VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
22. 3. 2024

Grški melodični black/death metalci Temor so izdali prvenec My Sorrow's Rage, s katerega ponujajo v posluh komad Damnation.

8. 3. 2024

Angleške heavy metal legende Saxon so objavili video za komad Madame Guillotine. Komad najdete na aktualnem albumu iz letošnjega leta Hell, Fire and Damnation.

12. 2. 2024

Italijanski death metal dvojec Daemoniac je minuli teden razkril, da bo 12. marca pri Xtreem Music izdal tretji plošček Visions of the Nightside. Poleg naslovnice, ki jo lahko preverite na sliki, sta Max (vokal in kitara) in Matt (bobni) razkrila tudi tracklisto in en komad:

The Deamon Beast
Into Damnation
War in Heaven
False Prophecies
Fall From Grace
The God's Fault
Lord of Immolation
Visions of the Nighside

9. 2. 2024

Danes se bodo v naši mali podalpski državici zgodili kar trije metal koncerti, in sicer v Kamniku, kjer bo potekal Tribute to Paranoid 25 z Dickless Tracy in Eruption, v Mariboru, kjer se bo treslo po deathmetalsko, in v Postojni, kamor prihaja nenavaden italijanski trio Ottone Pesante, ki ga bo spremljal dvojec Nefarious Vermin.

Časovnica v Mariboru je taka:
21.30 Damnation
22.30
KHNVM

Časovnica v Kamniku pa taka:
20.00 vrata
20.30 prvi band
22.00 drugi band

17. 1. 2024

Zaradi nepričakovanih obveznosti so Agan odpovedali nastop na jutrišnji Kadilnici of Death, ki jo pod okriljem Earsplitter gosti Menza pri koritu na Metelkovi. Kot zamenjava je vskočil kranjski hardcore/grindcore/punk kvartet Gründ.

Vstopnina znaša 8 € pred 20.30 oziroma 10 € po 20.30. Za lastnike članske izkaznice KoD je vstop prost. Znana je tudi že časovnica:

20.00 vrata
20.30 Damnation
21.30 Licence To Hate
22.30 Gründ

17. 1. 2024

Tik pred izidom novega ploščka Hell, Fire And Damnation legende Saxon predstavljajo še en single s tega albuma. Za komad There's Something In Roswell je band posnel tudi video, ki ga najdete spodaj, album pa izide ta petek, torej 19. januarja pri Silver Lining Music.

8. 1. 2024

Madžarski death metalci Damnation so s komadom Belső Kapuk a Világűrbe napovedali dolgometražni prvenec Fátum, ki ga bodo izdali 18. februarja pri Pest Records.

Damnation so: János Juhász (kitara), Péter Gáspár (bas), Árpád Szenti (bobni), Tamás Bárány (kitara) in Ádám Forczek (vokal).

15. 12. 2023

Švedski death metalci Ribspreader so napovedali Reap Humanity, svoj deseti album v 20 letih delovanja. Plošček bo izšel 16. januarja pri Xtreem Music na CD-ju ter digitalno in bo prinesel devet komadov:

The Skeletal Towers
A Fleshless Gathering
Reap Humanity
Count Damnation
As the Ghouls are Summoned
Like Breeding Vermin
Further Into Decay
Human Fodder
Shrouded in Despair

4. 12. 2023

Francoski black/death metalci Damnationis so posneli besedilni videospot za komad God is the Devil, ki je del njihovega letošnjega ploščka The Fallen Princess, ki bo ponovno izšel pri Wormholedeath Records.

23. 11. 2023

Kot smo že poročali, so se angleški veterani Saxon poleti zaprli v studio in začeli pripravljati material za nov dolgometražec, zdaj pa so gospodje obelodanili naslov in datum izida. Album z naslovom Hell, Fire And Damnation bo izšel 19. januarja naslednje leto pri založbi Silver Lining Music, pri kateri ga že lahko prednaročite, spodaj pa si lahko ogledate video za naslovni komad plošče. Tracklista:

The Prophecy
Hell, Fire And Damnation
Madame Guillotine
Fire And Steel
There’s Something In Roswell
Kubla Khan And The Merchant Of Venice
Pirates Of The Airwaves
1066
Witches Of Salem
Super Charger

3. 11. 2023

Ljubljanski blackened death/thrash metalci Sovrag so objavili live video za pesem Septic Tank s svojega aktualnega prvenca z naslovom Perfect Form From Chaos Born. Gre za posnetek, ki je nastal marca letos v KCK Kočevje, kjer je band premierno predstavljal dotični plošček.

Band obljublja, da bo v prihodnje objavil še več takih posnetkov. Če pa bi ga želeli ponovno ujeti v živo, imate naslednjo možnost za to 16. decembra v Kopru, kjer bodo nastopili na dogodku V Pk'lu 2023 skupaj z Livergga, Sameprium in Damnation.

2. 11. 2023

16. decembra se bo v Centru Mladih Koper odvila letošnja različica dogodka V Pk´lu, ki ga organizira Mihael Tatai Grabar. Nastopili bodo štirje bandi, in sicer Sovrag, Livergga, Samperium in Damnation.

Za osebe mlajše od 30 let bo vstopnina znašala 5 EUR, za ostale 8 EUR, več o dogodku pa boste izvedeli v našem Napovedniku.

Avtorica: Tina Urek
27. 9. 2023

Finski melanholičarji Damnation Plan so objavili videospot za komad To The Sun, ki se nahaja na njihovem sveže izdanem albumu The New Horizon.

Avtorica: Tina Urek
5. 9. 2023

Norveški black/death metal trio Goatkraft je obelodanil komad Herald of Death z drugega celovečerca Prophet of Eternal Damnation, ki bo izšel 3. novembra pri Iron Bonehead Productions. Tracklista:

Portal to Annihilation
Herald of Death
Bestial Black Metal Hordes
Filth Eradication
Prophet of Eternal Damnation
Death Psalm
Barbaric Hatred and Doom
Primal Instincts
Thermonuclear Genocide

21. 7. 2023

Finski progresivci Damnation Plan so v obliki vizualizerja predstavili Dreamdead, tretji single s prihajajočega albuma The New Horizon, ki bo izšel 18. avgusta pri Inverse Records.

Tracklista:
The New Horizon
Dreamdead
To The Sun
Under The Veil Of Sea
Emotional Trials

KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana