Na današnji dan
1999
Black Label Society izdajo prvenec Sonic Brew
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
25. 2. 2022

Danes bodo kinematografi onkraj Atlantika začeli predvajati film Studio 666, ki prikazuje snemanje desetega albuma skupine Foo Fighters. Dogajanje je postavljeno v hišo/studio, kjer je pred 25 leti med snemanjem albuma skupine Dream Widow pevec pobil ostale člane banda.

Dream Widow očitno ne bodo ostali le izmišljen band iz filma, saj je Dave Grohl v celoti posnel album, s katerega lahko že slišite komad March of the Insane.

28. 2. 2020

Preko spletne strani Outlaws Of The Sun lahko ekskluzivno prisluhnete dolgo izgubljenemu albumu Mondo Generator z naslovom Shooters Bible, ki bo danes po desetih letih končno izšel pri založbi Heavy Psych Sounds.

Avtor vseh skladb na albumu, ki se ponaša z robustnim punk-stoner zvokom in desert rock držo, je Nick Oliveri, razen priredbe Dog Food legendarnega Iggyja Popa, za katero je bobne posnel nihče drug kot Dave Grohl (Foo Fighters, ex-Nirvana, ex-Scream).

11. 9. 2015
Superskupina Hollywood Vampires, ki so jo letos ustanovili Alice Cooper, igralec Johnny Depp in kitarist Joe Perry (Aerosmith), bo danes pri Universal Music Enterprises izdala samonaslovljeni prvenec. Gre za nekakšen poklon originalni all-star zasedbi, ki je pod istim imenom nastopala že v 70-ih letih. Na albumu gostujejo tudi nekatera imena, kot so Paul McCartney (ex-The Beatles), Dave Grohl (Foo Fighters, ex-Nirvana), Brian Johnson (AC/DC), Slash (ex-Guns N' Roses, Velvet Revolver), Zak Starkey (ex-The Who,), Tommy Henriksen (ex-Alice Cooper, ex-Doro, ex-Warlock), Marilyn Manson in številni drugi, na seznamu pa so se znašle predvsem priredbe rock klasik iz 70-ih ter dve povsem novi skladbi. Na živih nastopih bodo že omenjene tri protagoniste spremljali še Tommy Henriksen na kitari in vokalu, Duff McKagan (ex-Guns N' Roses, Velvet Revolver, ex-Neurotic Outsiders) na basu in Matt Sorum (ex-Guns N' Roses, ex-The Cult, Velvet Revolver) na bobnih. Tracklista je sledeča:
The Last Vampire
Raise The Dead
My Generation
Whole Lotta Love
I Got A Line On You
Five To One/Break On Through (To The Other Side)
One/Jump Into The Fire
Come And Get It
Jeepster
Cold Turkey
Manic Depression
Itchycoo Park
School’s Out/Another Brick In The Wall
My Dead Drunk Friends
/B.B./

12. 10. 2013
Švedska zasedba Ghost bo 19. novembra izdala nov EP z naslovom If You Have Ghosts, ki bo vseboval pet skladb. Med njimi bodo štiri priredbe in koncertni posnetek. Za produkcijo je poskrbel David Grohl, frontman skupine Foo Fighters.
Tracklista:
If You Have Ghosts (original: Roky Erickson)
I Am A Marionette (original: ABBA)
Crucified (original: Army Of Lovers)
Waiting For The Night (original: Depeche Mode)
Secular Haze
/Z.K./

Avtorica: Zara Kastelič
21. 1. 2013
Tukaj lahko poslušate Ghost v priredbi skladbe I'm A Marionette, ki jo v originalu izvaja švedska pop zasedba ABBA. Za produkcijo in bobne je poskrbel nihče drug kot Dave Grohl (Foo Fighters, ex-Nirvana). Njihov novi album z naslovom Infestissumam, ki so ga posneli v sodelovanju z Grammyjem nagrajenim producentom Nickom Raskulineczom (Death Angel, Deftones, Foo Fighters, Rush), bo izšel spomladi pri založbi Loma Vista Recordings. Tracklista je sledeča:
Infestissumam
Per Aspera Ad Inferi
Secular Haze
Jigolo Har Megiddo
Ghuleh/Zombie Queen
Year Zero
Idolatrine
Body And Blood
Depth Of Satans Eyes
Monstrance Clock
/B.B./

24. 12. 2012
Ker bo Tegla doma užival vse čare božiča (Gospodar prstanov, fina večerja, kuhano vino in počivanje v novi Slayer pižami), bo za vas za tale tako čudovit večer glasbo pripravil DJ Božić Bata.
Bata je pripravil božične hite Kinga Diamonda, norih Twisted Sister, poleg je seveda moral vriniti Slayer, Municipal Waste in Mayhem, za hardcorovce so tokrat poskrbeli Merauder, iz arhivov je potegnil še Girlschool in si drznil za konec dati Slipknot vokalista, Coreya Taylorja z njegovo ultra zajebanstko božično pesmijo.
Kolega Boc je za Božić Bato dodal še par nenavadnih metal posegov v tradicionalne božične pesmi. Tako bodo znamenite napeve masakrirali v timskem duhu združeni:
Dio (naj počiva v miru!), Iommi, Rudy Sarzo in Simon Wright.
Lemmy, Dave Grohl in Billy Gibbons.
Chuck Billy, Scott Ian, John Tempesta in drugi.
Alice Cooper, Billy Sheehan, Johny 5 itd.
Komadi so drugače iz kompilacije, ki seka za popizdit.
Vse to pa bo prepleteno v božična sporočila metal protagonistov ali filmov, oddaj, ki se obračajo na božič na malce drugačen način. Metal detektor je tudi za božič doma na Radiu Študent (frekvenca 89.3 MHz oz. prek spleta na www.radiostudent.si!)!

11. 4. 2012
Kitarist Scott Ian je zaupal, da so Anthrax te dni s producentom Jayjem Rustonom (Anthrax, Steel Panter) snemali priredbo za prihajajoči kompiliacijski album, posvečen pokojnemu Ronnieju Jamesu Diu. Na albumu naj bi sodelovali še Rob Halford (Judas Priest), Dave Grohl (Foo Fighters), Lemmy Kilmister (Motörhead), Sebastian Bach (ex-Skid Row) in drugi. /B.B./

3. 2. 2012
Corey Taylor (Slipknot, Stone Sour) je v nedavnem intervjuju razjasnil nekaj detajlov o novem projektu Davea Grohla (Foo Fighters, Nirvana), v katerem tudi sam sodeluje. Poleg njega zaenkrat sodeljujejo še Stephen Pearcy in Warren DeMartini iz Ratt, Rick Nielsen (Cheap Trick), Kevin Cronin (REO Speedwagon) in Butch Vig. Za slednjega še ni jasno, ali bo sodeloval kot produent ali gostujoči glasbenik. /B.B./

31. 1. 2012
Ratt nadaljujejo s pisanjem skladb za novi studijski album, za katerega upajo, da jim ga bo uspelo posneti še pred poletno turnejo. Stephen Pearcy in Warren DeMartini sta medtem že posnela nekaj demo posnetkov za zaenkrat še neimenovani album, vmes pa sta sodelovala tudi pri novem projektu Davea Grohla. /B.B./

20. 1. 2012
Corey Taylor, frontman Slipknot in Stone Sour, je pred kratkim posnel skladbo z Daveom Grohlom (Foo Fighters, Nirvana) in producentom Butchem Vigom (Nirvana, Smashing Pumpkins). Grohl naj bi delal na novem projektu z različnimi gostujočimi glasbeniki, kjer med drugim sodelujeta tudi Stephen Pearcy in Warren DeMartini iz skupine Ratt. /B.B./

16. 1. 2012
V pripravi je album, posvečen Ronnieju Jamesu Diu. Sodelovanje so zaenkrat potrdili Rob Halford, Lemmy Kilmister, Ian Gillan, Alice Cooper, Glenn Hughes, Sebastian Bach, Chris Jericho in Dave Grohl. /P.G./

16. 11. 2011
Max Cavalera (Soulfly, Cavalera Conspiracy) je v nedavnem intervjuju za 107.7 The Bone's Nikki Blakk razkril, da trenutno skupaj z publicistom Joelom McIverjem, ki je že napisal knjigi o zasedbah Motörhead in Metallica, dela na svoji avtobiografiji. Spremno besedo za knjigo naj bi napisal Dave Grohl (Foo Fighters, Probot, ex-Nirvana). /B.B./

19. 9. 2008
14. oktobra bo izšel album z naslovom We Wish You A Metal Xmas And A Headbanging New Year, ki ga je posnela all-star zasedba. Tracklista in imena izvajalcev:
We Wish You A Merry Xmas - Jeff Scott Soto, Bruce Kulick, Bob Kulick, Chris Wyse, Ray Luzier
Santa Claus Is Coming To Town - Alice Cooper, John 5, Billy Sheehan, Vinny Appice
Run Rudolph Run - Lemmy Kilmister, Billy F. Gibbons, Dave Grohl
God Rest Ye Merry Gentlemen - Ronnie James Dio, Tony Iommi, Rudy Sarzo, Simon Wright
Little Drummer Boy - Doug Pinnick, George Lynch, Billy Sheehan, Simon Phillips
Santa Claus Is Back In Town - Tim "Ripper" Owens, Steve Morse, Juan Garcia, Marco Mendoza, Vinny Appice
Silent Night - Chuck Billy, Scott Ian, Jon Donais, Chris Wyse, John Tempesta
Silver Bells - Geoff Tate, Carlos Cavazo, James Lomenzo, Ray Luzier
Deck the Halls - Oni Logan, Craig Goldy, Tony Franklin, John Tempesta
Grandma Got Ran Over By a Reindeer - Stephen Pearcy, Tracii Guns, Bob Kulick, Billy Sheehan, Greg Bissonette
Rockin' Around the Xmas Tree - Joe Lynn Turner, Bruce Kulick, Bob Kulick, Rudy Sarzo, Simon Wright
Happy Xmas (War Is Over) - Tommy Shaw, Steve Lukather, Marco Mendoza, Kenny Aronoff.
/P.G./

21. 2. 2004
Dave Grohl se je z metal projektom Probot uvrstil na 36. mesto nemške lestvice najbolje prodajanih albumov. /M.P./

19. 2. 2004
Damageplan so v ZDA že izdali prvenec New Found Power. Prvi teden so ga prodali v skoraj 45 tisoč izvodih, kar pomeni 38. mesto na Bilboardu. Dave Grohl pa je s svojim metal projektom Probot v prvem tedni v ZDA prodal 27 tisoč izvodov istoimenskega albuma in se uvrstil na 68. mesto Bilboarda. /M.P./

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
4. 5. 2024
Metal Klavnica LXII: Attitudes To Human Extinction, Dark Sphere, Taste Of Plague
MIKK, Murska Sobota
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna