Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
18. 1. 2024

Avstrijska enočlanska thrash metal, crossover, metalcore zasedba Austrian Death Machine je objavila video za komad Destroy The Machines s prihajajočega albuma Quad Brutal, ki izide 23. februarja pri Napalm Records.

8. 12. 2023

Po komadu No Pain No Gain je Tim Lambesis za svoj projekt Austrian Death Machine posnel še videospot za komad Don't Be Lazy, za katerega je vokal prispeval Craig Golias. Omenjena komada bosta izšla na albumu Quad Brutal, bandovemu četrtemu dolgometražcu in prvemu izidu po desetih letih zatišja. Album bo 23. februarja izdala založba Napalm Records, obsega pa naslednje naslove:

No Pain No Gain
Conquer
Hey Bro Can You Spot Me?
Judgement Day
Everybody Pities the Weak
Don't Be Lazy
Get Down
Destroy the Machines
MeatGrinder
I Never Quit

18. 10. 2023

Tim Lambesis (As I Lay Dying) je ponovno oživel svoj projekt Austrian Death Machine. K temu je dodatno pripomogel podpis z založbo Napalm Records, kjer naj bi naslednje leto izšel nov album, že zdaj pa si lahko ogledate video za najnovejši komad No Pain No Gain.

 

6. 12. 2022

Bavaustrian Metalbrothers United, solo projekt Josefa Altmanna (Wolfchant, Zodiac Ass), v sodelovanju s kar nekaj drugimi glasbeniki predstavlja video za skladbo Camp 14, ki je izšla na prvencu Fall Into Oblivion.

7. 5. 2018

Melodična hardcore zasedba Set Your Anchor iz San Bernardina v Kaliforniji je objavila videospot za novi single z naslovom Moving Mountain. Skladbo je produciral Kelly Cairns (As I Lay Dying, Austrian Death Machine).

23. 5. 2014
Britanski veterani Cloven Hoof bodo 6. junija pri založbi High Roller Records izdali album z naslovom Resist or Serve, ki prinaša naslednje skladbe:
Call of the Dark Ones
Hell Driver
Deliverance
Brimstone and Fire
Northwind to Valhalla
Mutliator
Anti Matter Man
Cycle of Hate
Premature Burial
Austrian Assault
/P.G./

19. 5. 2014
Tim Lambesis (As I Lay Dying(?), Austrian Death Machine, Pyrithion) je bil v petek obsojen pa šestletno zaporno kazen, ki jo bo prestajal zaradi naklepnega umora oz. naklepnega najema morilca svoje žene. Na tej povezavi lahko preberete izčrpen intervju, ki ga je Tim naredil pred izrekom sodbe. V njem so razkrite vse podrobnosti in vzroki tega dejanja. Poleg prestajanja zaporne kazni se je moral Tim po zahtevah svoje žene odpovedati še mnogim drugim stvarem: »nikoli« več ne bo smel videti svojih otrok, dobil je desetletno prepoved približevanja, njegova žena pa je sedaj lastnica njegove celotne lastnine, vključno z zavarovalno polico in vsemi prihodki, ki jih je dobil od glasbe. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
20. 2. 2012

Ides Of Gemini bodo 28. maja pri Neurot Recordings izdali debitantski album z naslovom Constantinople, ki so ga producirali sami, miks so pa zaupali Chrisu Rakestrawu (Danzig, Skeletonwitch). Tracklista je sledeča:
The Vessel & The Stake
Starless Midnight
Slain In Spirit
Resurrectionists
One To Oneness
Reaping Golden
Austrian Windows
Martyrium
Old Believer
/B.B./

27. 12. 2011
Austrian Death Machine so objavili skladbo It's Turbo Time z najnovejšega singla z naslovom Jingle All The Way. /B.B./

18. 11. 2011

Austrian Death Machine bodo 6. decembra pri Metal Blade Records izdali praznični 7" single z naslovom Jingle All The Way. Tracklista je sledeča:
I’m Not A Pervert
It’s Turbo Time
Who Told You You Could Eat My Cookies?
/B.B./

21. 10. 2011
Tim Lambesis (As I Lay Dying) je nedavno združil moči s kitaristom Alexandrom Dietzom (Heaven Shall Burn), s katerim sta napisala novo skladbo za prihajajoči album Lambesisovega stranskega projekta Austrian Death Machine. Na albumu naj bi med drugim sodeloval tudi Dez Fafara (DevilDriver, Coal Chamber). /B.B./

22. 8. 2011
Tim Lambesis (As I Lay Dying) dela na novem materialu za svoj projekt Austrian Death Machine. /B.B./

7. 6. 2010
V današnji oddaji Metal detektor lahko poslušate playlisto z bandi Austrian Death Machine, Overkill, Artillery, Unleashed, Hail Of Bullets, Dismember, Deströyer 666, Enthroned, Darkthrone, Gallhammer, Left Hand Solution, Count Raven, Tiamat, Type O Negative in Crowbar. Metal detektor je na sporedu vsak ponedeljek ob 22.00 na Radiu Študent, 89.3MHz ali www.radiostudent.si. /M.P.C./

10. 12. 2009
Tukaj si lahko ogledate nov video Austrian Death Machine za skladbo I Need Your Clothes, Your Boots, Your Motorcycle. /P.G./

6. 10. 2009
Kako se sliši skladba Iron Fist (Motörhead) v izvedbi Ahhnolda, lahko slišite na MySpace strani projekta Austrian Death Machine. /P.G./

KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška