Na današnji dan
1988
Poison izdajo legendarni album Open Up And Say... Ahh!
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
4. 8. 2022

Organizatorji Brutal Janez Festa 2022 so tako napovedali plesno skupino Noir:

»Noir je plesna skupina, ki se v svojih nastopih predstavlja z dark fusion/metal fusion plesnim stilom – moderno obliko trebušnega plesa, združeno s temnimi in metalskimi ritmi. Deluje pod vodstvom Luna Noir. Na svojstven orientalski način bo skupina razgrela publiko in jo tako pripravila na orientalski metal iz hiše Melechesh.«

Vsem, ki načrtujete obisk festivala in še iščete možnosti nočitve, pa bo morebiti pomagala ta objava.

3. 1. 2022

Po 10 letih od svojega zadnjega albuma se vrača brazilska voodoo industrial/goth zasedba Pecadores z novim singlom Cangaceiro Macabro, ki je del prihajajočega albuma Diabo que me carregue, ki bo izšel letos pri Wave Records. Produkcijo in miks je opravil Fernando Nahtaivel, mastering pa Marcelo Gallo.

15. 10. 2021

Finski melodični death metalci Omnium Gatherum so predstavili single Fortitude, ki je del prihajajočega albuma Origin. Ta bo izšel 5. novembra pri Century Media Records.

Avtorica: Tina Urek
23. 6. 2021

Švedsko-francoski atmosferični death/doom metal dvojec Enshine, v katerem sta združila moči Jari Lindholm (ex-Slumber, ex-Atoma) in Sébastien Pierre (Fractal Gates), je objavil besedilni video za naslovno skladbo prihajajočega EP-ja Transcending Fire, ki bo izšel 30. julija pri založbi Naturmacht Productions.

Transcending Fire prinaša naslednje skladbe:
Transcending Fire
Awake In Void
Ascend
Constellation (Acoustic)

31. 3. 2020

Transport League predstavljajo videospot za priredbo 90s klasike Black Hole Sun, ki jo v originalu izvajajo grunge velikani Soundgarden.

 

 

25. 9. 2019
Godspeed You! Black Emperor se po sedmih letih – natančneje 20. novembra – vračajo v Kino Šiška. V tem času jim je pripadla redka čast, da na slovitem nizozemskem festivalu Roadburn kar dva večera zapored odigrajo kot glavni nastopajoči, izdali pa so tudi dve odlični novi plošči – Asunder, Sweet and Other Distress (2015) in Luciferian Towers (2017). Čeprav je najmlajša, se slednja ponaša z nekaterimi najboljšimi skladbami bandove kariere, npr. čudovito Bosses Hang, in je pri marsikaterem kritiku oz. poslušalcu obveljala za ploščo leta.

Postrock zasedba v svojevrstnem zvoku minimalistično eksperimentiranje spleta iz progresivnega rocka, punkovskih idej, klasične glasbe in še česa, velja pa za eno najvplivnejših imen v žanru. Čeprav so na oder prvič stopili že leta 1994, so leta 2003 za sedem let prekinili z delom. Po ponovnem zagonu so leta 2013 prejeli nagrado polaris za povratniško ploščo Allelujah! Don’t Bend! Ascend!, od takrat pa marljivo koncertirajo in ustvarjajo novo glasbo. Znani so tudi po jasno izraženih, pogosto ostrih političnih stališčih.

Vstopnice so v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim, cene pa so naslednje:
– predprodaja: 22 €,
– na dan dogodka: 25 €,
– s popustom (omejeno število): 17,6 €.

Dogodek lahko spremljate tudi na Facebooku in v našem napovedniku.

VIR: spletna stran Kina Šiška

10. 4. 2018

Engel so posneli videospot za skladbo Gallows Tree z novega studijskega albuma z naslovom Abandon All Hope, ki bo izšel 11. maja pri založbi Gain Music.




31. 5. 2017

Nitrogods so objavili videospot za skladbo Boogeyman, drugi single z novega studijskega albuma z naslovom Roadkill BBQ, ki je izšel prejšnji teden pri Steamhammer/SPV.




10. 5. 2017

Nemški rockerji Nitrogods, pri katerih igrata tudi kitarist Henny Wolter (ex-Primal Fear) in bobnar Klaus Sperling (ex-Freedom Call), predstavljajo videospot za novi single Rancid Rock s tretjega studijskega albuma z naslovom Roadkill BBQ, ki bo izšel 26. maja pri Steamhammer/SPV.


20. 10. 2016

Graveyard BBQ so objavili besedilni video za novo skladbo z naslovom Raise The Dead.

8. 8. 2016

Po letu zatišja se Inmate vračajo s prenovljeno zasedbo. V bandu bosta od zdaj naprej dva vokalista, in sicer Aleksander Kolar (ex Roadkill BBQ) ter stari znanec Marko Duplišak (ex Supremacy, ex LastDayHere), ki s skupino sodeluje že od izida prvega albuma Free at Last leta 2012. Za bas kitaro bo poprijel povratnik Miha Oblišar, poznan kot prvi vokalist Inmate. Kot session kitarist bo v Inmate deloval David Vodopivec iz ljubljanske zasedbe Sober Assault. Originalna člana tako ostajata le še kitarist Andrej Bezjak (Nama Kirtan das) ter bobnar Jure Grudnik.

Fantje trenutno poleg intenzivnih priprav na koncertiranje pripravljajo videospot za skladbo Endelss Desires z aktualnega albuma Tree of Life, v teku je tudi izdelava DVD-ja za koncert lanskega release partyja ob izdaji albuma Tree of Life, katerega izid bo znan kmalu. Več o trenutnem dogajanju izveste na njihovi Facebook strani.

11. 5. 2016

Graveyard BBQ so onjavili skladbo Gimme Some Sugar, Mama s prihajajočega EP-ja Rx For Sx, ki naj bi izšel konec tega meseca.

28. 12. 2015

Salzburška zasedba Proll Guns predstavlja koncertni video za skladbo Fucking Troublemaker s prihajajočega ploščka Horseflesh BBQ, ki konec januarja izide pri NRT-Records in prinaša naslednje skladbe:
Texas Banjo Massacre
Horseflesh Barbecue
From Texas To Hell
Bloodgun Blues
Fucking Troublemaker
Reno Gang
Lookin’ Out my Backdoor
The Revolver
Execution
Southern Slavery

28. 7. 2015
Kataklysm se trenutno nahajajo v fazi ekstremnega izdajanja videospotov, ki bodo očitno predstavili novi album še pred uradnim izidom. Spodaj si tako lahko ogledate kar štiri videospote, in sicer za komade Vindication, Thy Serpent's Tongue, Marching Through Graveyards in The Black Sheep, band pa si lahko v naših krajih ponovno v živo ogledate v začetku naslednjega leta. /T.U./







Avtorica: Tina Urek
25. 5. 2015
Disarmonia Mundi predstavljajo skladbo Cold Inferno s prihajajočega studijskega albuma Stormghost. /J.G./

Avtor: Gorjanec
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
KONCERTI & FESTIVALI
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana