VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
16. 2. 2024

Area 53 Festival je znova bogatejši z novimi potrditvami. Že potrjenim zasedbam so se tako pridružili:

Infected Rain
Grailknights
Mission In Black
Nakkeknaekker
Nachtblut
Silenzer

Več informacij o samem festivalu najdete v našem Napovedniku.

18. 1. 2024

Avstrijska enočlanska thrash metal, crossover, metalcore zasedba Austrian Death Machine je objavila video za komad Destroy The Machines s prihajajočega albuma Quad Brutal, ki izide 23. februarja pri Napalm Records.

8. 12. 2023

Po komadu No Pain No Gain je Tim Lambesis za svoj projekt Austrian Death Machine posnel še videospot za komad Don't Be Lazy, za katerega je vokal prispeval Craig Golias. Omenjena komada bosta izšla na albumu Quad Brutal, bandovemu četrtemu dolgometražcu in prvemu izidu po desetih letih zatišja. Album bo 23. februarja izdala založba Napalm Records, obsega pa naslednje naslove:

No Pain No Gain
Conquer
Hey Bro Can You Spot Me?
Judgement Day
Everybody Pities the Weak
Don't Be Lazy
Get Down
Destroy the Machines
MeatGrinder
I Never Quit

27. 10. 2023

Avstrijski simfonični progresivni power metalci Serenity pred izidom osmega studijskega alvuma Nemesis AD objavljajo video za skladbo The End Of Babylon. Album izide 3. novembra pri založbi Napalm Records.

18. 10. 2023

Tim Lambesis (As I Lay Dying) je ponovno oživel svoj projekt Austrian Death Machine. K temu je dodatno pripomogel podpis z založbo Napalm Records, kjer naj bi naslednje leto izšel nov album, že zdaj pa si lahko ogledate video za najnovejši komad No Pain No Gain.

 

29. 9. 2023

Avstrijski simfonični power metalci Serenity so posneli videospot za skladbo Reflections (of AD) s prihajajočega albuma Nemesis AD, ki bo izšel 27. oktobra pri založbi Napalm Records.

31. 8. 2023

Avstrijci Serenity bodo 27. oktobra izdali nojnovejšo stvaritev z naslovom Nemesis AD. Že zdaj pa band predstavlja prvi single The Fall Of Man, pri katerem je sodeloval tudi Roy Khan (Conception, ex-Kamelot). Nemesis AD bo zajemal naslednje komade:

Memoriae Alberti Durer
The Fall Of Man (feat. Roy Khan)
Ritter, Tod Und Teufel (Knightfall)
Soldiers Under The Cross
Reflections (Of AD)
Sun Of Justice
Nemesis
The End Of Babylon
Crowned By An Angel
Just The Sky Is The Limit
The Fall Of Man (Orchestral Version, feat. Roy Khan)

3. 8. 2023

Organizatorji graškega festivala Metal on the Hill so pred dobrim tednom dni objavili nove potrditve za letošnjo izvedbo festivala: The Night Flight Orchestra, Schirenc Plays Pungent Stench, Nakkeknaekker, Silenzer in Darkfall. Festival se bo letos odvijal 1. in 2. septembra na Schlossbergu, vstopnice pa so še na voljo. Tukaj lahko dogodku sledite na Facebooku.

Med nastopajočimi so še Doro, Tarja, Burning Witches, Equilibrium, Die Apokalyptischen Reiter, Freedom Call in Dieth.

1. 2. 2023

Valižani Lichway so odpovedali nastop na letošnjem festivalu Kaltenbach Open Air 2023. Organizatorji so že našli zamenjavo – namesto Lichway bodo nastopili Avstrijci Varulv. Več informacij o samem festivalu najdete tukaj.

6. 12. 2022

Bavaustrian Metalbrothers United, solo projekt Josefa Altmanna (Wolfchant, Zodiac Ass), v sodelovanju s kar nekaj drugimi glasbeniki predstavlja video za skladbo Camp 14, ki je izšla na prvencu Fall Into Oblivion.

23. 9. 2022

Bruce Dickinson, vokalist skupine Iron Maiden, se januarja prihodnje leto ponovono odpravlja na evropsko turnejo, ki tudi tokrat ne bo koncertna. Najbližje našim krajem se bo ustavil 16. januarja na Dunaju (Gasometer).

16. 9. 2021

Na Dunaju se v organizaciji TON - Music Productions in Planet Metal rojeva nov festival. Ta se imenuje The Fall in je zaenkrat načrtovan samo v enodnevni izvedbi, medtem ko bi moral luč sveta ugledati že lansko leto, vendar je bil prestavljen in zamenjani so bili nastopajoči (namesto 1914 bodo nastopili Karg). Seznam teh je trenutno naslednji:

Misþyrming (isl - black metal)
Karg (aut - atmospheric black metal)
Ellende (aut - post black metal)
Sear Bliss (hun - atmospheric black metal)
Blaze of Perdition (pol - black metal)
GAEREA (por - black metal)
Kalmen (ger - doom/black metal)
Heidnir (aut - black metal)

14. 1. 2021

Avstrijski black/thrash metalci Transilvania so 1. januarja pri Invictus Productions izdali svoj drugi studijski dolgometražec Of Sleep and Death, ki ga lahko preverite tukaj.

Na Of Sleep and Death so naslednji komadi:

Opus Morbi
Hekateion
Of Sleep and Death
Lycanthropic Chant
Vault of Evening
Heart Harvest
Mortpetten
Underneath Dying Stars

23. 10. 2020

Avstrijski thrash/speed metal razgrajači Chainbreäker se vračajo z drugim dolgometražnim albumom Relentless Night, s katerega že lahko prisluhnete skladbam Iron Grave, A Prayer Down The Drain in naslovni Relentless Night. Album bo izšel 31. oktobra pri Metal On Metal Records.

Tracklista je sledeča:

As Dusk Rises
Nightstalker
Vile Hounds
Iron Grave
A Prayer Down The Drain
Relentless Night
The Axe
Out Of The Crypt
Into Eternal Silence
S.M.P.

KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana