Na današnji dan
1988
Poison izdajo legendarni album Open Up And Say... Ahh!
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
15. 12. 2021

Metal ikona Dan Lorenzo (Hades, Non Fiction) iz New Jerseya in Johnny Kelly (Type O Negative, ex-Danzig) sta združila moči v projektu Patriarchs In Black. Poleg tega so vabilo k sodelovanju kot gostujoči vokalisti sprejeli Karl Agell (ex-Corrosion Of Conformity), Dewey Bragg (Kill Devil Hill), Rob Dukes (ex-Exodus), Mark Morales (Sons of Texas) in John Kosco (Dropbox), ki so obljubili, da bodo sodelovali vsaj pri eni pesmi na albumu, ki bo luč sveta ugledal enkrat naslednje leto pri MDD Records. V začetku leta pa naj bi bil že na voljo prvi single, medtem ko je uradni dražilnik, ki ponuja približen vpogled v glasbeno ustvarjanja projekta Patriarchs In Black, že nekaj dni objavljen na YouTubu.

31. 5. 2021

Generation Kill, zasedba pri kateri na mestu frontmana stoji Rob Dukes (ex-Exodus), je izdala komad Never Relent. Pri tem je sodeloval Gary Holt, komad pa predstavlja njihovo prvo sodelovanje po letu 2014, ko je Dukes izstopil iz Exodus.

Avtorica: Tina Urek
23. 1. 2020

Valižanska stoner metal zasedba Sigiriya, ki jo sestavljajo nekdanji člani Acrimony, namerava spomladi pri založbi Burning World Records izdati svoj tretji dolgometražni album Maiden Mother Crone. Preko Theobelisk.net lahko premierno prisluhnete prvi skladbi z naslovom Cŵn Annwn.

Maiden Mother Crone prinaša naslednje skladbe:
Mantis
Cŵn Annwn
Tau Ceti
Peace Of My Mind
Seeking Eden
Dark Call
Arise (Darkness Died Today)
Crushed By The Weight Of The Sky

Skupino trenutno sestavljajo basist Paul Bidmead (ex-Acrimony, ex-Plan 9), bobnar Darren Ivey (ex-Acrimony, ex-Plan 9), kitarist Stuart O'Hara (ex-Acrimony, ex-Iron Monkey, ex-The Dukes Of Nothing) in vokalist Matt »Pipes« Williams (Suns Of Thunder).

2. 2. 2018

Nekdanji pevec zasedbe Exodus Rob Dukes je objavil videospot za komad Disaster. Ta se nahaja na njegovem prvem solo EP-ju, ki je izšel lansko jesen. 

 

 


Avtorica: Tina Urek
16. 1. 2018

Vokalist, kitarist in basist John Payne (Asia) in klaviaturist Erik Norlander (Lana Lane, Asia), združena v melodičnem rock projektu z imenom Dukes Of The Orient, sta objavila videospot za skladbo Strange Days s samonaslovljenega prvenca, ki bo izšel 23. februarja pri založbi Frontiers Music.


8. 1. 2018

Dukes so objavili besedilni video za skladbo My Whole Life z aktualnega samonaslovljenega EP-ja, ki je v digitalni obliki izšel oktobra lani. Gre za novi projekt vokalista Roba Dukesa (Generation Kill, ex-Exodus), kateremu so pri snemanju omenjene skladbe pomagali še kitarist Jon »Jonny Rod« Ciorciari (JRod Productions), basist Scott Reeder (Fireball Ministry, ex-Kyuss, ex-The Obsessed) in bobnar Craig Cefola (Wheelhouse Junction, Generation Kill), kot posebni gost pa še kitarist Mikey Doling (ex-Soulfly, Snot, Channel Zero).

Spisek skladb:
My Whole Life (feat. Mikey Doling)
Hate Me (feat. Darryl »DMC« McDaniels)
All Lies
Disaster

17. 5. 2016

Dead By Wednesday so objavili videospot za skladbo Live Again, v kateri gostuje tudi Brian Fair iz skupine Shadows Fall. Omenjena skladba se nahaja na prihajajočem albumu z naslovom Darkest Of Angels, ki bo izšel v petek pri založbi eOne Music. Na albumu poleg Briana Faira (Shadows Fall) sodelujejo tudi drugi gostujoči vokalisti, kot so Eric AK (Flotsam and Jetsam), John Arch (ex-Fates Warning), Rob Dukes (Generation Kill, ex-Exodus), Carley Coma (Candiria), Waylon Reavis (ex-Mushroomhead), Sean Danielsen (Smile Empty Soul), Paul Stoddard (Diecast), Kris Keyes (ex-Gargantua Soul), Antony Hamalainen (Armageddon) in Ceschi Ramos (Fake Four Inc.).

9. 6. 2014
Kitarist Gary Holt je včeraj podal uradno obvestilo, da skupino Exodus po devetih letih zapušča vokalist Rob Dukes. Njegovo mesto bo znova prevzel Steve Souza – Zetro, ki je v zasedbi deloval v letih 1986–1992 in 2002–2004. Zetro je sicer zadnja leta zelo aktiven s svojim lastnim thrash metal bandom Hatriot, vendar naj njegovo ponovno snidenje z Exodus na to ne bi negativno vplivalo. /J.G./

Avtor: Gorjanec
18. 2. 2014
Najnovejša pridobitev založbe Candlelight Records so valižanski doom rockerji Sigiriya, ki so nastali iz pepela psihedelične doom metal zasedbe Acrimony, člani pa so si izkušnje nabirali tudi pri Iron Monkey, Dukes Of Nothing, Black Eye Riot, The Nine, Suns Of Thunder in Tabularasa. /B.B./

21. 9. 2012
Belgijska zasedba Komah se vrača z drugim studijskim albumom z naslovom Between Vice And Virtue, ki ga je posnel in zmiksal Charles Deschutter (No One Is Innocent, The Dukes). Skupina je na svojem Facebook profilu že objavila skladbo The Birth z novega albuma, ki v trgovine prihaja letos jeseni. /B.B./

13. 9. 2012
The Fat Dukes Of Fuck bodo 25. septembra izdali novi album z naslovom Honey From The Lips Of An Angel, na katerem se nahajajo naslednje skladbe:
The Mighty Bulge
Sorry About Your Dick
Oral Agenda
Prelude To The Greatest Night Of Your Life
Step Aside And Let That Fucker Dance
Cigarette
I Killed A Small Child
Let My People Grow
Honey From The Lips Of An Angel
/B.B./

20. 7. 2012

Generation Kill, kjer sodeluje Exodus frontman Rob Dukes, je objavila novo pesem z naslovom Run It Out. Zasedba pripravlja material za drugi studijski album, ki bo prihodnje leto izšel pri založbi Season Of Mist. /A.J./

Avtorica: Ajda Jelenc
19. 9. 2011
Današnji Metal detektor začenjamo brutalno: z Brutal Truth in njihovim novim albumom End Time. Tom Angelripper je po kar nekaj letih ponovno Onkel Tom. Rob Dukes in Rob Moschetti z Generation Kill mislita resno. Čakali in dočakali: novi Machine Head album. Skull Fist: bolj oldschool očitno res ne gre! Epysode je melodični, progresivni superprojekt desetih glasbenikov. Progressive metal velesila Dream Theater enajstič: A Dramatic Turn Of Events. Opeth: dokončno metalski Pink Floyd? Za konec pa black metal z one strani ocena: Wolves In The Throne Room ter Nightbringer. Metal detektor je na sporedu vsak ponedeljek ob 22.00 na Radiu Študent, 89.3 MHz ali www.radiostudent.si. /M.P.C./

8. 7. 2011

Crossover/thrash metal zasedba Generation Kill, v kateri poje Rob Dukes (Exodus), je objavila tracklisto njihovega prvenca Red White And Blood, ki 16. septembra izide pri Season Of Mist Records:
Hate
Red White And Blood
Feast For The Wolves
Self Medicating
Depraved Indifference
Slow Burn
Section 8
Walking Dead
Dark Days
Let Me Die
Wish (Bonus, Nine Inch Nails cover).
/B.B./

9. 7. 2005
Shovel Headed Kill Machine naj bi bilo naslov novega Exodus albuma, ki izide 5. oktobra pri Nuclear Blast. To bo njihov prvi album z novim pevcem Robom Dukesom in bobnarjem Paulom Bostaphom, situacija z drugim kitaristom pa zaenkrat še ni znana. Znano je le to, da je Gary Holt posnel vse ritem kitare za album. /M.P./

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana