VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
16. 4. 2024

Po izdaji EP-ja Realms, ki je izšel pred tremi leti, italijanska death metal zasedba Olamot končno napoveduje izid prvenca Path of Divinity. Album bo izšel 29. aprila pri Lethal Scissor Records, band pa v posluh ponuja single All Seeing Eye. Celotna tracklista je taka:

Eternal Sorrow (Intro)
Everlasting Chains of Darkness
Human Cloning Facilities
Where Chaos Reigns
Behold the Highest Throne
Adrenochrome
Soul Harvest
Luciferic Allegiance
All Seeing Eye

25. 9. 2023

Pri založbi Peaceville Records bodo ob 30. obletnici njegove izdaje ponovno izdali kultni plošček Servants of Sorcery legendarne norveške black metal zasedbe Fimbulwinter, ki je bila ustanovljena davnega leta 1992 in pri kateri sta delovala tudi Shagrath (Chrome Division, Dimmu Borgir, ex-Ov Hell, ex-Nocturnal Breed, ex-Ulver, ex-Starkness) in Skoll (Arcturus, Den Saakaldte, Ved Buens Ende, ex-Ulver). Album bo izšel 10. novembra na vinilu bele in zlate barve ter na CD-ju, prednaročila so možna tukaj.

27. 6. 2023

Kanadski tehnični death metalci Widow's Peak z besedilnim videospotom za komad The Worming Hour napovedujejo svoj prvenec z naslovom Claustrophobe. Album, ki bo izšel 7. julija v samozaložbi, prinaša enajst komadov:

Blood on the Breath
Claustrophobe
Implements of Hell
The Worming Hour
Monochrome
Pillars of Failure
Charlatans of Industry
Thrombosis
Heartworms I - Aorta
Heartworms II - Vena Cava
When the Last Leaf WIlts

19. 12. 2022

Ameriški post black metalci Chrome Waves so posneli video za single Under The Weight Of A Billion Souls, ki ga lahko preverite spodaj.

15. 4. 2022

Heterochrome predstavljajo besedilni video za skladbo The Bearing, ki se nahaja na prihajajočem prvencu, naslovljenem Melancholia.

8. 4. 2022

Iranski progresivci Heterochrome so objavili video za Badbadak (The Flight), komad s prihajajočega drugega albuma z naslovom From The Ashes, ki bo izšel 13. maja.

8. 3. 2022

Baskovski black/doom metal dvojec Pestilength je včeraj izdal svoj drugi studijski album Basom Gryphos, ki ga ponuja v posluh na Bandcampu. Na vseh fizičnih nosilcih zvoka je na voljo tudi pri založbi Nuclear Winter, zajema pa naslednje skladbe:

Tamm
Engtlant Suhb
Phorme
Thelegm
Tephra Codex
Exertion
Chrome
Vexed

7. 2. 2022

Ameriški post black metalci Chrome Waves v studiu snemajo pesmi za vsež, četrti studijski dolgometražec. Več informacij sledi.

4. 1. 2022

Deeper Graves, experimental/ambient/instrumental/shoegaze solo projekt Jeffa Wilsona (Chrome Waves, ex-Nachtmystium, ex-Wolvhammer, ex-Abigail Williams), bo 28. januarja pri Disorder Recordings izdal svoj 2. album, ki bo nosil naslov The Colossal Sleep. Tega že lahko naročite preko Bandcampa, na voljo za poslušanje pa je že tudi pesem Distant Fires.

9. 9. 2021

Chrome Waves predstavljajo videospot za nov single Wind Blown s tretjega studijskega albuma The Rain Will Cleanse, ki izide jutri pri založbi Transcending Records. Novemu albumu lahko že v celoti prisluhnete na njihovem Bandcampu.

19. 8. 2021

Ameriška post-black metal zasedba Chrome Waves, v kateri sodelujejo sedanji in nekdanji člani Deeper Graves, Skeletonwitch in Nachtmystium, v posluh ponuja skladbo Tired s prihajajočega albuma The Rain Will Cleanse, ki izide 10. septembra pri založbi Transcending Records. Pri omenjeni skladbi se je na gostujočih vokalih pridružila estonska pevka Darja Vaarsi (California Widow).

11. 8. 2021

Ameriški doomgaze/post-black metal trio Altars Of The Moon, v katerem sodelujejo sedanji in nekdanji člani Uada, Chrome Waves in Wolvhammer, je napovedal debitantski EP Brahmastra, ki bo 20. avgusta izšel v digitalnem formatu pri založbi Disorder Recordings. Na Bandcampu že lahko prisluhnete otvoritveni skladbi Brahmastra Pt. 1.

Skupino iz Portlanda v Oregonu sestavljajo Nate Verschoor (Uada), Jeff Wilson (Chrome Waves, Deeper Graves, ex-Wolvhammer) in Heath Rave (Lotus Thrones, ex-Wolvhammer).

1. 7. 2021

Ameriška atmosferična grunge/shoegaze zasedba Comatose, v kateri sodelujejo člani Chrome Waves, Amiensus in Fail To Decay, je objavila besedilni video za skladbo Spread z aktualnega debitantskega albuma A Way Back, izdanega v začetku letošnjega leta pri založbi Transcending Records.

13. 5. 2021

Ameriški atmosferični rockerji Comatose so objavili videospot za skladbo Skin z aktualnega debitantskega albuma A Way Back, ki je izšel v začetku letošnjega leta pri založbi Transcending Records. V skupini so združili moči člani Chrome Waves, Amiensus in Fail To Decay.

15. 12. 2020

Italijanska gothic/doom metal zasedba Invernoir, v kateri sodelujejo člani Rome In Monochrome, Black Therapy, Ghost On Mars, Ars Onirica, Lykaion in Veil Of Conspiracy, je objavila videospot za skladbo House Of Debris z debitantskega albuma The Void And The Unbearable Loss, izdanega v začetku oktobra pri založbi Solitude Productions.

KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana