Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
19. 9. 2022

Thrasherji Criminal Madhouse Conspiracy bodo 27. septembra pri Time to Kill Records izdali svoj samonaslovljen prvenec. Tracklista:

Trashed
Animal
Spiritual Death
The Cage
Desert Storm
The Man Whose Name Was Written On Water
Fat Vertical Lips
Bones Behind

20. 9. 2021

Criminal so posneli videospot za skladbo Sistema Criminal z devetega dolgometražnega albuma z naslovom Sacrificio, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri založbi Metal Blade Records.

Sacrificio prinaša naslednje skladbe:
Live On Your Knees
Caged
The Whale
Zona de Sacrificio
After Me, The Flood
Dark Horse
Theocrazy
Sistema Criminal
Zealots
Age Of Distrust
Hunter And The Prey
Ego Killer

27. 8. 2021

Čilski death metalci Criminal na ogled ponujajo besedilni video za skladbo Live On Your Knees s svojega devetega albuma z naslovom Sacrificio, ki bo izšel 17. septembra pri založbi Metal Blade Records.

Vokalist in kitarist Anton Reisenegger (Brujeria, Lock Up, Pentagram Chile) je ob sebi zbral mlado ekipo, ki jo sestavljajo kitarist Sergio Klein, basist Danny Biggin in bobnar Danilo Estrella.

11. 6. 2021

Italijanski power dvojec The Phantom Rockets je po debitanskem singlu Criminal izdal nov komad Monster, ki je tudi vizualno podprt z videospotom. »Komada nisva napisala na nevihtni večer, parkirana pred bencinsko črpalko na avtocesti, gledajoč  ugrabitev. Pardon. Najina 'kul' zgodba za komadom je, da sva priklopila kitare, garala kot črnca, da bi sestavila melodijo, ki bi se skladala z besedilom. /.../ Za nekoga sva lahko še en rock'n'roll duet, midva pa sva na plan spustila pošast v sebi.« Par sicer ponuja kalejdoskopski miks rocka, bluesa in alternativnega rocka, čigar rezultat ustvari moderen in agresiven zvok.  

 

Avtorica: Mateja Felc
20. 4. 2021

Britanske crust punk/grindcore legende Extreme Noise Terror nameravajo pri založbi Criminal Attack Records ponovno izdati samonaslovleni studijski album iz leta 2015, ki tokrat kot bonus prinaša tudi nekaj koncertnih posnetkov.

16. 4. 2021

Švedski groove metalci Transport League bodo 21. avgusta pri Mighty Music izdali album Kaiserschnitt. Gre za njihov deveti studijski album, na katerem bodo sledeči komadi:
Atomic
Criminal Energy
Me the Cursed
Nailsober
Titty Coma Status
Kaiserschnitt
March, Kiss, Die
Sound
Autumn Moon
Death Klinik
Unburden Woes

Avtorica: Tina Urek
18. 3. 2021

Transport League na čelu s pevcem in ustanoviteljem Tonyjem Jelencovichem (ex-B-Thong, ex-Angel Blake, ex-C-187, ex-Outshine, Death Destruction) predstavljajo videospot za povsem novo skladbo Criminal Energy. Gre za skladbo z njihovega novega studijskega albuma Kaiserschnitt, ki naj bi izšel letos poleti pri založbi Mighty Music.

27. 11. 2020

Švedska superskupina Hollingshead, zbrana okoli klaviaturista Carla Westholma (ex-Avatarium, ex-Candlemass, ex-Abstrakt Algebra, Krux, Leif Edling, The Doomsday Kingdom), bo 4. decembra pri založbi GMR Music izdala debitantski album z naslovom Stay Dead. Westholmu v zasedbi delajo družbo še basist Johan Niemann (ex-Therion, ex-Mind’s Eye, Evergrey, Moonstone Project), bobnar Fredrik Haake (ex-Meldrum, Badge, The Vanity Set, God Is My Co-pilot, Sideburn) in vokalist Gidon Tannenbaum (ex-Mother Kasabian, ex-Obrero, Space Elevators, Black Wizard's, Wreckless Machine).

Stay Dead ponuja naslednje skladbe:
And While Waiting For The Sky To Open
Lights
Through The Doors Of Time (Dreams Of The Indie Khaleef)
Stay Dead
Wish I Was A Criminal
The Valley
Burn With Me (CD Bonus)
Traveler's Prayer (CD Bonus)

3. 7. 2019

Venezuelska death/thrash/black metal zasedba Sulgogar je konec prejšnjega tedna izdala studijski prvenec z naslovom Cannibal-Toon, na katerem se nahajajo naslednje skladbe:
Pesadillas Animadas de Ayer y Hoy (Intro)
Cannibal-Toon
Operacion-Sublevacion
Abajo Cadenas
Ninos Muriendo
En el Olvido (feat. Yesica Castelo)
Sulgogar
La Nueva Escoria
Republica Criminal
Cartoons

Spodaj si lahko ogledate tudi videospot za skladbo En el Olvido, v katerem gostuje pevka Yesica Castelo (Quiar, ex-Eterna Ansiedad).

22. 5. 2019

Ta ponedeljek je luč sveta ugledal novi studijski album čilskih sludge/crust ekstremistov Electrozombies z naslovom Darkness Is Rebellion, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj. V skladbi La Pestilencia gostujeta tudi Anton Reisenegger (Brujeria, Criminal, Lock Up, Pentagram Chile) na vokalu in Jorge Recabarren (Nueva Actitud) na kitari.

19. 3. 2019

Ameriška stoner metal zasedba Asthma Castle, v kateri igrata tudi kitarist Justin Ethem (Integrity) in bobnar Adam Jarvis (Misery Index, Pig Destroyer, Scour, ex-Criminal Element), je konec prejšnjega tedna izdala debitantski album z naslovom Mount Crushmore, ki ga lahko v celoti preverite spodaj.

27. 2. 2019

Mednarodna superskupina Brujeria s fiktivnim sedežem v Mehiki, v kateri sodelujejo tudi člani Napalm Death, Criminal, Cradle Of Filth in Dimmu Borgir, predstavlja novi single z naslovom Amaricon Czar.

Brujeria se maja odpravljajo tudi na evropsko turnejo, na kateri jih bodo spremljale še skupine Venomous Concept, Aggression in Sangre. Najbližje Sloveniji jih lahko ujamete 11. 5. v Münchnu (Feierwerk), 12. 5. v Dornbirnu (Schlachthaus) in 15. 5. v Milanu (Legend Club).

21. 4. 2017

Italijanski heavy psych rockerji Dustrider bodo 19. maja pri založbi Argonauta Records izdali debitantski album Event Horizon, ki prinaša naslednje skladbe:
Warped
Cosmo
They Live!
Fallout Criminal
Agartha
Stratosphere
Event Horizon
Ultima IV
Dust Devil

Tukaj lahko prisluhnete tudi že prvu singlu z naslovom Cosmo.

25. 1. 2017

Skoraj šest let po zadnjem albumu Necropolis Transparent se zvezdniška grindcore zasedba Lock Up vrača z novim studijskim izdelkom z imenom Demonization. Novi album bo izšel 10. marca pri založbi Listenable Records, tukaj pa že lahko prisluhnete prvi skladbi z naslovom Desolation Architect. Na mestu vokalista je sedaj Kevin Sharp (Venomous Concept, Primate, ex-Brutal Truth) zamenjal Tomasa Lindberga (At The Gates, Disfear, The Great Deceiver, ex-The Crown, ex-Skitsystem), ki je skupino zapustil leta 2014.

19. 10. 2016

Avulsed bodo 1. decembra pri založbi Xtreem Music izdali novi album z naslovom Deathgeneration, s katerim bodo obeležili 25. obletnico svoje kariere. Gre za 18 na novo posnetih skladb, pri katerih gostujejo števini legendarni vokalisti, ko so Tomas Lindberg (At The Gates), Kam Lee (ex-Massacre), Rogga Johansson (Down Among The Dead Men, The Grotesquery, Putrevore, Paganizer, Johansson & Speckmann) in John McEntee (Incantation), medtem ko je Dave Rotten eno prihranil samo zase. Tracklista je sledeča:
Amidst The Macabre (instrumental)
Stabwound Orgasm
Breaking Hymens feat. Per Boder (God Macabre, Mordbrand)
Sweet Lobotomy feat. Chris Reifert (Autopsy)
Burnt But Not Carbonized feat. Antti Boman (Demilich)
Daddy Stew feat. Snencho (Aborted)
Addicted To Carrion feat. Will Rahmer (Mortician)
Dead Flesh Awakened feat. Rogga Johansson (Paganizer, Down Among The Dead Men)
Powdered Flesh feat. Ludo Loez (Supuration, S.U.P.)
Gorespattered Suicide feat. Mike Van Mastrigt (ex-Sinister, Neocaesar)
Nullo (The Pleasure Of Self-Mutilation) feat. Johan Jansson (Interment, Moondark)
Exorcismo Vaginal feat. Paul Zavaleta (Deteriorot)
Carnivoracity feat. Anton Reisenegger (Pentagram Chile, Criminal)
Sick Sick Sex feat. Ville Koskela (Purtenance)
Devourer Of The Dead feat. Tomas Lindberg (At The Gates)
Horrified By Repulsion feat. Kam Lee (ex-Massacre)
Blessed By Gore feat. Bongo (Necrophiliac)
Red Viscera Serology feat. John McEntee (Incantation)

KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška