Na današnji dan
1988
Poison izdajo legendarni album Open Up And Say... Ahh!
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
7. 3. 2023

Finski stoner/garage rokerji Xysma, ki so v 90. letih preigravali death metal/grindcore, z albumom No Place Like Alone po 25 letih prekinjajo molk. To bo njihov šesti album, izšel pa bo 24. marca pri Svart Records. Tracklista:

Well Seasoning
Model 670
Midnight Call
Mr. Fulltrade
Final Episode
Earthrise
Rowdy Barrel
Sigh for Sore Mind
Moose & Gutbucket
Encounter at Dawn

22. 11. 2021

Ameriška death/thrash metal/grindcore zasedba Ghoul, katere člani so znani po tem, da zmeraj nastopajo z maskami, je predstavila live video za komad Gutbucket Blues. Ta je del bandovega letošnjega live albuma Live in the Flesh, ki je izšel septembra pri Tankcrimes.

27. 3. 2018

Lamb Of God bodo za novi album Legion: XX spremenili ime nazaj v Burn The Priest. Gre za album s priredbami njihovih najljubših izvajalcev, ki so jih pred več kot dvajsetimi leti spodbudili, da so sploh ustanovili skupino. Lamb Of God tokrat pod starim imenom Burn The Priest ponujajo naslednje skladbe:
Inherit The Earth (priredba The Accüsed)
Honey Bucket (priredba Melvins)
Kerosene (priredba Big Black)
Kill Yourself (priredba S.O.D.)
I Against I (priredba Bad Brains)
Axis Rot (priredba Sliang Laos)
Jesus Built My Hotrod (priredba Ministry)
One Voice (priredba Agnostic Front)
Dine Alone (priredba Quicksand)
We Gotta Know (priredba Cro-Mags)
In The Meantime (priredba Helmet) (bonus skladba)

Legion: XX bo izšel 18. maja pri založbi Nuclear Blast Records, medem pa spodaj že lahko preverite tudi videospot za skladbo Inherit The Earth, ki jo v originalu izvaja ameriška crossover zasedba The Accüsed.

30. 3. 2017

Rhino Bucket so objavili skladbo Everything You Do z novega studijskega albuma z naslovom The Last Real Rock N’ Roll, ki bo izšel 21. aprila pri založbi Acetate Records.




14. 3. 2017

Rhino Bucket predstavljajo skladbo Hello Citizens s prihajajočega sedmega studijskega albuma z naslovom The Last Real Rock N’ Roll, ki izide 21. aprila pri založbi Acetate Records.

Trenutno zasedbo poleg originalnih članov, Georga Dolive in Reevea Downesa, sestavljata še kitarist Brian »Damage« Forsythe (Kix) in bobnar Dave DuCey.

24. 2. 2017

Rhino Bucket pod vodstvom frontmana Georga Dolive nameravajo 21. aprila pri založbi Acetate Records izdati novi studijski album s pomenljivim naslovom The Last Real Rock N' Roll.

14. 12. 2016

Grave Digger so z besedilnim videom za skladbo Call For War napovedali svoj devetnajsti studijski album z naslovom Healed By Metal, ki bo izšel 13. januarja pri založbi Napalm Records. Tracklista je sledeča:
Healed By Metal
When Night Falls
Lawbreaker
Forever Free
Call For War
Ten Commandments Of Metal
The Hangman's Eye
Kill Ritual
Hallelujah
Laughing With The Dead
Kingdom Of The Night (Bonus Track)
Bucket List (Bonus Track)

6. 5. 2016

Damned Pilots iz Trsta so pri založbi Planet K Records pravkar izdali dolgo pričakovani dolgometražni studijski album z naslovom One More Mission. Tracklista je sledeča:
Intro
Evil
One More Mission
Just Another Day
Believe Me Now
My Word
Sleeping In The Fire (keyboard version)
Make My Day
Believin In
Zeta Reticuli (Outro)
Vino Rosso (feat. Dr. Heaten Scum) (bonus track)
The Priest And The Nun (feat. Dr. Heaten Scum) (bonus track)

Danes zvečer bo skupina album v živo predstavila v Clinton Baru v Sežani, kjer se ji bo pridružil tudi vsestranski dvojec Beat On Rotten Woods, medtem ko se bo uradni release party ob izidu zgodil jutri v klubu Tetris v Trstu. Damned Pilots se bodo junija podali na svojo prvo turnejo po zahodni obali ZDA, kjer bodo spremljali legendarno ameriško shock rock zasedbo The Mentors.

22. 5. 2013
Mark Knight, originalni kitarist skupine Bang Tango, je konec prejšnjega tedna pod imenom Mark Knight And The Unsung Heroes izdal novi album Road Sick Eyes, na katerem sodelujejo tudi kitarist Mark Tremalgia (ex-Bang Tango), bobnar Tigg Ketler (ex-Bang Tango), vokalist George Dolivo (Rhino Bucket), basist Reeve Downes (Rhino Bucket) in bobnar Matt Abts (Gov't Mule). Tracklista je sledeča:
Pack It Up
Lies
Monkey Boy
7 A.M.
Low Down In Vegas
Sink Your Teeth Into
Slow You Pace
Wrong Direction
God And Dollar Bills
Far From Sober
/B.B./

14. 2. 2013
Skupina Modern Superstar, ki jo po novem sestavljajo bobnar Ryche Green (ex-BulletBoys), kitarist Lorenzo "Zo Driver" Delvecchio (ex-Regulators), basist Mike Mackey (ex-Brain Bucket), kitarist Mike Hatfield (ex-Scrap Yard) in vokalist Tommy Milan (ex-Razmataz), je trenutno zaposlena s predprodukcijo novega EP-ja. Prvi single z naslovom Dirty Girl s prihajajočega studijskega izdelka, ki nastaja pod producentsko taktirko Steta Howlanda, bivšega bobnarja W.A.S.P., zasedba obljublja že v kratkem. /B.B./

29. 1. 2013
Skupina Queensrÿche pod vodstvom originalnega pevca Geoffa Tatea je te dni podpisala pogodbo z založbo Cleopatra Records, pri kateri naj bi še letos izdali nov studijski album. Zasedbi, ki jo poleg Tatea sestavljajo basist Rudy Sarzo (ex-Ozzy Osbourne, ex-Dio, ex-Whitesnake, ex-Quiet Riot), kitarist Kelly Gray (ex-Queensryche), klaviaturist Randy Gane (Myth) in bobnar Bobby Blotzer (Ratt), sta se sedaj pridružila še kitarist Robert Sarzo (ex-Quiet Riot, Hurricane) ter bobnar Simon Wright (ex-AC/DC, ex-Dio, ex-Rhino Bucket). Medtem ko naj bi Wright s skupino sodeloval tako v studiu kot v živo, bo Blotzer za bobne poskrbel le v studiu. Na prihajajočem albumu bo kot posebni gost sodeloval tudi K. K. Downing, bivši kitarist legendarnih Judas Priest. /B.B./

3. 12. 2012
Rhino Bucket bodo februarja prihodnje leto izdali koncertni album Sunrise On Sunset Blvd., ki so ga leta 1990 v originalni zasedbi posneli v razvpitem klubu Coconut Teaszer v Hollywoodu. Posnetki, ki so dolgo veljali za izgubljene, bodo sedaj na voljo v remiksani in remasterizirani verziji. Ameriški hardrockerji se v začetku januarja odpravljajo na evropsko turnejo, na kateri bodo poleg ostalega materiala v celoti odigrali tudi samonaslovljeni prvenec iz leta 1990. Najbližje Sloveniji bodo tako nastopili 26.1. v Münchnu, 28.1. v Milanu in 30.1. v Veldnu. /B.B./

21. 6. 2012

Skupina Sunflower Dead, ki jo sestavljajo vokalist Michael Del Pizzo, kitarista Jamie Teissere (ex-Droid) in Jaboo (ex-Two Hit Creeper), basist Luis Gascon (Buckethead) ter bobnar Jimmy Shultz (ex-In This Moment), bo 21. avgusta pri Bloody Bat Records LLC izdala samonaslovljeni prvenec. Album je produciral Christian Olde Wolbers, bivši basist Fear Factory, medtem ko je za miks poskrbel Jeremy Blair (Guns N' Roses). Medtem je v delu tudi že videospot za skladbo z naslovom Make Me Drown. /B.B./

11. 1. 2012

Bucket Of Afterbirth Productions so objavili teaser za novo kompilacijo z naslovom Unity Through Sickness Volume 1, ki prinaša 17 death/grind metal zasedb z različnih koncev sveta:
Splattered Entrails (USA)
Exsanguinate (CAN)
Crypt Infection (USA)
Isolation In Infamy (USA)
Dark Tomorrow (USA)
Pallor Mortis (CAN)
Aborning (USA)
Autonomy (USA)
Forced Asphyxiation (USA)
Phalloplasty (USA)
Laceration (UK)
Grotesque Formation (USA)
Legion Of Bastards (CAN)
Supplication (USA)
Kraanium (NOR)
Habitual Defilement (USA/GER)
Sadistic Butchering (USA)

5. 12. 2011
Corey Taylor (Slipknot, Stone Sour) je k sodelovanju povabil kopico prijateljev, s katerimi so prejšnji teden v Los Angelesu nastopili na dobrodelnem koncertu Drop In The Bucket. Na odru so se mu tako pridružili bobnar Dave Lombardo (Slayer), kitaristi Scott Ian (Anthrax), Dave Navarro (Jane’s Addiction) in John 5 (Rob Zombie), basist Scott Shriner (Weezer) in drugi. Pod imenom "Corey Taylor And Friends" pa so odigrali naslednje priredbe:
Calling Dr. Love (Kiss)
Fairies Wear Boots (Black Sabbath)
Everlong (Foo Fighters)
You Really Got Me (The Kinks)
Dirty Deeds Done Dirt Cheap (AC/DC)
Walk All Over You (AC/DC)
Unchained (Van Halen)
Would? (Alice In Chains)
Heading Out To The Highway (Judas Priest)
Crazy Train (Ozzy Osbourne)
Ain’t Talkin ‘Bout Love (Van Halen).
Spodaj si lahko ogledate priredbo Alice In Chains, več posnetkov pa je na voljo na tej lokaciji. /B.B./

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana