Na današnji dan
1988
Poison izdajo legendarni album Open Up And Say... Ahh!
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
29. 4. 2024

Predstavljamo novo melodični death metal skupino Cainites, ki jo sestavljajo člani zasedb Deathless Legacy in Motus Tenebrae. Zasedba bo 21. junija pri Scarlet Records izdala album Revenant, ki naj bi nagovoril ljubitelje zasedb, kot so Insomnium, Paradise Lost, My Dying Bride, Tribulation, Septic Flesh in The Vision Bleak. Kot prvo pokušino njihove glasbe lahko spodaj preverite videospot za pesem Darkness Awaits.

29. 4. 2024

Italijanski trasherji Mass Crysis so napovedali kratko turnejo, katere datume lahko preverite na priloženi sliki.

26. 4. 2024

Inštrumentalni psihedelični doom/drone dvojec Insect Ark predstavlja skladbo The Frozen Lake s prihajajočega albuma Raw Blood Singing, ki ga bo 7. junija izdala založba Debemur Morti Productions.

24. 4. 2024

Black metal dvojec Iskald iz Norveške je trenutno v fazi predprodukcije materiala za novo ploščo, ki bo nasledila album Innhøstinga, ki je izšel 2018. Več informacij sledi kmalu.

24. 4. 2024

Pionirji gothic rocka Christian Death bodo 11. maja v Madridu začeli novo evropsko turnejo, ki pa jih tokrat ne bo ponesla v Slovenijo. Turneja se bo zaključila 3. junija v Dublinu, karavana pa se bo nam najbliže ustavila 26. maja v Milanu. Vse datume turneje najdete v spodnjem videu.

23. 4. 2024

Američani Obituary so te dni predstavili novo spletno mesto, spletno trgovino in novi videospot za komad Barely Alive. Ta je nastal med njihovo lansko turnejo po Veliki Britaniji.

Avtorica: Tina Urek
18. 4. 2024

Floridski tehnični death metal veterani Nocturnus AD predstavljajo pesem Yesod, The Dark Side of the Moon s prihajajočega albuma Unicursal, ki ga bodo 17. maja izdali pri založbi Profound Lore Records. Tracklista:

Intro
The Ascension Throne of Osiris
CephaloGod
Mesolithic
Organism 46B
Mission Malkuth
Yesod, the Darkside of the Moon
Hod, the Stellar Light
Netzach, the Fire of Victory
Outro

4. 4. 2024

Novonastala zasedba Ortolan, v kateri delujejo Dan Gargiulo in Oleg Zalman (Artificial Brain), Jeremy Salvo (Xoth) in Andy Horn (Crossspitter), predstavlja svojo prvo skladbo Holy to Whom?. Z njo napovedujejo samonaslovljeni demo Ortolan, ki bo izšel 15. aprila na kaseti in prinaša naslednje skladbe:

Sudden Loss
Holy to Whom?
Drowned in Armagnac
Multiple Hidden Magicians
Early Departure

4. 4. 2024

Po tem, ko so se thrasherke Jenner pred kratkim razšle z bobnarko Seleno Simić, zdaj dekleta predstavljajo njeno zamenjavo. Nova stara bobnarka je postala Marija Dragićević, ki je z bandom sodelovala že od leta 2013 do 2021. Izjava banda:

»As many of you suspected, Marija is once again taking a place behind the drum kit in our band! For those who may not now, Marija is Alexandra's sister. She was the original drummer of Jenner, but had to take a step back from the band due to some personal issues. However, she's back and ready to hit the stage with us again! Join us in welcoming Marija back to the band!«

29. 3. 2024

Nemške heavy metal legende Accept niti približno ne počivajo. Tokrat predstavljajo videospot za skladbo The Reckoning s prihajajočega albuma Humanoid, ki izide 26. aprila pri Napalm Records. To bo njihov 18. studijski album po vrsti, obsega pa te naslove:

Diving into Sin
Humanoid
Frankenstein
Man Up
The Reckoning
Nobody Gets out Alive
Ravages of Time
Unbreakable
Mind Games
Straight up Jack
Southside of Hell

26. 3. 2024

Ta petek se na novogoriško Mostovno vračajo metal ritmi. Tam bodo nastopili Penitenziagite, Guattari in Relentless Youth, za vstopnino pa boste odšteli 10 EUR.

Avtorica: Tina Urek
18. 3. 2024

Novozelandski avantgardni tehnični death metalci Ulcerate bodo 14. junija pri založbi Debemur Morti Productions izdali sedmi studijski album Cutting the Throat of God. Za komad The Dawn is Hollow so posneli tudi video, ki si ga lahko ogledate spodaj.

18. 3. 2024

Predstavljamo novonastalo domačo gothic/death metal zasedbo Morslicht in njen prvi besedilni videospot za pesem Immensely.

Morslicht sta Rastko Gracin in Rebeka Vučko (ex-Obnounce), ki pri snemanju sodelujeta tudi s session glasbeniki. Vokale za Immensely je posnel Dario Berg (Graysoul, Odpisani).

12. 3. 2024

Mariborski kolektiv A Cure for Happiness bo v bližnji prihodnosti na žalost prenehal delovati. Kot sklepno dejanje bo 3. aprila organiziral koncert zasedb Zbrucz in Potence v mariborskem Gustafu, pred tem pa prav tako v Gustafu še 19. marca koncert skupin Haexler, Kultivator in Ku-Ri-Boh!

Izjava kolektiva:

»V kolektivu smo se odločili, da prenehamo z organizacijo koncertov. Člani smo se v prejšnjem in letošnjem letu znašli na razpotjih in novih poglavjih v življenju.

Organizacija takšnih dogodkov, ki smo jih mi organizirali oz. hoteli organizirati v Mariboru, je precej nehvaležna. Vsekakor pa hvala vsem, ki ste si vzeli čas in prišli na kak naš dogodek. Upamo, da ste skozi naše evente odkrili kakšno novo glasbeno zadevo, ki vam lepša življenje.
Se vidimo na kakem koncertu! Ta spodaj je naš zadnji.

Happiness almost cured. Hvala!

ACFH crew«

7. 3. 2024

Beneški heavy/power metalci Hextar z novo skladbo Nothing Is Eternal napovedujejo prvenec Doomsayer, ki ga bodo 24. maja izdali pri založbi Dying Victims Productions. Tracklista:

Skies of Strife
Nothing Is Eternal
The Otherwordly Sin
Hour of Glory
Crestfallen Hunter's Tale
The Fight Beyond the Sleep
A Requiem for Fools
Doomsayer
The Story so Far

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana