Na današnji dan
1999
Black Label Society izdajo prvenec Sonic Brew
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
25. 3. 2024

Avstrijska tehnična deathcore zasedba Spire Of Lazarus je objavila video za komad Dahaka. Komad se nahaja na njihovem aktualnem tretjem albumu Soaked in the Sands.

7. 4. 2023

Carry the Torch predstavljajo besedilni video za Delusion, naslovni komad prihajajočega drugega albuma, ki bo izšel 26. maja pri založbi Black Lion Records. Tracklista je sledeča:

Children Of The Purge
Delusion
Clear View Of The End
Lazarus
Carry The Torch
The Fathomless Deep
Where Dead Saints March
Filtered
El Niño
As We Drown
Until The Light Takes Us

9. 12. 2022

Dispyria, projekt nemškega multiinstrumentalista Jürgena Walzerja, bo februarja izdal tretji album, ki bo nosil naslov The Story of Marion Dust. Na njem med drugim sodelujejo vokalisti Zak Stevens (Savatage, Trans-Siberian Orchestra), Ralf Scheepers (Primal Fear, ex-Gamma Ray) in Carsten Schulz (Lazarus Dream).

17. 3. 2021

Ameriški sludge/doom metal trio Yellowtooth je razkril otvoritveno skladbo From Faith To Flames z novega dolgometražnega albuma The Burning Illusion, ki bo izšel 30. aprila pri založbi Orchestrated Misery Recordings.

Tracklista albuma je sledeča:

FFTF
Atrocity
Deep Space
Astronaut’s Journey
The Illusion
Void
Dead Flowers
Scattered To The Wind
Lazarus Syndrome

27. 1. 2021

Irski atmosferični doomerji Soothsayer so objavili animirani videospot za skladbo Cities Of Smoke, drugi single s prihajajočega prvenca Echoes Of The Earth, ki bo izšel 9. aprila pri založbi Transcending Obscurity Records. Na albumu kot gostujoči vokalisti sodelujejo tudi Ralf W. Garcia (Poltergeist, Wolf Counsel, Requiem), Paul Catten (ex-Lazarus Blackstar, ex-Medulla Nocte, ex-Stampin' Ground) in Dave Ingram (Benediction, Down Among The Dead Men, ex-Bolt Thrower, ex-Hail Of Bullets).

Echoes Of The Earth ponuja naslednje skladbe:
Fringe
Outer Fringe
War Of The Doves
Cities Of Smoke
Six Of Nothing
True North

9. 5. 2019

Nizozemski avantgardni death metalci The Monolith Deathcult so objavili videospot za skladbo Come Forth Lazarus, ki se nahaja na njihovem aktualnem albumu album V2 – Vergelding: Dawn Of The Planet Of The Ashes.

9. 12. 2016

Britanska avantgardna black metal skupina Code bo 25. januarja pri Agonia Records izdala EP Lost Signal z na novo posnetimi in predelanimi skladbami s prejšnjih izdaj, in sicer prve tri skladbe z lanskega ploščka Mut, četrto pesem z Resplendent Grotesque, peto z izida Augur Nox in šesto pesem s ploščka Noveau Gloaming:

On Blinding Larks
Cocoon
Affliction
The Rattle of Black Teeth
The Lazarus Cord
Brass Dogs

3. 6. 2016

V začetku tega tedna je izšel prvenec ameriške progresivne metal zasedbe When Angels Die z naslovom Reckoning, s katerega si na tej povezavi lahko ogledate tudi besedilni video za skladbo Retribution.

Skupino sestavljajo vokalist Danny Reid (Driven Below, ex-Within Chaos), kitarist Richard Tull (ex-Phantom-X, Cyberwhore), basist Neil Bertrand (Lazarus Engine, Seven Day Walk) in bobnar David Osbourn (Driven Below, ex-Thee Final Chaptre).

4. 5. 2015

Skupina Tau Cross, v kateri sodelujeta tudi Rob »The Baron« Miller (Amebix) in Michel »Away« Langevin (Voivod), bo 19. maja pri založbi Relapse Records izdala samonaslovljeni prvenec. Tracklista je sledeča:
Lazarus
Fire In The Sky
Stonecracker
Midsummer
Hangmans Hyll
We Control The Fear
You People
Prison
Sons Of The Soil
The Lie
Our Day
The Devil Knows His Own
/B.B./

4. 9. 2012
Britanska crust/doom metal zasedba Lazarus Blackstar bo pri Undergroove Records izdala svoj dolgo pričakovani drugi album, imenovan Hymns For The Cursed, na katerem se bo tokrat prvič predstavil novi frontman Mikhell, ki je pred štirimi leti zamenjal Paula Cattena. Tracklista je sledeča:
Cold Hands Grow Pale
The Self-Inflicted Wound
My World... My Way (Infest Cover)
Crawl
A Hymn For The Cursed
At The Foot Of The Coldest Mountain
No Light Can Reach These Depths
/B.B./

27. 12. 2011
Lazarus A.D. so pričeli s pisanjem materiala za novi album. /B.B./

18. 10. 2011

Kalifornijski thrasherji Warbringer so objavili reportažo s trenutne turneje North America Torn Asunder Tour, na kateri sodelujejo še Diamond Plate, Lazarus A.D. in Landmine Marathon. Skupina pa bo v okviru prihajajoče evropske turneje 20. novembra nastopila tudi v Ljubljani. /B.B./

18. 3. 2011
Dirty Skunks spročajo: "Samo še danes in jutri (sobota) sprejemamo rezervacije za nedeljski thrash "živ žav" koncert z američani Lazarus A.D. in Bonded by Blood v Orto baru. Rezervirate lahko preko obrazca na www.dirtyskunks.org. Vstopnina z rezervacijo je 8 eurov, brez rezervacije pa 12 eurov. Koncert se začne ob 21:30 in konča ob polnoči! Dogodek, katerega ne bi smel zamuditi noben thrasher! Naj še opomnimo, da so pred nekaj dnevi neznanci v Veliki Britaniji vdrli v kombi Lazarus A.D. in jim pobrali praktično vse, razen opreme, ki je bila že na odru. Če se že stalno izkazujemo kot neka metal skupnost, bi bilo lepo, da se nas čimveč udeleži koncerta, saj od prodanih vstopnic dobijo skupine denar in da na koncertu v podporo tudi kaj kupite od Lazarus A.D. ! Metal United?"
Razpored:
21:00 vrata
21:30 Bonded by Blood
22:50 Lazarus A.D.

17. 3. 2011
Skupini Lazarus A.D. so pred dnevi vlomili v kombi, s katerim se band prevaža na evropski turneji s skupino Bonded By Blood. Band kljub temu, da je ostal brez denarja in oblačil, nadaljuje turnejo, na kateri bo v nedeljo nastopil v Ljubljani. Band lahko podprete z donacijo ali pa kupite čim več merchandisea na koncertu. /P.G./

8. 3. 2011
Tukaj si lahko ogledate video skupine Lazarus A.D. za komad The Ultimate Sacrifice z albuma Black Rivers Flow. Band je trenutno na evropski turneji, ki se bo 20. marca ustavila v Orto Baru. /P.G./

ZADNJE OBJAVE
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
4. 5. 2024
Metal Klavnica LXII: Attitudes To Human Extinction, Dark Sphere, Taste Of Plague
MIKK, Murska Sobota
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna