Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
5. 4. 2024

Včeraj je Ueldes razkril naslovnico in ime naslednjega izida. Pri založbi Sij MusicArt bo 1. junija izdal 33-minutni EP The Veil of Mountains, ki prinaša te štiri skladbe:

Sacred Burning
To the Healing Waterfalls
Leaves that Glimmer Endlessly
The Veil of Mountains

26. 3. 2024

Nemški simfonični metalci Leaves' Eyes so prejšnji petek pri AFM Records izdali album Myths of Fate, s katerega prav tako predstavljajo videospot za skladbo Hammer of the Gods.

26. 2. 2024

Nemški simfonični metalci Leaves' Eyes so objavili videospot za pesem In Eternity s prihajajočega albuma Myths of Fate, ki izide 22. marca pri AFM Records.

13. 2. 2024

Finski melodični death metalci Wintersun so po dolgih letih čakanja oboževalcem končno razkrili podrobnosti prihajajočega albuma Time II. Znana je tako naslovnica kot tudi tracklista albuma:

Fields of Snow
The Way of the Fire
One with the Shadows
Ominous Clouds
Storm
Silver Leaves

Prednaročila za novi album bodo možna s 1. marcem preko Indiegogo.

6. 2. 2024

Nemški simfonični metalci Leaves' Eyes so objavili video za skladbo Who Wants to Live Forever s prihajajočega albuma Myths of Fate, ki naj bi izšel 22. marca pri AFM Records.

15. 1. 2024

Nemški simfonični metalci Leaves' Eyes bodo 22. marca pri AFM Records izdali album Myths of Fate, s katerega so posneli tudi video za skladbo Realm of Dark Waves, ki si ga lahko ogledate spodaj. Poleg tega je znan seznam vseh pesmi:

Forged by Fire
Realm of Dark Waves
Who Wants to Live Forever
Hammer of the Gods
In Eternity
Fear the Serpent
Goddess of the Night
Sons of Triglav
Elder Spirit
Einherjar
Sail with the Dead

6. 12. 2023

Konec poletja smo poročali, da simfoniki Leaves' Eyes za naslednje leto napovedujejo izid novega albuma. Zdaj je zasedba razkrila, da bo naslednji album nosil ime Myths Of Fate in bo izšel pri založbi AFM Records. Celotnega seznama komadov novega albuma band še ni objavil, je pa na voljo že video za single Forged by Fire, ki si ga lahko ogledate spodaj.

20. 11. 2023

Domača hard rock/metal zasedba Xskull8 je posnela besedilni video za single Leaves Are Falling II, ki je del njenega prihajajočega EP-ja z naslovom When The New Day Comes.

Predstavljeni single pa je drugi v ciklu singlov Leaves are Falling, pri čemer se je prvi uvrstil visoko na Billboardove lestvice (med TOP 20 na lestvici Major Rock Chart in med TOP 10 na lestvici Secondary Rock Chart).

26. 9. 2023

Italijanski depresivno-atmosferični black metalci Notturno bodo 6. oktobra izdali album Inside. To bo njihov drugi dolgometražec v manj kot dveh letih od ustanovitve. Zasedba je lani aprila izdala prvenec Obsessions na CD-ju in digitalno, medtem ko bo njegov naslednik Inside izšel digitalno, na CD-ju in vinilu. Tracklista:

Peace
Autumn Leaves
Obsessions
Once Again
No Passion

10. 8. 2023

Nemška simfonična metal zasedba Leaves' Eyes sporoča, da naj bi naslednje leto luč sveta ugledal njen nov dolgometražec. Nedavno je band na festivalu Wacken Open Air predstavil novo skladbo Forged By Fire, več novic sledi kmalu.

Avtorica fotografije je Dominika Torkar.

5. 6. 2023

Folk metal/rock zasedba Valkeat se vrača po šestih letih z novim albumom. Ta bo nosil naslov Fireborn in bo izšel 18. avgusta pri Reaper Entertainment, medtem ko bo band praznoval release show ploščka na festivalu Summer Breeze Open Air. Album Fireborn bo vseboval 14 pesmi:

My Crown
Tribe
Swan Song (Lemminkäinen)
Ukko
Moraš
Fireborn
Karjalan Kunnailla
Summer Nights
Iku
Tule Kokko
Thunderbird
Vana
Kuolematon
Land of Falling Leaves - Song up the Skies

22. 2. 2023

Melodični death/doom metalci Fires In The Distance predstavljajo nov single  z naslovom Wisdom In The Falling Leaves.

Avtorica: Tina Urek
14. 12. 2022

Italijani Walk in Darkness predstavljajo besedilni video za skladbo Elizabeth, ki je del aktualnega albuma Leaves Rolling in Time.

30. 11. 2022

Italijanski simfonični gothic metalci Walk in Darkness ponujajo v posluh svežo skladbo Leaves Rolling in Time z istoimenskega albuma, ki je izšel prejšnji teden.

23. 9. 2022

Leaves' Eyes in Atrocity imajo novega kitarista, to je Luc Gebhardt (Spiral Tower).

KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška