Na današnji dan
1988
Poison izdajo legendarni album Open Up And Say... Ahh!
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
22. 3. 2024

Ameriška doom metal zasedba The Obsessed iz Marylanda je objavila video za komad Stoned Back to the Bomb Age. Komad najdete na aktualnem albumu Gilded Sorrow, ki je izšel letos februarja.

21. 3. 2024

Kanadčani Unleash The Archers predstavljajo nov video s prihajajočega albuma Phantoma. Video za komad Ghosts in the Mist so ustvarili Ty Christian, Mary Sweeney in Ryan Rumpel, album Phantoma pa naj bi izšel 10. maja.

20. 6. 2023

Marylandski enočlanski blackened death metal band Vile Ritual je v petek izdal prvenec Caverns of Occultic Hatred pri založbi Sentient Ruin Laboratories, ki ga tukaj ponuja v posluh.

16. 5. 2023

Založba Sentient Ruin Laboratories tukaj ponuja v poslušanje najnovejši komad marylandskega blackened death metal projekta Vile Ritual. Ta nosi naslov Living Hell in je sedmi od osmih komadov, ki bodo 16. junija izšli na njegovem prvencu Caverns of Occultic Hatred.

16. 12. 2022

Švedski rockerji Ghost so objavili besedilni video za skladbo Mary on a Cross z leta 2019 izdanega EP-ja Seven Inches of Satanic Panic.

21. 9. 2022

V naslednjem tednu, natančneje v petek, 30. 9., in soboto, 1. 10., se bosta v Postojni odvila dva ekskluzivna koncerta kultne slovenske rock skupine Mary Rose. Koncerta bosta posvečena 30. obletnici delovanja skupine in 30. obletnici izdaje njihovega kultnega albuma Rocks Off, ki ga je zasedba ob tej priliki na novo izdala in ga lahko že tudi naročite.

Ekskluzivno bo nastopila tudi originalna prva zasedba, ki je posnela in takrat izdala album Rocks Off samo na kaseti. Album oziroma kaseta je bila prodana v preko 12000 izvodih.

2. 9. 2022

Munroe's Thunder bodo novembra izdali prvenec z naslovom The Black Watch. Band vodi Ronny Munroe (Vicious Rumors, ex-Metal Church, Trans-Siberian Orchestra), družbo pa mu delajo David Mark Pearce (kitara, bas kitara), Justin Zych (kitara), BJ Zampa (bobni) in Oliver Wakeman (klaviature). Debitantski album prinaša naslednje komade:

Battle Cry
The Black Watch
Awaken The Fire
Gray Hall
Babbington Mary
Brace For The Night
Dead Man's War
Falkirk
Thirty Years War
Echoes Of The Dead
The Executioner

12. 1. 2022

Pri založbi Vile Tapes so se odločili, da bodo na kaseti in CD-ju ponovno izdali lanski EP Summary Execution od ameriških brutal death metalcev Bludgeoned. EP bo izdan 10. februarja, poslušate pa ga lahko spodaj.

3. 12. 2021

Sunn O))) so pretekli petek pri Southern Lord Recordings izdali koncertni album Metta, Benevolence BBC 6Music: Live on the Invitation of Mary Anne Hobbs, ki mu lahko prisluhnete spodaj. Vinilna verzji z vsemi limitiranimi barvnimi izvedbami bo na voljo 22. januarja.

Koncert je bil posnet leta 2019 v londonskem studijskem kompleksu BBC Maida Vale, kjer se je Stephenu O'Malleyju (ex-Khanate, ex-Burning Witch) in Gregu Andersonu (Goatsnake) poleg drugih glasbenih gostov pridružila tudi Anna von Hausswolff na vokalu in sintetizatorju.

18. 11. 2021

Projekt Me And That Man nadaljuje tradicijo sodelovanja z znanimi glasbeniki. V novem singlu Under The Spell je svoj vokal posodila misteriozna osebnost Mary Goore. In veste, kdo se skriva za tem imenom? Eden in edini Tobias Forge, vokalist zasedbe Ghost. Album New Man, New Songs, Same Shit, Vol. 2 bo izšel 19. novembra pri Napalm Records.

Avtorica: Tina Urek
31. 8. 2021

Me and That Man, Nergalov (Behemoth) dark blues/folk band, bo izdal nov album, svojega tretjega po vrsti, ki bo nosil naslov New Man, New Songs, Same Shit, Vol. 2. Tako kot na njegovem predhodniku New Man, New Songs, Same Shit, Vol.1 se je Nergal tudi tokrat za snemanje posameznih komadov povezal z različnimi svetovno znanimi imeni metal industrije, s katerimi je začinil album. Album bo izšel ponovno pri avstrijskih Napalm Records, in sicer 19. novembra, svoje prednaročilo že lahko oddate tukaj. Tracklista je, kot sledi:

Black Hearse Cadillac (feat. Hank Von Hell, Anders Odden)
Under the Spell (feat. Mary Goore)
All Hope Has Gone (feat. Blaze Bayley, Gary Holt, Jeff Mantas Dunn)
Witches Don't Fall in Love (feat. Kristoffer Rygg)
Losing My Blues (feat. Olve 'Abbath' Eikemo, Frank The Baptist, Chris Holmes)
Coldest Day in Hell (feat Ralf Gyllenhammar, Douglas Blair)
Year of the Snake (feat. David Vincent)
Blues & Cocaine (feat. Michale Graves)
Silver Halide Echoes (feat. Randy Blythe)
Goodbye (feat. Alissa White-Gluz, Devin Townsend)
Angel of Light (feat. Myrkur)
Got Your Tongue (feat. Chris Georgiadis)

Spodaj že lahko slišite komad Got Your Tongue, pri katerem je sodeloval Chris Georgiadis od Turbowolf.

24. 8. 2021

Patrik Drole, eden redkih še delujočih slovenskih hard rockerjev, je s svojim projektom Pato Vintage izdal single The Trail. Patrik za ustvarjanje glasbe za ta projekt uporablja »staro opremo in inštrumente iz prejšnjega stoletja«, za snemanje singla pa je izbral studio Rocks Off, ki pripada postojnskim Mary Rose. V prihodnjih letih si lahko obetamo tudi studijski album izpod njegovih prstov.

13. 8. 2021

Ameriški death/sludge metal trio Yatra je podpisal pogodbo z založbo Prosthetic Records, pri kateri bo izdal naslednika albuma All Is Lost iz leta 2020. Po besedah skupine se na novem albumu odmikajo od doomerskih zvokov in so tokrat bolj naklonjeni old school death metal vajbu.

Skupino iz Marylanda tvorijo Dana Helmuth na kitari in vokalu, Maria Geisbert na basu in Sean Lafferty na bobnih.

5. 7. 2021

Ken Tamplin Vocal Academy je objavila priredbo znamenite pesmi Eagle Fly Free zasedbe Helloween, v kateri nastopajo čehoslovaška pevka Gabriela Gunčíková, Marc Hudson (Dragonforce), Michael Gilbert (Flotsam and Jetsam), Ken Mary (Flotsam and Jetsam) in Gary Schutt.

18. 6. 2021

Iron Man so objavili koncertni video za skladbo Ruler Of Ruin s koncertnega albuma z naslovom Hail To The Riff, ki je izšel marca letos pri založbi Argonauta Records.

Album je bil izdan posthumno, saj je skupina po smrti ustanovnega člana in kitarista Alfreda Morrisa III. leta 2018 razpadla. Preostali člani so potem ustanovili Spiral Grave.

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana