Na današnji dan
1999
Black Label Society izdajo prvenec Sonic Brew
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
15. 12. 2023

Švedski death metalci Ribspreader so napovedali Reap Humanity, svoj deseti album v 20 letih delovanja. Plošček bo izšel 16. januarja pri Xtreem Music na CD-ju ter digitalno in bo prinesel devet komadov:

The Skeletal Towers
A Fleshless Gathering
Reap Humanity
Count Damnation
As the Ghouls are Summoned
Like Breeding Vermin
Further Into Decay
Human Fodder
Shrouded in Despair

11. 9. 2023

Češka death metal zasedba Fleshless, ki je minuli konec tedna nastopila na mariborskem Brutal Janez Festu, je lani izdala EP z naslovom Kingdom of the Liars.

Če želiš brezplačno prejeti eno od dveh zgoščenk, se udeleži aktualne nagradne igre.

10. 7. 2023

Organizatorji Brutal Janez Festa 2023 sporočajo:

»Z malo zamude - zaradi dveh odpovedi - sporočamo, da so na voljo enodnevne vstopnice in festivalske vstopnice po novi predprodajni ceni. Enodnevne vstopnice so do enega dneva pred začetkom festivala na voljo po ceni 22 EUR, festivalske vstopnice pa po ceni 38 EUR.

Za lažjo odločitev o nakupu te ali one karte sledi razpored nastopajočih bandov po dnevih.

V petek, 1. septembra, bodo nastopili: Fleshless, Cvinger, Darkfall, Ater Era, Terminal Disease in Armada.

V soboto, 2. septembra, bodo nastopili: The Stone, Dekadent, Vulvathrone, Armaroth, Šakal in Decatholicize.
«

Nakup vstopnic je možen preko spletne trgovine On Parole.

12. 6. 2023

Organizatorji Brutal Janez Festa 2023 so podaljšali rok prodaje early bird vstopnic. Te boste po novem lahko kupili do konca tega četrtka, 15. junija. Po tem datumu bodo na voljo festivalske vstopnice po navadni preprodajni ceni in enodnevne vstopnice.

Na Brutal Janez Festu 2023 bodo nastopili: Armada, Armaroth, Ashine, Ater Era, Cvinger, Darkfall, Decatholicize, Fleshless, Srd, Šakal, The Stone in Vulvathrone.

7. 6. 2023

Ali bi šli na Brutal Janez Fest? Kaj pa na Cahn Fest in Breka Fest? Če je vaš odgovor pritrdilen za vse tri domače festivale, potem imamo za vas dobro novico. V kolikor se za obisk katerega izmed omenjenih festivalov še odločate, vas bodo prihajoče besede morda prepričale v to. Omenjeni trije festivali so se namreč povezali tako, da so v prodajo dali t. i. zlato karto, s katero vam je omogočen obisk vseh treh festivalov po znižani ceni.

Dogajanje bo otvoril Cahn Fest, ki se bo med 23. in 24. junijem odvijal v Trbovljah, kot nosilci festivala pa bodo nastopili Ektomorf. Konec avgusta mu bo sledil Breka Fest, ki bo 25. in 26. avgusta v Srednji Bistrici gostil Cytotoxin, Putrid Pile, Vulvathrone, Eruption in mnoge druge. Sveta trojica pa bo sklenjena v začetku septembra, natančneje že med 1. in 2. septembrom, ko bo Brutal Janez v mariborsko dvorano Štuk pripeljal med drugimi The Stone, Fleshless in Cvinger. Zlato karto po ceni 69 EUR lahko kupite v spletni trgovini On Parole.

Avtorica: Tina Urek
10. 5. 2023

Včeraj so šle v prodajo vstopnice za Brutal Janez Fest 2023. Ta bo potekal letos 1. in 2. septembra, mariborski Štuk pa bo tokrat gostil zasedbe Armada, Armaroth, Ashine, Ater Era, Cvinger, Darkfall, Decatholicize, Fleshless, Srd, Šakal, The Stone in Vulvathrone.

Festivalske vstopnice znašajo 35 EUR in jih lahko kupite v spletni trgovini On Parole. Omejeno število vstopnic bo po tej ceni na voljo do 10. junija oziroma do razprodaje zalog. Po tem datumu bodo na voljo tudi enodnevne vstopnice.

20. 3. 2023

Minulo sredo in petek je organizator Brutal Janez Festa 2023 razkril še zadnja dva nastopajoča. To sta dva slovenska black metal banda, ki sta slovenski publiki odlično poznana, in sicer Ater Era in Srd.

Cel seznam nastopajočih je trenutno takšen: Armaroth, Ashine, Armada, Ater Era, Cvinger, Darkfall, Decatholicize, Fleshless, Srd, The Stone, Šakal in Vulvathrone.

13. 3. 2023

Mehiški death metalci Armada in mariborski death thrasherji Decatholicize sta novi najavljeni imeni, ki bosta nastopili na Brutal Janez Festu 2023.

Cel seznam nastopajočih je trenutno takšen: Armaroth, Ashine, Armada, Cvinger, Darkfall, Decatholicize, Fleshless, The Stone, Šakal in Vulvathrone.

6. 3. 2023

Minuli petek je organizator Brutal Janez Festa sporočil, da bodo Ashine nastopili na Brutal Janez Festu 2023.

Celoten seznam zaenkrat potrjenih bandov je takšen: The Stone, Fleshless, Šakal, Cvinger, Darkfall, Armaroth, Vulvathrone, Ashine. Sicer pa obljublja organizator še štiri dodatna imena, ki bodo razkrita najkasneje do konca tega meseca.

9. 2. 2023

Na Prešernov dan je Brutal Janez objavil sledečo vest:

"Ko Janez Vajkard Valvasor in Ivan Cankar obiščeta Franceta Prešerna, skupaj tvorijo trojico najpomembnejših moških slovenske literature in zgodovine, ki domači sceni prinaša pomembno sporočilo, kakršno si ljubitelji ekstremne metal glasbe na slovenski kulturni dan tudi zaslužijo.
Velika trojica prinaša vest o trojici ekstremnih metal bandov, ki bodo zatresli štajersko prestolnico ob koncu festivalne sezone. Mariborski Brutal Janez Fest bodo kot drugi headlinerji festivala obiskali češki death metal veterani Fleshless, njim ob bok pa postavljamo jezne Srbe Šakal in še v tretje grind staroste Vulvathrone.
Na ta kulturni dan sta Janez in Ivan odločila, da stvari rešita drugače. Kulturno. Kot se spodobi!"

Trenutne potrjene zasedbe so: The Stone, Fleshless, Cvinger, Vulvathrone, Darkfall, Šakal in Armaroth. Letošnja različica festivala bo potekala 1. in 2. septembra na že znani lokaciji v Mariborskem Štuku.

Artwork: Riki Ejtis

Avtorica: Tina Urek
12. 12. 2022

To so vsi bandi, ko bodo nastopili na Kaltenbach Open Air 2023: Benediction, Rotting Christ, Fleshgod Apocalypse, Nargaroth, Carach Angren, Moonsorrow, Archspire, Warbringer, Onslaught, Shadow Of Intent, Misþyrming, LIK, Beheaded, Ellende, Kanonenfieber, Slaughter Messiah, Fleshless, Tortharry, The Stone, Irdorath, Abrupt Demise, Lichway, Witchcraft 1988, Armada, CroworD + Interregnum, Uzziel, Vinsta, Lehm, Under Destruction, Veins of Suffering, Sarcastic Terror, Doomed To Fail.

Vstopnice so med drugim na voljo na spletni strani organizatorja.

8. 10. 2021

Slovenski death metal progresivneži Morost so že bili napovedani za avstrijski festival Kaltenbach Open Air 2020, preden je bil ta odpovedan zaradi korone. V mesecu septembru so zdaj organizatorji za KOA 2022 napovedali številne nove bande, med katerimi so se pojavili tudi Morost.

Celoten seznam nastopajočih je naslednji: Sodom, Suffocation, SepticFlesh, Primordial, Taake, Decapitated, Swallow the Sun, Desaster, Benighted, Nordjevel, Ingested, Diabolical, Hideous Divinity, 1914, Man Must Die, Asenblut, Ellende, Mastic Scum, Darkfall, Mortal Strike, Fleshless, Sodomized Cadaver, The Church Of Pornthegore, Skull Crusher, Erebos, Klynt, Misanthropic Might, Pequod, HellMetAll, Morost, Sin Eater, Lowbau, Stormrage, Cyrox, Sarcastic Terror, Voidstalker.

26. 4. 2021

Francoska black death zasedba z industrial pridihom, Otargos, predstavlja single Dominatrix s prihajajočega live albuma 20 Years of Human Termination, ki bo v digitalni obliki izšel 14. maja prek založbe Xenokorp. Album je bil posnet na festivalu Kaotoxin leta 2015 in vključuje naslednje skladbe:


Introduction
Dominatrix
Apex Terror
Kinetic Zero
The Ruinous Powers
Origin
Fleshless Deathless
Infernal Legions Trike A.E.
Human Terminate
Xeno Kaos
Remnants of a Long Dead Star

Avtorica: Tina Novaković
9. 3. 2021

Povratniki Defleshed so razkrili naslovnico za prihajajoči studijski album Fleshless And Wild, ki jo je ustravil Per Micael Nyberg.

12. 2. 2021

Švedski death metal veterani Defleshed se po 16 letih vračajo z videospotom za novo skladbo Fleshless And Wild, ki naj bi aprila izšla tudi na 7" singlu.

Skupino trenutno sestavljajo kitarist Hell Y. Hansen (Valley Of The Dead, ex-Convulsion, ex-The Duskfall), vokalist/basist Gustaf Jorde (Valley Of The Dead, ex-Crematorium, ex-Evocation) in bobnar Matte Modin (Firespawn, Raised Fist, ex-Dark Funeral, ex-Sarcasm).

ZADNJE OBJAVE
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
4. 5. 2024
Metal Klavnica LXII: Attitudes To Human Extinction, Dark Sphere, Taste Of Plague
MIKK, Murska Sobota
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna