Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
13. 2. 2023

Junija prihajata v Zagreb dve veliki imeni svetovne rock in metal scene. V Tvornici kulture bodo 14. junija nastopili ameriški rokerji Melvins, točno en teden kasneje, se pravi 21. junija, pa Arch Enemy, legende švedskega melodičnega death metala.

Poleg tega so Arch Enemy v petek objavili videospot za pesem Poisoned Arrow z lanskega albuma Deceivers.

18. 8. 2021

Melvins nameravajo izdati svoj prvi akustični album z naslovom Five Legged Dog, ki v dveh urah in pol preleti celotno kariero skupine, na manjka pa niti priredb izvajalcev, kot so The Rolling Stones, Alice Cooper, Redd Kross in drugi. Album bo izšel 15. oktobra pri založbi Ipecac Recordings, ki mu bo sledila še štiridelna vinilna izdaja 28. januarja prihodnje leto.

Po Night Goat je tukaj še akustična verzija skladbe Pitfalls In Serving Warrants, ki se v originalu nahaja na njihovem devetem studijskem albumu Honky, izdanem leta 1997 pri Amphetamine Reptile Records.

18. 8. 2020

Mr. Bungle se po 21 letih vračajo z novim studijskim albumom The Raging Wrath Of The Easter Bunny Demo, ki bo izšel 30. oktobra pri založbi Ipecac Recordings. Jedro skupine predstavljajo vokalist Mike Patton (Faith No More, Dead Cross, Fantômas), kitarist Trey Spruance (ex-Faith No More, ex-Scourge, ex-Asva ) in basist Trevor Dunn (Fantômas, Tomahawk, ex-Melvins), na noven albumu pa sta se jim pridružila še kitarist Scott Ian (Anthrax, ex-S.O.D.) in bobnar Dave Lombardo (Dead Cross, Suicidal Tendencies, ex-Slayer).

Tracklista albuma je sledeča:
Grizzly Adams
Anarchy Up Your Anus
Raping Your Mind
Hypocrites / Habla Español O Muere
Bungle Grind
Methematics
Eracist
Spreading The Thighs Of Death
Loss For Words
Glutton For Punishment
Sudden Death

Skupina je objavila tudi videospot za skladbo Raping Your Mind, ki si ga lahko ogledate spodaj.

24. 2. 2020

Kalifornijska psihedelična stoner/doom metal zasedba High Tone Son Of A Bitch, v kateri sodelujeta tudi vokalist Russ Kent in producent Billy Anderson, predstavlja devetminutno skladbo Silhouette s prihajajoče kompilacije Lifecycles: EPs of HTSOB, ki bo izšla 20. marca pri založbi Tee Pee Records.

High Tone Son Of A Bitch so delovali med letoma 2002 do 2007, lani ponovno obujeno skupino pa trenutno sestavljajo Russ Kent (Noothgrush) na vokalu, Pamela Ausejo (ex-Cruevo) na kitari in spremljevalnih vokalih, Paul Kott (ex-Cruevo, ex-Kalas) na drugi kitari, Billy Anderson (Tribes Of Neurot, ex-Melvins, ex-Asva, ex-Porn) na basu, Eric Rancourt (Clan Of Dyad, Eastern Spell) na bobnih in Bryce Shelton (Bädr Vogu, Nik Turner) na klaviaturah.

28. 10. 2019

Avstrijska heavy psych zasedba Ryte bo 17. januarja 2020 pri založbi Heavy Psych Sounds izdala samonaslovljeni studijski prvenec, za katerega je mastering opravil legendarni underground producent Tim Green (Melvins, Earthless, Wolves In The Throne Room).

Tracklista albuma je sledeča:
Raging Mammoth
Shaking Pyramid
Monolith
Invaders

5. 7. 2019

Ameriška sludge/doom zasedba Low Flying Hawks, v kateri sodelujeta tudi Dale Crover (Melvins, Altamont, Shrinebuilder) in Trevor Dunn (Fantômas, ex-Mr. Bungle, ex-Melvins), je prejšnji teden izdala novi EP z naslovom Anxious Ghosts, katerega lahko preverite spodaj.

28. 9. 2018

Sinsaenum pod vodstvom Joeyja Jordisona (ex-Slipknot) in Freda Leclercqa (Dragonforce) so posneli videospot za najnovejši single z naslovom Hooch. Gre za priredbo legendarnih Melvins, ki pa ni vsebovana na aktualnem albumu Repulsion For Humanity, izdanem 10. avgusta pri založbi earMUSIC.

17. 9. 2018

Ameriška doom metal zasedba URSA je objavila novi single Wizard's Path s prihajajočega debitantskega albuma Abyss Between The Stars, ki bo izšel 2. novembra pri založbi Blood Music. Za snemanje albuma, ki je potekalo v Louder Studios sredi gozdnih predelov kalifornijskega Grass Valleyja, je poskrbel Tim Green (Melvins, Earthless, Wolves In The Throne Room). Skupina kombinira tradicionalno senzibilnost doom pionirjev kot Candlemass in Solitude Aeternus s progresivenimi eleventi v stilu Rush in Yes, medtem ko je v svojih besedilih zapisana fantazijski estetiki v najboljši tradiciji kakšnih Cirith Ungol ali Pagan Altar.

Tracklista je sledeča:
Wizard's Path
Dragon's Beard
Serengeti Yeti
Thirteen Witches
Cave Of The Spider King
The Mountain

14. 9. 2018

Dobro leto pred 40. obletnico izida enajstega albuma Pink Floyd bo izšla kompilacija s priredbami skladb z albuma The Wall, ki so jih med drugim prispevali Yawning Man, Mars Red Sky in The Melvins. Na Bandcampu je že objavljena skladba When the Tigers Broke Free v izvedbi Year of the Cobra, revija Revolver pa je na svoji strani delila pesem Run Like Hell, ki so jo priredili Pallbearer. Kompilacija, naslovljena The Wall [Redux], bo izšla 9. novembra pri založbi Magnetic Eye, priredbe pa so prispevali naslednji izvajalci:

Stran A

In the Flesh? – The Melvins 
The Thin Ice – Low Flying Hawks 
Another Brick in the Wall, Part 1 – Ghastly Sound 
Happiest Days of Our Lives – Sergeant Thunderhoof 
Another Brick in the Wall, Pt. 2 – Sasquatch 
Mother – ASG

Stran B

Goodbye Blue Sky – Mos Generator 
Empty Spaces – Domkraft 
Young Lust – The Slim Kings 
One of My Turns – Worshipper 
Don't Leave Me Now – Spaceslug 
When the Tigers Broke Free – Year of the Cobra 
Another Brick in the Wall, Part 3 / Goodbye Cruel World – Greenleaf

Stran C

Hey You – Summoner 
Is There Anybody Out There? – Scott Reeder 
Nobody Home – Mark Lanegan 
Vera – Ruby the Hatchet 
Bring the Boys Back Home – Sunflo'er 
Comfortably Numb – Mars Red Sky

Stran D

The Show Must Go On – Open Hand 
In the Flesh – Solace 
Run Like Hell – Pallbearer 
Waiting for the Worms – WhiteNails 
Stop – Blue Heron 
The Trial – Church of The Cosmic Skull 
Outside the Wall – Yawning Man

9. 7. 2018

Cast The Stone so objavili video za skladbo Jesusatan, katerega je ustvaril David Halll (Uneasy Sleeper, Portal, The Melvins). Gre za priredbo skupine Infesdead, ki se nahaja na njihovem prihajajočem EP-ju Empyrean Atrophy, ki bo izšel 31. avgusta pri založbi Agonia Records.

27. 3. 2018

Lamb Of God bodo za novi album Legion: XX spremenili ime nazaj v Burn The Priest. Gre za album s priredbami njihovih najljubših izvajalcev, ki so jih pred več kot dvajsetimi leti spodbudili, da so sploh ustanovili skupino. Lamb Of God tokrat pod starim imenom Burn The Priest ponujajo naslednje skladbe:
Inherit The Earth (priredba The Accüsed)
Honey Bucket (priredba Melvins)
Kerosene (priredba Big Black)
Kill Yourself (priredba S.O.D.)
I Against I (priredba Bad Brains)
Axis Rot (priredba Sliang Laos)
Jesus Built My Hotrod (priredba Ministry)
One Voice (priredba Agnostic Front)
Dine Alone (priredba Quicksand)
We Gotta Know (priredba Cro-Mags)
In The Meantime (priredba Helmet) (bonus skladba)

Legion: XX bo izšel 18. maja pri založbi Nuclear Blast Records, medem pa spodaj že lahko preverite tudi videospot za skladbo Inherit The Earth, ki jo v originalu izvaja ameriška crossover zasedba The Accüsed.

1. 2. 2018

Ameriški stoner rock trio Atala je posnel videospot za skladbo Tabernacle Of z aktualnega studijskega albuma Labyrinth Of Ashmedai, ki je izšel pri založbi Salt Of The Earth Records. Album je produciral legendarni Billy Anderson, poznan po delu s skupinami, kot so Sleep, Melvins, Mastodon in številni drugi.

28. 6. 2017

Melvins so objavili drugi single What's Wrong With You s prihajajočega dvojnega studijskega albuma A Walk With Love & Death, ki izide 7. julija pri založbi Ipecac Recordings.

18. 5. 2017

Melvins so objavili skladbo Christ Hammer, prvi single z novega dvojnega albuma z naslovom A Walk With Love & Death, na katerem gostujejo tudi Joey Santiago (The Pixies), Teri Gender Bender (Le Butcherettes, Crystal Fairy) in Anna Waronker (That Dog). Datum izida naj bi bil znan v kratkem.

30. 3. 2017

Pri založbi Magnetic Eye Records bo s pomočjo platforme za množično financiranje izšla kompilacija The Wall [Redux], ki je posvečena istoimenskemu legendarnemu albumu skupine Pink Floyd, na njej pa sodelujejo številni izvajalci, kot so ASG, Melvins, Mark Lanegan, Pallbearer, Ruby The Hatchet, Greenleaf, Sergeant Thunderhoof, Sasquatch, Yawning Man, Mars Red Sky, Year Of The Cobra in drugi.

KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška