Na današnji dan
1988
Poison izdajo legendarni album Open Up And Say... Ahh!
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
22. 2. 2024

Finski black metalci October Falls so združili moči z nemško založbo Eisenwald. Z novo založbo je band tako sklenil dogovor, da bo ta izdala vse stare albume pred zadnjima dvema izdajama Fall of An Epoch in Syys, kar zajema tudi vse akustične izdaje.

30. 8. 2023

Švedski melodičarji October Tide v obliki besedilnega videospota predstavljajo komad Tapestry Of Our End s prihajajočega albuma The Cancer Pledge. Ta izide 6. oktobra pri Agonia Records.

17. 8. 2023

Švedski mojstri melodičnega death/doom metala October Tide končno razkrivajo prve podrobnosti novega dolgometražca. Po tem, ko so se maja letos odpravili v studio, zdaj sporočajo, da bodo novo mojstrovino z naslovom The Cancer Pledge izdali 6. oktobra pri založbi Agonia Records. Tracklista je sledeča:

Peaceful, Quiet, Safe
Tapestry Of Our End
Unprecedented Aggression
Blodfattig
The Cancer Pledge
I know Why I'm Cold
Season Of Arson
Breathe The Water

3. 7. 2023

Raven Banner so nova švedska melodična death metal zasedba, ki bo 1. septembra izdala svoj debitantski celovečerec z naslovom Rise Up Clan.

Prvenec, prvi pomemben mejnik zasedbe, je produciral Alexander Backlund (Soen, In Mourning, October Tide) v Fascination Street Studios, kjer je za miksing in mastering poskrbel svetovno znani producent Jens Bogren (Opeth, Sepultura, Kreator). Končni rezultat tega sodelovanja »je album, posvečen vikinškimi bojevnikomin in krvoločnim bogovom, ki so pripravljeni osvojiti srca metalskih navdušencev po vsem svetu.«

Poleg naslovnice je znan tudi seznam pesmi albuma:
Rise Up Clan
Never Yield
Sound The Horns
Beware The Fury
No Hero's Death
Thor's Anthem
Hordes Of Vikings
Gutbound
Raven's Call
Twilight of the Gods

23. 6. 2023

Po lanskem singlu October Reverie je francoski gothic projekt Invading Chapel nedavno v obliki besedilnega videospota izdal nov single The Sculptures Bleed.

17. 5. 2023

V začetku leta smo poročali, da death/doom metalci October Tide pripravljajo material za sedmi studijski album. Sedaj so fantje razkrili, da so se zaprli v studio Gröndahl na Švedskem, kar pomeni, da je snemanje še v teku. Nad tem z budnim očesom bdi producent Karl Daniel Liden. Več informacij bo znanih kmalu.

26. 1. 2023

Iz tabora melanholičnih death/doom metalcev October Tide prihajajo odlične novice. Fantje so začeli pripravljati material za nov studijski album. Več informacij trenutno še ni znanih.

9. 11. 2022

Legende Skid Row objavljajo najnovejši besedilni video za komad October's Song. Skladbo lahko najdete na bandovem zadnjem dolgometražcu The Gang's All Here, ki je izšel 14. oktobra.

7. 11. 2022

Francoski gothic projekt Invading Chapel je izdal single October Reverie.

4. 11. 2022

Grški doom metalci Doomocracy bodo 11. novembra pri založbi No Remorse Records izdali tretji album, ki nosi naslov Unorthodox in prinaša naslednje komade:

Aeons of Winter
Eternally Lost
Prelude to the Apocalypse
The Hidden Gospel
The Spiritualist
Novum Dogma
Death: A State of Mind
Our Will Be Done
October 14th 1582
Unorthodox
Catharsis

26. 8. 2022

Italijanski black metalci Abhor bodo 23. septembra pri založbi Iron Bonehead Productions izdali album z naslovom Sex Sex Sex (Ceremonia Daemonis Antichristi), ki prinaša naslednje komade:

The Curse of the Twins
Ceremonia Daemonis Anticristi
At the Edge of the Circle
Ode to the Snake
Ritual Satanism
Evil Mentor
Beelzebuth (Mystifier cover)
October 31st, 2010
The Call
Violent Coven

25. 1. 2022

Ruski enočlanski atmosferični post/black metal band Nebula Orionis predstavlja skladbo Halcyon, tj. drugi single s prihajajočega, po vrsti že osmega studijskega albuma Ephemeral, ki jutri izide pri založbi Pest Productions z naslednjimi komadi:

Ephemeral
You Can Handle It
Halcyon
Summer Nights
A New Chapter
October
Fortitude
Twenty-Six

19. 11. 2021

Ameriški progresivni metalci October Thorns iz New Yorka so izdali video za pesem Circle Game, ki bo del prihajajočega albuma, za katerega se zanekrat ve le, da bo izšel pri Divebomb Records.

Sicer pa vsebuje video za Circle Game še nikoli videne posnetke v živo z bandovega prvega velikega nastopa v klubu St. Anne's v Brooklynu kot tudi fotografije iz osebnih zbirk skupine. Takrat 19 let stari basist David Z (ex-Legend, ex-Trans-Siberian Orchestra, ex-Chris Caffery (live), ex-Adrenaline Mob, ex-Doctor Butcher) se na koncu videa predstavi s solažo na refren pesmi Billie Jean Michaela Jacksona. To je prvič v več kot 20 letih, da je bil ta posnetek javno objavljen.

27. 8. 2021

Craig Rossi (ex-Grey Skies Fallen) je v svojo zasedbo Drift Into Black sprejel dva nova člana. To sta njegova dolgoletna sodelavca, basist Paul LaPlaca in bobnar Klemen Markelj. Skupina je že začela s snemanjem novega albuma Earthtorn, katerega izid je predviden v začetku prihodnjega leta.

Markelj (Obidil, ex-Black Diamond, ex-Unspoken) je sodeloval na več kot 100 albumih, vključno z dobro sprejetim Extinction Level Event irskih progresivcev The Vicious Head, medtem ko je LaPlaca (Spiritual Sickness, ex-Grey Skies Fallen) v svoji karieri igral z imeni, kot so Chris Caffery (Savatage, TSO), Ted Poley (Danger Danger) in October Thorns.

5. 5. 2020

Člani Ahab in In Mourning so ustanovili nov heavy rock projekt z imenom Svärd, s katerim bodo 3. julija pri založbi Argonauta Records izdali tudi debitantski EP The Rift. Tukaj je že na voljo dražilnik za prihajajoči izdelek, za katerega so miks in mastering zaupali Jonasu Kjellgrenu (Sabaton, Hypocrisy, In Mourning, October Tide, Amorphis).

The Rift prinaša naslednje skladbe:
Hallowed Grounds
A Rift in the Green
Palaeocene Flames
The Burning Asylum
The Portal

Projekt sestavljajo kitarist Tim Nedergård in kitarist/vokalist Björn Pettersson (oba In Mourning), basist Pierre Stam (Mercury Rust, ex-In Mourning, ex-October Tide) in bobnar Cornelius Althammer (Ahab).

ZADNJE OBJAVE
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana