Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
29. 1. 2024

Ameriški sleaze rockerji Kickin Valentina so posneli videospot za pesem Takin’ a Ride s prihajajočega albuma Star Spangled Fist Fight, ki bo izšel 19. aprila pri Mighty Music. Tracklista:

Gettin’ Off
Dirty Rhythm
Fire Back
Man on a Mission
Turn Me Loose
Died Laughing
Takin’ a Ride
Amsterdam
Ride or Die
Star Spangled Fist Fight

6. 6. 2023

Italijani Lacuna Coil predstavljajo nov single Never Dawn. Band je posnel komad za namizno igro Zombicide: White Death, ki naj bi izšla kmalu. Ali pa bomo slišali še kaj novega od Lacuna Coil, pa band ni razkril.

11. 5. 2023

Po precej dolgem premoru od zadnjega Carnivore Mothermouth, ki je izšel leta 1999, se na sceno vrača kultna progressive/technical/groove death metal zasedba Obliveon. Zasedba je bila ustanovljena daljnega leta 1987, izdane pa ima štiri studijske albume. Peti po vrsti naj bi izšel maja prihodnje leto, zasedba pa je že začela s Kickstarter kampanjo, kjer lahko z finančnim prispevkom podprete nastajanje oziroma izdajo omenjenega ploščka.

Avtorica: Tina Urek
8. 8. 2022

Ob zaključku festivala Wacken Open Air 2022 so organizatorji napovedali prve nastopajoče in spremembo za prihodnjo različico festivala. Wacken Open Air se bo s prihodnjim letom tudi uradno podaljšal na 4 dni, potekal bo od 2. do 5. avgusta. Nakup ločene vstopnice za t. i. »wacken wednesday« več ne bo potreben, saj bodo sredini koncerti uradno otvorili festival.

Kot se za Wacken spodobi, je prva skupina nastopajočih vse drugo kot povprečna. Osrednji nosilci festivala bodo Iron Maiden, poleg njih pa so organizatorji potrdili še The Dropkick Murphys, Megadeth, Wardruna, Jinjer, Beartooth, 2 Steps From Hell, Ensiferum, Deicide, Pentagram, Nervosa in Burning Witches.

Precej pričakovano pa je v zgodnjih jutranjih urah udarila še vest, da je Wacken Open Air 2023 tudi uradno razprodan. 80.000 glava množica zvestih obiskovalcev je karte pobrala v pičlih petih urah, za te pa je bilo tokrat treba odšteti 299 €. Prodaja se je sprostila včeraj med 20. in 21. uro, zaključila pa okoli druge ure zjutraj. Če ste med zamudniki, vam priporočamo, da spremljate uradne strani festivala, saj se večkrat, predvsem pa v tednih pred samim festivalom, objavljajo novice o prodaji vstopnic vseh tistih, ki se festivala ne morejo udeležiti.

Avtorica: Tina Urek
21. 4. 2022

Veterani Def Leppard pred izidom najnoveše plošče predstavljajo še drugi single Take What You Want, ki mu lahko prisluhnete spodaj. Album Diamond Star Halos bo izšel 27. maja pri založbi UMe in bo zajemal naslednje komade:

Take What You Want
Kick
Fire It Up
This Guitar (feat. Alison Krauss]
Sos Emergency
Liquid Dust
U Rok Mi
Goodbye For Good This Time
All We Need
Open Your Eyes
Gimme A Kiss
Angels (Can't Help You Now)
Lifeless (feat. Alison Krauss)
Unbreakable
From Here To Eternity

1. 4. 2022

Deff Leppard so objavili video za skladbo Kick, ki je na albumu z naslovom Diamond Star Halos. Ta bo izšel 27. maja.

25. 1. 2022

Bolgarski death metalci Bestia Ater objavljajo posnetek skladbe Haures. Komad lahko najdete na njihovem prvencu Anno.Bestia.Chrysallis, ki je izšel lansko leto pri založbi Wormholedeath. Komadu lahko prisluhnete tukaj.

 

 

11. 11. 2021

Annihilator bodo 18. februarja 2022 preko založbe earMusic izdali katalog Metal II. Spodaj objavljamo tracklisto:

Chasing The High (ft. William Adler)
Downright Dominate (ft. Alexi Laiho)
Army Of One (ft. Steve Kudlow)
Couple Suicide (ft. Danko Jones in Angela Gossow)
Heavy Metal Maniac (ft. Dan Beehler & Allan Johnson)
Haunted (ft. Jesper Strömblad)
Romeo Delight
Detonation (ft. Jacob Lynam)
Clown Parade (ft. Jeff Loomis)
Smothered (ft. Anders Björler)
Kicked (ft. Corey Beaulieu)

18. 10. 2021

Belgijski Cult of Scarecrow so septembra izdali album Tales of the Sacrosanct Man, s katerega zdaj z videospotom predstavljajo komad Doorkicker03.

26. 7. 2021

Pionirji progresivnega sci-fi metala Voivod so odprli Kickstarter kampanjo z namenom zbiranja sredstev za dokumentarni film We Are Connected. Film bo prikazal mnoge intervjuje, ki vas bodo v kombinaciji z arhivskim dostopom do artworka bobnarja Michela »Awaya« Langevina popeljali v Voivod dimenzije.

Poleg tega je zasedba tudi del letošnje zimske turneje MTV Headbangers' Ball Tour 2021, del katere so poleg že omenjenih še Vio-Lence, Exciter in Artillery. Glede na trenutne datume se bodo nam najbližje ustavili v Budimpešti (27. 11., Barba Negra). Voivod pa niso pozabili niti na odhod v studio, tako lahko vsi poslušalci pričakujete nov studijski album, ki bo prihodnje leto izšel pri Century Media Records.

Avtorica: Tina Urek
12. 7. 2021

Kalifornijski psych rockerji The Lords Of Altamont so konec prejšnjega tedna pri založbi Heavy Psych Sounds izdali svoj sedmi studijski izdelek z naslovom Tune In, Turn On, Electrify!, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi. Prav tako je ponovno izšel njihov album Midnight To 666 iz leta 2011.

Tracklista je sledeča:
Living With The Squares
Burn Me Out
Million Watts Electrified
We'll Never Leave (This World Alive)
Levitation Mind
Blast For Kicksville
Soul In Flames
I Just Want
Lost In The Future (priredba The Stooges) (bonus track)
Movin' (Goat's Revenge)
Mud (Wet Brain)

8. 7. 2021

Avstralska doom metal zasedba Witchskull je potrjena za prihajajočo kompilacijo Best of AC/DC, ki bo izšla pri založbi Magnetic Eye Records.

Istočasno se bo založba v sklopu Redux serije poklonila tudi legendarnemu albumu Back In Black, projekt lahko podprete tukaj.

14. 5. 2021

Ameriški rockerji The Lords Of Altamont se vračajo z novim albumom Tune In, Turn On, Electrify!, ki bo izšel 9. julija pri založbi Heavy Psych Sounds. Skupina iz Los Angelesa je objavila že prvi single Living With The Squares, ki mu lahko prisluhnete tukaj.

Spisek skladb je sledeč:
Living With The Squares
Burn Me Out
Million Watts Electrified
We'll Never Leave (This World Alive)
Levitation Mind
Blast For Kicksville
Soul In Flames
I Just Want
Lost In The Future (priredba The Stooges) (bonus track)
Movin' (Goat's Revenge)
Mud (Wet Brain)

26. 10. 2020

Pri založbi Heavy Music Artwork naj bi letos novembra izšla knjiga Christopheja Szpajdela Archiac Modernism - The Art of Christophe Szpajdel, naslednje poglavje prve knjige Lord of the Logos, ki je izšla pred desetimi leti. Christophe Szpajdel je do sedaj izdelal že okoli 10.000 logotipov, od tega večinoma za stranke na metal sceni, prav tako pa je pred dvema desetletjema izdelal tudi logo za Paranoid!

Več informacij na: Kickstarter in Heavy Music Artwork.

Avtorica: Andreja Čuk
15. 10. 2020

Kitarist Ricardo Falcon (ex-Sinister, ex-Belphegor) je obudil projekt itSELF, ki je nastal leta 2004 v sodelovanju z bobnarjem/vokalistom Estevanom Furlanom, leta 2014 pa sta ga začasno ustavila. V ponovno prebujenem projektu bosta sodelovala še Steve DiGiorgio (Sadus, Death, Testament) na basu in Carsten Altena (The Monolith Deathcult, Sinister), ki bo poskrbel za orkestralne dele. Terrence Hobbs (Suffocation) bo pri prihajajočem albumu sodeloval kot guest kitarist z eno solažo.

V letošnjem letu bodo končali s snemanjem albuma The Absence, ki naj bi izšel v prvem polletju leta 2021. V drugem polletju pa upajo tudi na kakšno turnejo oziroma predstavitev albuma v živo.

Ricardo pa je le eden izmed mnogih glasbenikov, ki jih je pandemija hudo prizadela. Zato se je odločil, da izid albuma podkrepi s crowdfunding kampanjo, preko katere lahko podprete projekt na tej povezavi.

Avtorica: Tina Urek
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška