VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
11. 4. 2024

Ameriška enočlanska zasedba Xasthur bo 5. julija pri založbi Prophecy Productions izdala album Disharmonic Variations. Album bo zajemal trinajst komadov, tukaj pa lahko prisluhnete singlu Messenger of Your Reflection.

27. 3. 2024

Švedski power metal dvojec New Horizon napoveduje izid drugega albuma Conquerors. Album bo izšel 14. junija pri založbi Frontiers Music Srl in bo zajemal te komade:

Against the Odds
King of Kings
Daimyo
Shadow Warrior
Apollo
Fallout War
Messenger of the Stars
Before the Dawn
Edge of Insanity
Alexander the Great (356 – 323 B.C.)

11. 9. 2023

Založba Bitter Loss Records je s 1. septembrom nehala z delovanjem. Tukaj uradna izjava za javnost:

»Bitter Loss is Dead!

All open orders will be refunded. No social media including messenger will be monitored. Email (bitterloss.records@outlook.com) will remain open only until the last refund is processed. Support the bands direct, some will receive the remaining stock.

Thank you to those that contributed, even at the end. You know who you are. Please look after yourself and each other. We all need the support in this fucked up world!«

13. 4. 2023

Sevendust bodo 28. julija izdali svoj že štirinajsti studijski album, naslovljen Truth Killer. Gre za njihovo prvo izdajo pri Napalm Records, zasedba pa je že tudi predstavila prvi single in naslove komadov.

I Might Let The Devil Win
Truth Killer
Won't Stop The Bleeding
Everything
No Revolution
Sick Mouth
Holy Water
Leave Hell Behind
Superficial Drug
Messenger
Love And Hate
Fence

Avtorica: Tina Urek
29. 3. 2023

James Hetfield, vokalist zasedbe Metallica, bo v sodelovanju s Permuted Press 17. oktobra izdal knjigo Messengers: The Guitars Of James Hetfield. Gre za čtivo v obsegu 400 strani, na katerih bo James predstavil svojo zbirko kitar in vlogo vsake izmed njih v njegovem življenju kitarista, frontmana in pisca komadov za Metallico.

Svoje kitare oziroma kitaro pa bo ljudstvu približal tudi Kirk Hammet. Eden izmed najbolj znanih proizvajalcev kitar Gibson je namreč najavil prvo partnerstvo in globalno sodelovanje oziroma izid s Kirkom. Ta legendarni status si je prislužil s svojo kitaro »Greeny« – gre za magični 1959 Les Paul Standard. Naveza bo prinesla 2 kitari, in sicer različico Greeny v Gibson Custom Shop in Greeny v standardni različici Les Paul.

Avtorica: Tina Urek
31. 1. 2023

Norveški speed/black metal dvojec Phantom Fire je posnel videospot za pesem Mara s prihajajočega albuma Eminente Lucifer Libertad, ki bo izšel 20. februarja pri založbi Edged Circle Productions. Po vrsti drugi album zajema naslednje naslove:

Bloodshed
Eminente
Derive from Ash
Ritual
Satanic Messenger
Lucifer
De taptes dans
Black Night
Mara
Libertad
Pentagram

21. 12. 2021

Kalifornijska stoner/hard rock zasedba Formula 400 je objavila videospot za skladbo Messenger z aktualnega debitantskega albuma z naslovom Heathens, ki je izšel lansko leto pri založbi Glory Or Death Records.

Kvartet iz San Diega sestavljajo kitarist/vokalist Ian Holloway, kitarist/vokalist Dan Frick, basist Kip Page in bobnar Lou Vout.

21. 12. 2021

Švedska power/doom metal zasedba Memory Garden je pretekli petek pri založbi No Remorse Records izdala konceptualni album z naslovom 1349, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi.

1349 prinaša naslednje skladbe:
Shallow Waters
Pariah
Distrust
Rivers Run Black
The Flagellants
The Messenger
The Empiric
1349
Blood Moon

Bonus skladbe:
Unrestrained
Heart Of The Dark (Demo 1993)
Legions Of The Lost (Demo 1993
Up From The Ashes (Demo 1993)

20. 10. 2021

Švedska power/doom metal zasedba Memory Garden predstavlja videospot za prvi single in naslovno skladbo novega studijskega albuma 1349, ki bo izšel 17. decembra pri založbi No Remorse Records.

Tracklista je sledeča:
Shallow Waters
Pariah
Distrust
Rivers Run Black
The Flagellants
The Messenger
The Empiric
1349
Blood Moon

Bonus skladbe za vinilno in limitirano digipak izdajo:
Unrestrained
Heart Of The Dark (Demo 1993)
Legions Of The Lost (Demo 1993)
Up From The Ashes (Demo 1993)

8. 6. 2021

Ptujska metal zasedba Ashine, ki je lani izdala prvenec Force of Nature, zdaj išče novega basista. Fantje so prejšnji teden na Facebooku objavili naslednje:

»Iščemo basista/basistko! Trenutno smo v iskanju novega člana banda. Če te opis pritegne ali poznaš koga, ki bi bil pravi za to vlogo, nas kontaktiraj preko messengerja ali nam pošlji sporočilo na ashine.band@gmail.com. Prostor za vaje imamo na Ptuju, tako da bi bilo dobro imeti do tja prevoz.

Cheers!
Ashine crew«

7. 4. 2021

Štajerski melodični black/death metalci Conventus Cerris so posneli video za pesem Črnemu soncu naproti, ki ga najdete na albumu Temna voda. Za tega pravi zasedba: »Albume imamo že doma in jih je možno naročiti na conventuscerris-agency@hotmail.com, preko Facebook messengerja ali kontaktov posameznih članov. Cena je simbolična, in sicer 5 EUR + poštnina ali osebni prevzem v Mariboru z okolico.«

19. 11. 2020

Britanska punk metal zasedba Tau Cross, ki jo vodi basist/vokalist Rob Miller (ex-Amebix), na ogled ponuja videospot za drugi single in naslovno skladbo prihajajočega studijskega albuma Messengers Of Deception. Nov album izide 4. decembra pri založbi Easy Action Records.

21. 10. 2020

Tau Cross predstavljajo videospot za prvi single Burn With Me s prihajajočega albuma Messengers Of Deception, ki bo končno izšel 4. decembra pri založbi Easy Action Records.

Gre za njihov tretji studijski album, ki bi moral iziti za Relapse Records že pred dobrim letom, vendar je vodja skupine Rob »The Baron« Miller s svojimi "radikalnimi" teorijami poskrbel za določene kontroverznosti, tako da je založba posledično preklicala izid, medtem ko se je skupina kmalu zatem tudi razšla. Album je v celoti posnet in napisan na novo, z novimi glasbeniki, dodanih pa je tudi še nekaj skladb. Millerju sta se pridružila nova člana, The Kurgan na kitari in Talamh na bobnih, ki sta poskrbela, da material na splošno zveni precej težje in temačnejše od predhodne verzije.

10. 1. 2020

Turški black metalci Zifir bodo 24. januarja pri založbi Duplicate Records izdali četrti studijski album z naslovom Demoniac Ethics, ki prinaša naslednje komade:
Sûr
Chants for Execution
Still Reigning
Empire of Worms
Gökyüzü Karanlık
An Eerie Moment
Chaos Clouds
Spirit of Goats
A Bleak Portrait
Ephemeral Idols
Insects as Messengers

30. 9. 2019

Death metal/hardcore zasedba Creeping Death iz Dentona v Texasu je objavila videospot za skladbo Ripping Through Flesh z novega studijskega albuma Wretched Illusions, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri založbi eOne Heavy. Album je produciral Daniel Schmuck (Power Trip, Messengers, End Times), medtem ko je mastering opravil Arthur Rizk (Ghostmane, Cavalera Conspiracy, Outer Heaven).

Wretched Illusions prinaša naslednje skladbe:
Ripping Through Flesh
Captivity
Bloodlust Contamination
Sinner's Torch
Corroded From Within
Peeled From Reality
World Decay
Wretched Illusions
Dawn Of Time
Consumed

KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana