VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
4. 4. 2024

Domači progresivni death metalci Morost bodo nastopili na festivalu Exit, ki se bo letos odvijal med 11. in 14. julijem v Novem Sadu v Srbiji.

Na odru Explosive stage si bodo oder delili z The Casualties, Conflict, Ratos de Porao, Coroner, Ancient, The Take, Uada, Risk It, Lineout, Shirenc Plays Pungent Stench, The Stone, Nemesis, Liquid Supercharge, Tortharry in še mnogimi drugimi.

Celoten nabor nastopajočih je objavljen tukaj.

26. 1. 2024

Znani so še zadnji nastopajoči na letošnji izvedbi festivala Tolminator, ki se bo odvijal med 24. in 28. julijem v Tolminu. Kot četrti in zadnji headliner so potrjeni Electric Wizard! Na glavnem odru bodo nastopili Jungle Rot in Dödsrit, na underground odru pa Stillbirth, Dust Bolt, Monochromatic Black, Mezzrow, Nemesis, Infest, Dusk in Dezaztre.

Poleg že omenjenih na festivalu igrajo še zasedbe Natural, Battlesword, Public Grave, False Crown, Carrion, Patroness, Behind Bars, Astral Paralysis, Chronic Hate, Nekrodeus, Total Annihilation, Contractkiller, Slave To Sirens, Thy Legion in Eternal Struggle, od domačih bandov pa Kamra, Samperium, Dethrone The Corrupted in Sovrag.

Znan je tudi že razpored nastopajočih po dnevih in naslednji teden gre v prodajo omejeno število dnevnih vstopnic. Festivalske vstopnice so na voljo na tej povezavi.

24. 1. 2024

Opium Death je nova ameriška zasedba, ki v svoji glasbi prepleta praktično vse zvrsti ekstremnega metala, vanje pa vpleta še progresijo in tehnične elemente. 19. aprila bodo izdali prvi studijski album Genocidal Nemesis, tukaj pa že lahko prisluhnete prvemu singlu Genocidal Nemesis I: Fear.

Avtorica: Tina Urek
27. 10. 2023

Avstrijski simfonični progresivni power metalci Serenity pred izidom osmega studijskega alvuma Nemesis AD objavljajo video za skladbo The End Of Babylon. Album izide 3. novembra pri založbi Napalm Records.

19. 10. 2023

Tehnični ekstremni metalci Xoth za november napovedujejo izid novega albuma Exogalactic. Natančneje naj bi album izšel 3. novembra pri Dawnbreed Records in zajemal naslednje komade:

Reptilian Bloodsport
Manuscripts of Madness
Sporecraft Zero
The Parasitic Orchestra
Saga of the Blade
Reflective Nemesis
Battlesphere
Map to the Stars, Monument to the Ancients

13. 10. 2023

Nemški death metalci Endseeker predstavljajo video za komad Hell is Here, ki se bo nahajal na prihajajočem albumu Global Worming, katerega izid je napovedan za 27. oktober pri Metal Blade Records. Tracklista:

Global Worming
Hell Is Here
Violence Is Gold
Wheel of Torture
C.B.V.
Terror
Hanging Gardens
Our Only Life
Nemesis

29. 9. 2023

Avstrijski simfonični power metalci Serenity so posneli videospot za skladbo Reflections (of AD) s prihajajočega albuma Nemesis AD, ki bo izšel 27. oktobra pri založbi Napalm Records.

22. 9. 2023

Nemški death metalci Endseeker predstavljajo videospot za single Violence Is Gold s svojega četrtega dolgometražca Global Worming, ki izide 27. oktobra pri založbi Metal Blade. Tracklista:

Global Worming
Hell Is Here
Violence Is Gold
Wheel of Torture
C.B.V.
Terror
Hanging Gardens
Our Only Life
Nemesis

31. 8. 2023

Avstrijci Serenity bodo 27. oktobra izdali nojnovejšo stvaritev z naslovom Nemesis AD. Že zdaj pa band predstavlja prvi single The Fall Of Man, pri katerem je sodeloval tudi Roy Khan (Conception, ex-Kamelot). Nemesis AD bo zajemal naslednje komade:

Memoriae Alberti Durer
The Fall Of Man (feat. Roy Khan)
Ritter, Tod Und Teufel (Knightfall)
Soldiers Under The Cross
Reflections (Of AD)
Sun Of Justice
Nemesis
The End Of Babylon
Crowned By An Angel
Just The Sky Is The Limit
The Fall Of Man (Orchestral Version, feat. Roy Khan)

23. 6. 2023

Tudi progresivni metalci Sifting iz Venezuele imajo nov single. Ta sliši na ime Silent Acquiescence, je po singlu Nemesis že bandov drugi letos, njegov video pa lahko preverite spodaj.

3. 5. 2023

Italijanski heavy metalci Bad As so podpisali za založbo Wormholedeath Records in napovedali svoj četrti dolgometražec. Ta bo nosil naslov Fight The Demons in bo vseboval enajst komadov:

Fear
You Better Run
The War is On
Fight The Demons
Nemesis
Where Did The Love Go
Inside A Dream
Awake
As I Walk Away
The Answer
Free

21. 3. 2023

Belgijski tehnični death metalci Pestifer predstavljajo naslovni komad prihajajočega mini albuma Defeat Of The Nemesis, ki bo 21. aprila izšel pri Debemur Morti Productions. EP prinaša te komade:

Subterranean
Defeat of the Nemesis
Astral Agony
Elysium
Draconian Daemon

27. 2. 2023

Angleški sludge/doom metalci Wolves in Winter so minuli petek izdali svoj dolgometražni prvenec, ki nosi naslov The Calling Quiet. Izdajo ploščka so pospremili z videospotom za pesem Nemesis.

4. 1. 2023

Angleški doom kvintet Wolves In Winter bo 24. februarja pri Argonauta Records izdal svoj nov album The Calling Quintet. Naslovi komadov so sledeči:

The Cord That Ends The Pain
Nemesis
Pastime for Helots
Promised Harvest
Oceans
Calling the Quiet

Na tej povezavi lahko brezplačno prisluhnete njihovi lanskoletni izdaji Sobering Thought.

Avtorica: Tina Urek
19. 12. 2022

Italijanski groove metalci Nemesis Inferi s singlom Abysmal napovedujejo album The Mowing Devil. Novi plošček bo ugledal luč sveta naslednje leto, prinesel pa bo osem svežih komadov:

A Giant Upon This World
Anthem
The River
Abysmal
Eternal Static
Demonspell
I, Monolith
Numbing Existence

KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana