VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
25. 1. 2024

Kranjski death metal band Armaroth je potrjen za festival GoatHell, ki se bo med 25. in 27. julijem odvijal v Pulju na Hrvaškem. Med letošnjimi nastopajočimi so še Mastic Scum, Brutal Sphincter, Darkfall, Asphagor in Serpentslain. Za več informacij lahko dogodek spremljate tukaj.

24. 1. 2024

Znani so prvi trije bandi, ki bodo 7. septembra nastopili na mariborskem Brutal Janez Festu 2024. To so: kranjski death metalci Armaroth, velenjski black metalci Kholn in italijanski doomish blackerji Nubivagant.

15. 9. 2023

V sredo smo poročali, da se bodo domači progresivci Hei'An oktobra odpravili na krajšo turnejo. Med najavljenimi datumi je bil tudi nastop v Mariboru, o katerem pa še ni bilo dodatnih informacij. Zdaj je znano, da bodo Hei'An nastopili na drugi ediciji koncertnega dogodka Metal Dosage, ki se je rodil septembra lani. Metal Dosage Vol. II bo izveden 14. oktobra v MC Pekarna z vsega štirimi nastopajočimi:

Hei'An
Dethrone The Corrupted
Taste Of Plague
Decair

1. 9. 2023

Žal so morali zaradi bolezni odpovedati nastop kranjski Armaroth, namesto njih bodo v soboto na Brutal Janez Festu nastopili domači death metalci Ensanguinate.

10. 7. 2023

Organizatorji Brutal Janez Festa 2023 sporočajo:

»Z malo zamude - zaradi dveh odpovedi - sporočamo, da so na voljo enodnevne vstopnice in festivalske vstopnice po novi predprodajni ceni. Enodnevne vstopnice so do enega dneva pred začetkom festivala na voljo po ceni 22 EUR, festivalske vstopnice pa po ceni 38 EUR.

Za lažjo odločitev o nakupu te ali one karte sledi razpored nastopajočih bandov po dnevih.

V petek, 1. septembra, bodo nastopili: Fleshless, Cvinger, Darkfall, Ater Era, Terminal Disease in Armada.

V soboto, 2. septembra, bodo nastopili: The Stone, Dekadent, Vulvathrone, Armaroth, Šakal in Decatholicize.
«

Nakup vstopnic je možen preko spletne trgovine On Parole.

12. 6. 2023

Organizatorji Brutal Janez Festa 2023 so podaljšali rok prodaje early bird vstopnic. Te boste po novem lahko kupili do konca tega četrtka, 15. junija. Po tem datumu bodo na voljo festivalske vstopnice po navadni preprodajni ceni in enodnevne vstopnice.

Na Brutal Janez Festu 2023 bodo nastopili: Armada, Armaroth, Ashine, Ater Era, Cvinger, Darkfall, Decatholicize, Fleshless, Srd, Šakal, The Stone in Vulvathrone.

10. 5. 2023

Včeraj so šle v prodajo vstopnice za Brutal Janez Fest 2023. Ta bo potekal letos 1. in 2. septembra, mariborski Štuk pa bo tokrat gostil zasedbe Armada, Armaroth, Ashine, Ater Era, Cvinger, Darkfall, Decatholicize, Fleshless, Srd, Šakal, The Stone in Vulvathrone.

Festivalske vstopnice znašajo 35 EUR in jih lahko kupite v spletni trgovini On Parole. Omejeno število vstopnic bo po tej ceni na voljo do 10. junija oziroma do razprodaje zalog. Po tem datumu bodo na voljo tudi enodnevne vstopnice.

6. 4. 2023

V preteklem tednu smo že pisali, da so organizatorji domačega festivala Tolminator pripravili serijo t. i. warm-up koncertov po celotni Sloveniji. Koncert v prestolnici bo nekaj res posebnega, saj bodo kot headlinerji nastopili trenutno zelo vroči progresivni metalcoraši iz Amerike – Born of Osiris! Poleg njih bo nastopil še venček domačih bandov, in sicer Armaroth, Reach A.D., Morywa in Once Was Never.

Po zasedbah sodeč bo to res nor večer, kot se spodobi, pa bosta dva izmed obiskovalcev odšla domov s tedensko festivalsko vstopnico v roki. Vstopnice za koncert po ceni 22 € so že na voljo na tej povezavi, dogodek pa se bo odvil v torek 20. junija v Orto Baru.

Avtorica: Tina Urek
30. 3. 2023

Pomlad bo v znamenju ogrevanja za poletni festival Tolminator, saj so Dirty Skunks objavili kar 6 warm-up koncertov na različnih koncih Slovenije. Na vsakem dogodku se bo podelila tudi ena festivalska vstopnica za Tolminator, ki bo izveden letos prvič v Tolminu med 25. in 29. julijem. Datumi koncertov z izvajalci so sledeči:

TrainStation SubArt - Kranj
21. in 22. april 2023          
Kamra
Sarcasm
Siderean
Dickless Tracy
Ater Era
Smrt
Vulvathrone
Sovrag
Black Camo
Damnation

MC Pekarna - Maribor
13. maj 2023
Kaoz
Reach A.D.
Smrt
Ghost of Veronica
Čarne Marjetice

Figa Rock Bar - Koper
20. maj 2023
Kamra
Britof
Reach A.D.
Agan
Ghastly Ashes

Mostovna - Nova Gorica
9. junij 2023
Hellcrawler
Britof
Black Reaper
Once Was Never
Sovrag

Orto Bar - Ljubljana
20. junij 2023
HEADLINER TBA
Armaroth
Reach A.D.
Morywa
Once Was Never

MIKK - Murska Sobota (OPEN AIR)
15. julij 2023
Carnal Diafragma
Vulvathrone
Vaginal Penetration of an Amelus with a Musty Carrot
Sperm Of Mankind
Vile Disgust
Nefarious Vermin

Avtorica: Tina Urek
20. 3. 2023

Minulo sredo in petek je organizator Brutal Janez Festa 2023 razkril še zadnja dva nastopajoča. To sta dva slovenska black metal banda, ki sta slovenski publiki odlično poznana, in sicer Ater Era in Srd.

Cel seznam nastopajočih je trenutno takšen: Armaroth, Ashine, Armada, Ater Era, Cvinger, Darkfall, Decatholicize, Fleshless, Srd, The Stone, Šakal in Vulvathrone.

13. 3. 2023

Mehiški death metalci Armada in mariborski death thrasherji Decatholicize sta novi najavljeni imeni, ki bosta nastopili na Brutal Janez Festu 2023.

Cel seznam nastopajočih je trenutno takšen: Armaroth, Ashine, Armada, Cvinger, Darkfall, Decatholicize, Fleshless, The Stone, Šakal in Vulvathrone.

6. 3. 2023

Minuli petek je organizator Brutal Janez Festa sporočil, da bodo Ashine nastopili na Brutal Janez Festu 2023.

Celoten seznam zaenkrat potrjenih bandov je takšen: The Stone, Fleshless, Šakal, Cvinger, Darkfall, Armaroth, Vulvathrone, Ashine. Sicer pa obljublja organizator še štiri dodatna imena, ki bodo razkrita najkasneje do konca tega meseca.

9. 2. 2023

Na Prešernov dan je Brutal Janez objavil sledečo vest:

"Ko Janez Vajkard Valvasor in Ivan Cankar obiščeta Franceta Prešerna, skupaj tvorijo trojico najpomembnejših moških slovenske literature in zgodovine, ki domači sceni prinaša pomembno sporočilo, kakršno si ljubitelji ekstremne metal glasbe na slovenski kulturni dan tudi zaslužijo.
Velika trojica prinaša vest o trojici ekstremnih metal bandov, ki bodo zatresli štajersko prestolnico ob koncu festivalne sezone. Mariborski Brutal Janez Fest bodo kot drugi headlinerji festivala obiskali češki death metal veterani Fleshless, njim ob bok pa postavljamo jezne Srbe Šakal in še v tretje grind staroste Vulvathrone.
Na ta kulturni dan sta Janez in Ivan odločila, da stvari rešita drugače. Kulturno. Kot se spodobi!"

Trenutne potrjene zasedbe so: The Stone, Fleshless, Cvinger, Vulvathrone, Darkfall, Šakal in Armaroth. Letošnja različica festivala bo potekala 1. in 2. septembra na že znani lokaciji v Mariborskem Štuku.

Artwork: Riki Ejtis

Avtorica: Tina Urek
22. 12. 2022

Organizator mariborskega dvodnevnega festivala Brutal Janez Fest sporoča: »To, čemur se nihče ne more izogniti, je treba samo premagati. Saj tudi ni pomembno, ali nekdo umre brž ali počasi: enkrat je pač treba.«

Z drugimi besedami: znana sta dva nova nastopajoča za Brutal Janez Fest 2023. To sta poleg že predhodno znanih The Stone in Cvinger avstrijska death/thrash zasedba Darkfall in domači brutaličarji Armaroth.

13. 10. 2022

Jutri, 14. oktobra, bodo v Orto baru pod okriljem društva Veseli Dihurčki ružili slovenski veljaki Noctiferia skupaj s predvozači Armaroth in Siderean. Vstopnice so še vedno na voljo, več informacij o samem dogodku pa najdete v našem Napovedniku.

Časovnica:
19.00 vrata / blagajna
19.20 Siderean (50 min)
20.30 Armaroth (50 min)
21.50 Noctiferia (70 min)

KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana