z naslovom Infernal Overdrive, ki prinaša naslednje skladbe:
Infernal Overdrive
Storm The Shores
Pretty May
Chasing Dragons
Voyage Of The Wolf Raiders
Critical Mass
Cocoon
Metamorphosis
The Illusions Tears

23. 9. 2016

Italijanska heavy metal/hard rock zasedba Hevidence je objavila promo video za prihajajoči debitantski album z naslovom Nobody’s Fault, ki bo izšel 2. decembra pri založbi Frontiers Music. Skupino je ustanovil Diego Reali, bivši kitarist in ustanovni član italijanskih progresivcev DGM, kateremu so se pridružili še basist Andrea Arcangeli, vokalist Corrado Quoiani in bobnar Emiliano Bonini. Tracklista je sledeča:
Dig In The Night
Nobody's Fault
Miracle
So Unkind
Ave Maria
Overdrive
I Want More
Out Of This Time
Pack Your Bags
All I Ever Needed
Note

18. 11. 2015

Italijanska speed/thrash metal skupina Baphomet's Blood bo 25. januarja pri Iron Bonehead Productions na vinilu izdala četrti album In Satan We Trust, ki prinaša naslednje skladbe:
Command Of The Inverted Cross
In Satan We Trust
Hellbreaker
Underground Demons
Triple Six
Infernal Overdrive
Whiskey Rocker
Eleg (Farao cover)

31. 3. 2015
Poljaki J. D. Overdrive predstavljajo skladbo Wreckage, Part II s prihajajočega četrtega albuma z naslovom The Kindest Of Deaths, ki bo pri založbi Metal Mind Productions izšel sredi meseca. /P.G./

ZADNJE OBJAVE
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana