VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
12. 1. 2023

Ameriški tehnični death metalci Revocation so objavili videospot za komad Godforsaken z aktualnega albuma Netherheaven, ki je izšel lani pri Metal Blade Records.

Zasedba se naslednji teden podaja na turnejo Netherheaven Europe Tour 2023, v okviru katere jo bodo spremljali black/death/thrash metalci Goatwhore, atmosferičnimi death metalci Alluvial in death metalci Creeping Death. Nam najbliže se bodo ustavili 1. februarja v dunajskem klubu Viper Room.

3. 1. 2023

Ameriški blackened death metalci Visitant so objavili video za svoj prvi single Dematerialization. Na svoj okus naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot so Naglfar, Gojira, Goatwhore, Enslaved in Opeth.

12. 10. 2022

Blackened death/thrash metalci Goatwhore, ki so pred kratkim izdali težko pričakovan dolgometražec Angels Hung From The Arches Of Heaven, predstavljajo tudi najnovejši video za naslovno skladbo Angels Hung From The Arches Of Heaven.

31. 8. 2022

Blackened death/thrash metalci Goatwhore bodo 7. oktobra izdali svoj težko pričakovani studijski album Angels Hung From The Arches Of Heaven. Zasedba, ki je na sceni že 25 let, je svoj zadnji album izdala leta 2017, da boste lažje počakali na novega, pa so objavili novi single, ki sliši na ime Death From Above.

Avtorica: Tina Urek
28. 7. 2022

Po petih letih se na sceno vračajo Goatwhore. Včeraj so uradno najavili izid albuma Angels Hung From The Arches Of Heaven in objavili single Born Of Satan´s Flesh.

Avtorica: Tina Urek
3. 2. 2021

Death metal velikani Cannibal Corpse bodo 16. aprila pri Metal Blade Records izdali že 15. studijski album, naslovljen Violence Unimagined. Tokrat se klasični zasedbi, ki jo sestavljajo Alex Webster (bass), Paul Mazurkiewicz (bobni), George »Corpsegrinder« Fisher (vokal) in Robb Barret (kitara), pridružuje sveža kri, in sicer kitarist Erik Rutan. Slednji je v metal svetu poznan predvsem kot ustanovni član (kitara, vokal) zasedbe Hate Eternal in producent, saj je poskrbel za produkcijo 4 albumov od Cannibal Corpse, podpisal pa se je tudi pod izdaje zasedb Goatwhore in Belphegor.

Zasedba je že predstavila prvi komad z naslovom Inhumane Harvest, celoten pogled na naslove pa je sledeč:
Murderous Rampage
Necrogenic Resurrection
Inhumane Harvest
Condemnation Contagion
Surround, Kill, Devour
Ritual Annihilation
Follow The Blood
Bound And Burned
Slowly Sawn
Overtorture
Cerements Of The Flayed

Avtorica: Tina Urek
23. 12. 2020

Goatwhore bodo 9. januarja ob polnoči, torej dejansko 10. januarja, po našem času predvajali pretočni koncert, na katerem bodo igrali komade iz svoje celotne kariere s poudarkom na zadnje izdanem ploščku Vengeful Ascension. Na tej povezavi so že na voljo vstopnice.

Avtorica: Tina Urek
18. 12. 2019

Sludge superskupini Down, ki prihodnje leto praznuje 25. obletnico izida debitantskega albuma NOLA, se je ponovno pridružil kitarist in eden od originalnih članov Kirk Windstein (Crowbar, Kingdom Of Sorrow).

Down poleg Windsteina trenutno sestavljajo še Phil Anselmo (Scour, Superjoint, Arson Anthem, ex-Pantera, ex-Viking Crown, ex-Necrophagia) na vokalu, Pepper Keenan (Corrosion Of Conformity, ex-Graveyard Rodeo) na kitari, Jimmy Bower (EyeHateGod, Superjoint, ex-Corrosion Of Conformity, ex-Crowbar) na bobnih in Patrick Bruders (Saint Vitus, ex-Crowbar, ex-Goatwhore) na basu.

5. 9. 2019

1349 predstavljajo skladbo Striding The Chasm z novega studijskega albuma z naslovom The Infernal Pathway, ki bo izšel 18. oktobra pri založbi Season Of Mist. Za snemanje, miks in mastering je poskrbel Jarrett Pritchard, sicer kitarist skupine Wolvhammer, medtem ko je naslovnico albuma prispeval Jordan Barlow (Goatwhore, High On Fire, Saint Vitus).

The Infernal Pathway prinaša naslednje skladbe:
Abyssos Antithesis
Through Eyes Of Stone
Tunnel Of Set VIII
Enter Cold Void Dreaming
Towers Upon Towers
Tunnel Of Set IX
Deeper Still
Striding The Chasm
Dødskamp
Tunnel Of Set
Stand Tall In Fire

8. 5. 2018

Dying Fetus se bodo 23. avgusta v sklopu evropske turneje z imenom European Annihilation Summer Tour 2018 med drugim ustavili tudi v klubu ((stereo)) v Celovcu, kjer bodo kot posebni gostje na koncertu nastopili še Toxic Holocaust, Goatwhore in Venom Prison.

4. 4. 2018

Ameriški death metal kvartet Gruesome se vrača z drugim studijskim albumom Twisted Prayers, ki bo izšel 1. junija pri založbi Relapse Records. Album je produciral Jarrett Pritchard (Exhumed, 1349, Goatwhore, Wolvhammer), medtem ko je legendarni kitarski mojster James Murphy (ex-Death, ex-Obituary, ex-Testament, Disincarnate) prispeval nekaj kitarskih solaž.

Twisted Prayers prinaša naslednje skladbe:
Inhumane
A Waste Of Life
Fate
Lethal Legacy
Fatal Illusions
Crusade Of Brutality
At Death's Door
Twisted Prayers

Na tej povezavi si že lahko ogledate tudi besedilni video za skladbo A Waste Of Life.

14. 2. 2018

Na letošnjem festivalu Kaltenbach, ki bo med 23. in 25. avgustom potekal v kraju Spital am Semmering v Avstriji, bodo namesto graških viking/death metalcev Interregnum nastopili njihovi black/death metal kolegi Seduced.

Med doslej potrjenimi skupinami so:

Belphegor, The Black Dahlia Murder, Toxic Holocaust, Tsjuder, Misery Index, Batushka, Origin, Broken Hope, Nervosa, Goatwhore, Bölzer, Cruachan, Hirax, Downfall of Gaia, Gut, Hypnos, Waldgeflüster, Deathrite, Steel Engraved, Tortharry, Doomas, Inhume, Thormesis, Poppy Seed Grinder, Irdorath, Veil of Deception, Groteskh, Varulv, Liquid Steel, The Morphean, Dystrust ter Veins of Suffering.

30. 11. 2017

Goatwhore so v sklopu Decibel Flexi Series objavili ekskluzivno skladbo z naslovom Command To Destroy, ki ji lahko prisluhnete spodaj.




23. 10. 2017

Sepultura se februarja prihodnje leto odpravljajo na evropsko turnejo z imenom Machine Messiah Tour 2018, na kateri bodo predstavljali svoj aktualni album Machine Messiah. Na prihajajoči turneji bodo za ogrevanje skrbele skupine Obscura, Goatwhore in Fit For An Autopsy, najbližje našim krajem pa jih boste lahko ujeli 28. 2. v  Milanu, 1. 3. v Gradcu, 10. 3. v Münchnu in 23. 3. v Salzburgu.

23. 6. 2017

Goatwhore so objavili skladbo Mankind Will Have No Mercy z novega studijskega albuma z naslovom Vengeful Ascension, ki bo izšel danes pri založbi Metal Blade Records.

KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana