Na današnji dan
1999
Black Label Society izdajo prvenec Sonic Brew
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
31. 1. 2024

Nemški thrasherji Dust Bolt so objavili nov video, in sicer za komad Leave Nothing Behind s prihajajočega albuma Sound & Fury, katerega izid so napovedali za 23. februar.

26. 1. 2024

Znani so še zadnji nastopajoči na letošnji izvedbi festivala Tolminator, ki se bo odvijal med 24. in 28. julijem v Tolminu. Kot četrti in zadnji headliner so potrjeni Electric Wizard! Na glavnem odru bodo nastopili Jungle Rot in Dödsrit, na underground odru pa Stillbirth, Dust Bolt, Monochromatic Black, Mezzrow, Nemesis, Infest, Dusk in Dezaztre.

Poleg že omenjenih na festivalu igrajo še zasedbe Natural, Battlesword, Public Grave, False Crown, Carrion, Patroness, Behind Bars, Astral Paralysis, Chronic Hate, Nekrodeus, Total Annihilation, Contractkiller, Slave To Sirens, Thy Legion in Eternal Struggle, od domačih bandov pa Kamra, Samperium, Dethrone The Corrupted in Sovrag.

Znan je tudi že razpored nastopajočih po dnevih in naslednji teden gre v prodajo omejeno število dnevnih vstopnic. Festivalske vstopnice so na voljo na tej povezavi.

13. 11. 2023

Nemški thrasherji Dust Bolt so objavili video za komad Burning Pieces, ki bo del prihajajočega albuma Sound & Fury, katerega izid je napovedan za 23. februar pri AFM Records. Tracklista:

Leave Nothing Behind
I Witness
I Am the One
New Flame
Burning Pieces
Sound and Fury
Love & Reality
Bluedeep
Disco Nnection
You Make Me Feel (Nothing)
Feel the Storm
Little Stone

10. 10. 2023

Nemški thrasherji Dust Bolt so objavili besedilni video za komad New Flame, ki bo del prihajajočega albuma Sound & Fury, katerega izid je napovedan 23. februarja naslednje leto pri AFM Records.

26. 9. 2023

Avstralska eksperimentalna metal zasedba Bolt Gun je izdala svoj tretji studijski album The Tower pri založbi Avantgarde Music.

1. 9. 2023

Nemški thrasherji Dust Bolt so objavili video za komad Sound and Fury, ki ga boste našli na prihajajočem albumu Sound & Fury, katerega izid je napovedan za 23. februar naslednje leto pri AFM Records.

31. 8. 2023

Blackened death metal band Huronian iz Italije predstavlja video za komad Blazing Bolt Of Hatred, ki ga boste našli na prihajajočem EP-ju Beyond Frozen Heights. Ta izide 15. septembra pri založbi Gruesome Records.

16. 8. 2023

Ukrajinski death metalci Bloody Harvest so s singlom I'm Gonna Live in You Forever po sedmih letih presenetili z novo glasbo. Pred tem so leta 2016 izdali single Pathological Anatomy, medtem ko je njihov prvenec Abstinence Syndrome še dve leti starejši.

Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji bandov, kot so Six Feet Under, Bolt Thrower, Torture Killer, Kataklysm, Illdisposed, Amon Amarth in Hypocrisy.

13. 3. 2023

V soboto, 18. marca, bo v ljubljanskem Klubu Gromka izveden dogodek KETNA Vol. II ali druga edicija medžanrske verige dogodkov: »Tokrat bodo za dozo distorziranih kitar poskrbeli Guattari, Razvalina ter Sakrabolt, nadaljujemo pa s techno pekočinami, ki jih bodo servirali Ofnana_pesa, Selgor ter Nomon Atur.«

Če želiš prejeti brezplačno vstopnico za koncert, se moraš udeležiti naše tokratne nagradne igre, ki izjemoma traja samo do konca četrtka.

10. 3. 2023

Organizatorji festivala MetalDays 2023 so včeraj med novimi potrditvami napovedali številne slovenske bande, in sicer Dead Corcoras, Decline The Fall, Dislocated, Guattari, Razvalina, Sacrabolt in Snøgg. Poleg teh pa še Italijane Element in Hrvate Throattwister.

4. 1. 2023

Chris Boltendahl, sicer frontman zasedbe Grave Digger, bo pod imenom Chris Boltendahl's Steelhammer kmalu izdal svoj prvi solo album. V ta namen je podpisal z založbo Rock Of Angels Records, spodaj pa si lahko ogledate kratek dražilnik.

9. 12. 2022

Dirty Skunks 20. in 21. januarja praznujejo 20 oziroma 21 let »dreka in iger«. Letošnje nesojeno praznovanje so združili z naslednjim, zato bo naslednji Dirty Skunks Fest potekal dva dni. Koncerti se bodo odvijali v petih klubih, v Gala Hali, Channel Zeru, Gromki in Jalli Jalli na Metelkovi in v Orto Baru, žanrsko pa se ne bodo prekrivali. Po koncertnem delu obljubljajo še after z izbranimi DJ-ji. Dogodku lahko sledite na Facebooku.

Prvi dan bo nastopilo 20 skupin, drugi dan pa 21. Vsi nastopajoči: Gutalax, Pigs Parlament, Siderean, It's Everyone Else, Dekadent, Eruption, SBO, Human Host Body, Britof, Gužva U Bajt, Kaoz, Dethrone The Corrupted, Usil, Reach A.D., Suzi Soprano, Kamra, Iamdisease, Grob, Spirits Of Stygia, Agan, Blackoutt, Nefarious Vermin, Smrt, Pink Panker, Ashine, In Heaven, Mist, Smedja In Smetke, Auto, Neuromancer, Sakrabolt, Dust Collector, Decair, The Mor(R)Ons, Gründ, Monstrumental, Infected, Carlxjohnson, Strayaway in Bibliban.

Vstopnice so že na voljo pri On Parole in na portalu Mojekarte.si in vseh fizičnih prodajnih mestih (Petrol, OMV, Trafika 3DVA).

2. 11. 2022

August Burns Red bodo 24. marca prihodnje leto izdali nov celovečerni album, ki bo nosil naslov Death Below. Včeraj so že razkrili naslovnico ploščka in naslove komadov z kar nekaj gostujočimi glasbeniki:

Premonition
The Cleansing
Ancestry (feat. Jesse Leach)
Tightrope (feat. Jason Richardson)
Fool’s Gold in the Bear Trap
Backfire
Revival
Sevink
Dark Divide
Deadbolt
The Abyss (feat. JT Cavey)
Reckoning (feat. Spencer Chamberlain)

Avtorica: Tina Urek
19. 10. 2022

V četrtek je na sporedu nova Kadilnica of Death. Tokrat bodo v Orto baru nastopili death metalci Smrt, hardcore metalci Sakrabolt in hard rock metalci Life on Display. Po koncertu sledi after v prostorih Kadilnice.

Vstopnina znaša 8 € do 20h oz. 10 € po 20h. Za lastnike članske izkaznice KoD je vstop prost! Več informacij o dogodku in nastopajočih najdete na Facebooku. Znana je tudi že časovnica koncerta:

20.00 Life on Display
21.00 Sakrabolt
22.00 Smrt

19. 8. 2022

Orden Ogan bodo 21. oktobra pri založbi AFM Records izdali album z naslovom Final Days - Orden Ogan and Friends. Osrednji del albuma predstavljajo na novo posnete skladbe z albuma Final Days, ki je izšel lani, na letošnji verziji pa se je bandu pridružil cel kup gostov. Tracklista je sledeča:

December (nova skladba)
Heart Of The Android ft. Peavy Wagner (Rage)
In The Dawn Of The Android ft. Ross Thompson (Van Canto) & Frank Beck (Gamma Ray)
Inferno ft. Nils Molin (Dynazty, Amaranthe)
Let The Fire Rain ft. Stu Block (Iced Earth, Annihilator)
Interstellar ft. Andy B. Franck (Brainstorm)
Alone In The Dark ft. Chris Boltendahl (Grave Digger) & Marta Gabriel (Crystal Viper)
Black Hole ft. Leif Jensen (Dew Scented)
Absolution For Our Final Days ft. Elina Siirala (Leaves' Eyes)
Hollow ft. Marc Lopes (Ross the Boss)
It Is Over ft. Dennis Diehl (Any Given Day)
Fields Of Sorrow (orkestralna verzija)

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
4. 5. 2024
Metal Klavnica LXII: Attitudes To Human Extinction, Dark Sphere, Taste Of Plague
MIKK, Murska Sobota
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna