Na današnji dan
1980
Saxon izdajo svoj drugi album Wheels of Steel
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
22. 9. 2023

Alternativci Helmet so objavili še en single s prihajajočega albuma Left. Tokrat z novim videospotom predstavljajo komad Gun Fluf.

24. 8. 2023

Alternativci Helmet predstavljajo Holiday, prvi single s prihajajočega albuma Left. Video za ta komad najdete spodaj.

12. 7. 2023

Ikonični alternativci Helmet se po sedmih letih tišine vračajo na sceno. Novembra bo pri earMusic izšel nov album Left, ki ga bodo predstavili na evropski turneji. Nam najbližje se bodo ustavili 24. novembra na Dunaju in dan kasneje v Budimpešti, medtem ko lahko vse datume turneje preverite na spletni strani banda.

Avtorica: Tina Urek
16. 3. 2022

Helmet sporočajo, da žal odpovedujejo evropsko turnejo, ki bi se morala pričeti v začetku aprila. Novih datumov še ni napovedanih, vendar band upa, da se bodo lahko v Evropo vrnili naslednje leto.

21. 9. 2021

Japonska instrumentalna post-rock zasedba Mono je konec prejšnjega tedna v sodelovanju z založbami Pelagic Records (EU), Temporary Residence Ltd. (ZDA) in New Noise (Kitajska) izdala svoj enajsti studijski album Pilgrimage Of The Soul, ki ga lahko v celoti preverite na tej povezavi. Za snemanje in miks je bil tokrat zadolžen legendarni producent Steve Albini (Nirvana, Pixies, Neurosis, Helmet).

Tracklista je sledeča:
Riptide
Imperfect Things
Heaven In A Wild Flower
To See A World
Innocence
The Auguries
Hold Infinity In The Palm Of Your Hand
And Eternity In An Hour

22. 7. 2021

Japonski instrumentalni rockerji Mono so najavili svoj enajsti studijski album Pilgrimage Of The Soul, ki bo izšel 17. septembra v sodelovanju z založbami Pelagic Records (EU), Temporary Residence Ltd. (ZDA) in New Noise (Kitajska). Album je posnel in zmiksal legendarni producent Steve Albini (Nirvana, Pixies, Neurosis, Helmet).

Spodaj si lahko ogledate tudi videospot/film za prvi single in otvoritveno skladbo Riptide.

Tracklista je sledeča:
Riptide
Imperfect Things
Heaven In A Wild Flower
To See A World
Innocence
The Auguries
Hold Infinity In The Palm Of Your Hand
And Eternity In An Hour

22. 10. 2018

Založba Magnetic Eye Records se pripravlja na izdajo kompilacije z naslovom Dirt (Redux), s katero bodo počastili skupino Alice In Chains in njihov drugi studijski album Dirt iz leta 1992. Prva potrjena izvajalca, ki bosta prispevala svoji priredbi za prihajajočo kompilacijo, sta ameriški zasedbi Khemmis in -16-.

Za založbo to vsekakor ne bo prvi projekt take vrste, saj so se v preteklosti že poklonili nekaterim vplivnim imenom, kot so Helmet, Pink Floyd in Jimi Hendrix.

27. 3. 2018

Lamb Of God bodo za novi album Legion: XX spremenili ime nazaj v Burn The Priest. Gre za album s priredbami njihovih najljubših izvajalcev, ki so jih pred več kot dvajsetimi leti spodbudili, da so sploh ustanovili skupino. Lamb Of God tokrat pod starim imenom Burn The Priest ponujajo naslednje skladbe:
Inherit The Earth (priredba The Accüsed)
Honey Bucket (priredba Melvins)
Kerosene (priredba Big Black)
Kill Yourself (priredba S.O.D.)
I Against I (priredba Bad Brains)
Axis Rot (priredba Sliang Laos)
Jesus Built My Hotrod (priredba Ministry)
One Voice (priredba Agnostic Front)
Dine Alone (priredba Quicksand)
We Gotta Know (priredba Cro-Mags)
In The Meantime (priredba Helmet) (bonus skladba)

Legion: XX bo izšel 18. maja pri založbi Nuclear Blast Records, medem pa spodaj že lahko preverite tudi videospot za skladbo Inherit The Earth, ki jo v originalu izvaja ameriška crossover zasedba The Accüsed.

19. 10. 2017

Mednarodna hard rock superskupina Panorama, ki jo sestavljajo vokalist Christian Palin (Random Eyes, ex-Adagio), basist Dennis Ward (Unisonic, Pink Cream 69), kitarista Sammy Lasagni (Gods Of Silence, ex-Kirk, ex-Godiva) in Ben Varon (Amoral, ex-Grease Helmet) ter bobnar Philipp Eichenberger (Gods Of Silence, ex-Kirk), bo v začetku prihodnjega leta pri Rock Of Angels Records izdala debitantski album z naslovom Around The World.

20. 7. 2017

Newyorška brutal death metal zasedba Afterbirth, v kateri sodelujejo tudi člani Helmet, Artificial Brain, Buckshot Facelift in Lunicide, predstavlja skladbo Drills And Needles s prihajajočega studijskega prvenca The Time Traveler's Dilemma, ki bo izšel 29. julija pri založbi Unique Leader Records.

4. 5. 2017

Powerflo so objavili besedilni video za skladbo Resistance s prihajajočega samonaslovljenega prvenca, ki bo izšel 23. junija pri založbi New Damage Records. Album sta producirala Josh Lynch in Billy Graziadei, za miks je poskrbel Jay Baumgardner (Godsmack, Papa Roach, Helmet), medtem ko je mastering opravil Maor Applebaum (Faith No More, Halford, Adrenaline Mob).

Gre za novi hardcore/metal/hip-hop projekt, ki ga sestavljajo vokalist Sen Dog (Cypress Hill), kitarist Billy Graziadei (Biohazard), basist Christian Olde Wolbers (ex-Fear Factory, Threat Signal, Beowülf), kitarist Rogelio Lozano (ex-Downset) in bobnar Fernando Schaefer (Worst).

6. 10. 2016

Helmet se po šestih letih vračajo z novim studijskim albumom Dead To The World, ki bo izšel 28. oktobra pri založbi earMusic. Tukaj si že lahko ogledate tudi besedilni video za skladbo Bad News.

29. 8. 2016

Preko Metalsucks.net lahko premierno prisluhnete priredbi skupine Helmet z naslovom Role Model, ki jo je posnela kanadska grindcore zasedba Fuck The Facts. Omenjena skladba se sicer nahaja na prihajajoči kompilaciji posvečeni Helmet z imenom Meantime [Redux], ki bo izšla 16. septembra pri založbi Magnetic Eye Records, na njej pa sodelujejo tudi KEN mode, Rosetta, Fashion Week, Meek Is Murder in drugi.

12. 12. 2014
Weedeater se marca prihodnje leto odpravljajo na evropsko turnejo, v okviru katere bodo med drugim gostovali tudi 12. 3. v Bologni. Skupina je pravkar končala snemanje težko pričakovanega novega albuma, ki ga je tokrat produciral legendarni Steve Albini (High On Fire, Neurosis, Nirvana, Helmet). To bo sicer njihov prvi izdelek za založbo Season Of Mist, več podrobnosti pa naj bi razkrili v kratkem. /B.B./

29. 7. 2014
Red Fang so pravkar izdali akustični EP Absolute Music Bunker Session, ki si ga lahko brezplačno naložite z njihovega Bandcampa. Material je bil posnet marca letos v Londonu za TeamRock.com, polege tega pa so vsebovane tudi originalne verzije skladb z albuma. Skupina je posnela tudi videospot za novo skladbo The Meadows z aktualnega 7", ki ga je režiral David Brodsky (Kylesa, Helmet, Municipal Waste) in naj bi bil premierno predvajan že v kratkem. Red Fang so prejšnji teden pričeli z obsežno evropsko turnejo, v okviru katere bodo najbližje našim krajem nastopili 8. 8. na festivalu Lake On Fire v Avstriji. /B.B./

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna
9. 5. 2024
Acid Mammoth, Old Night, Lord Drunkalot
Omladinski Kulturni Centar Palach, Reka, Hrvaška
9. 5. 2024
RŠ praznuje 55 let: The Canyon Observer, Širom, Etceteral: duo, Haloban
Kino Šiška, Ljubljana
9. 5. 2024
Mondo Generator, Acid Row, Omega Sun
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška