VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
20. 7. 2022

Indonezijski brutalni death metalci Guttural Disease in Ferdy (Dextrology, Lumpur) so posneli besedilni video za komad Increased Adrenaline, ki je del aktualnega albuma The Foreseen Deadline, ki je izšel minuli teden pri založbi Brutal Mind.

20. 7. 2022

Amaranthe so objavili akustično različico komada Adrenaline, ki ji lahko prisluhnete tukaj.

Avtorica: Tina Urek
19. 11. 2021

Ameriški progresivni metalci October Thorns iz New Yorka so izdali video za pesem Circle Game, ki bo del prihajajočega albuma, za katerega se zanekrat ve le, da bo izšel pri Divebomb Records.

Sicer pa vsebuje video za Circle Game še nikoli videne posnetke v živo z bandovega prvega velikega nastopa v klubu St. Anne's v Brooklynu kot tudi fotografije iz osebnih zbirk skupine. Takrat 19 let stari basist David Z (ex-Legend, ex-Trans-Siberian Orchestra, ex-Chris Caffery (live), ex-Adrenaline Mob, ex-Doctor Butcher) se na koncu videa predstavi s solažo na refren pesmi Billie Jean Michaela Jacksona. To je prvič v več kot 20 letih, da je bil ta posnetek javno objavljen.

9. 4. 2020

Her Chariot Awaits so objavili priredbo Constant Craving kanadske country pop izvajalke KD Lang, ki se nahaja na njihovem samonaslovljenem studijskem prvencu, ki izide jutri pri založbi Frontiers Music.

Skupino sta ustanovila pevka Ailyn (ex-Sirenia) in kitarist ter producent Mike Orlando (Adrenaline Mob), katerima sta se pridružila še Jeff Thal na bobnih in Brian Gearty na basu.

30. 3. 2020

Projekt Allen/Olzon, v katerem so moči združili vokalista Russell Allen (Symphony X, Adrenaline Mob) in Anette Olzon (ex-Nightwish, The Dark Element) ter kitarist, producent in avtor Magnus Karlsson (Primal Fear, Magnus Karlsson's Free Fall), je objavil besedilni video za skladbo I'll Never Leave You s studijskega prvenca Worlds Apart, izdanega v začetku tega meseca pri založbi Frontiers Music.

Na Worlds Apart so naslednje pesmi:
Never Die
Worlds Apart
I'll Never Leave You
What If I Live
Lost Soul
No Sign Of Life
One More Chance
My Enemy
Who You Really Are
Cold Inside
Who's Gonna Stop Me Now

28. 2. 2020

Korošec Tilen Hudrap, član nemških težkometalnih legend U.D.O z neuničljivim 68-letnim Udom Dirkschneiderjem (ustanovitelj in nekdanje prvo grlo velikih Accept) na čelu, se po šestih turnejah v lanskem letu tekom svetovne turneje "Steelfactory World Tour", ki je s tevtonskimi heavy metal ikonami obiskala štiri kontinente, vrača na odre. Po že objavljenih turnejah za leto 2020 je pred dnevi udarila novica, da se v sestavi projekta DIRKSCHNEIDER kot posebni gostje odpravljajo na veliko turnejo aren in stadionov z drugo največjo nemško heavy metal skupino po Accept, nemškimi bučkami HELLOWEEN. Zasedba Helloween, ki po ponovni združitvi s Kaijem Hansenom in Michaelom Kiskejem polni prizorišča po celem svetu, večinoma arene, kjer sicer nastopajo velikani, kot so Iron Maiden, Judas Priest ali Black Sabbath, pa bo tako dobila zgodovinski slovenski pridih.

Datume turneje DIRKSCHNEIDER in HELLOWEEN objavljamo tukaj:

United Alive World Tour – Europe 2020

26. 9. SK Zvolen, Ice Stadium

27. 9. AT Vienna, Gasometer

29. 9. CH Zurich, Samsung Hall

30. 9. IT Milan, Lorenzini District

 2. 10. DE Stuttgart, Schleyer-Halle

 4. 10. UK Manchester, Manchester Academy

 5. 10. UK London, Brixton Academy

 7. 10. FR Paris, Olympia

 8. 10. LU Luxemburg, Rockhall

 9. 10. FR Lyon, Le Transbordeur

11. 10. ES Barcelona, St. Jordi C.

12. 10. ES Madrid, WiZink Center

15. 10. CZ Prague, O2 Arena

16. 10. DE Bochum, Ruhrcongress

17. 10. DE Hamburg, Sporthalle

19. 10. HU Budapest, Papp Laszlo Sport Arena

20. 10. PL Katowice, MCK Congress

23. 10. RU Moscow, Adrenaline Stadium

25. 10. RU St. Petersburg, A2 Arena

27. 10. EE Tallin, Noblessneri Valukoda

29. 10. FI Helsinki, Black Box Ice Arena

31. 10. SE Gothenburg, Partille Arena

12. 11. BG Sofia, Arena Armeec

14. 11. GR Athens, Winter Rocks, Faliro Pavilion Arena

 

Legendarni Korošec, ki je bil član metal ikon, kot so nizozemski death metal velikani PESTILENCE, ameriški VICIOUS RUMORS in power thrash institucija PARADOX, igral pa je tudi z bay area thrash titani TESTAMENT, tako ponovno postavlja nedosegljive mejnike. Leta 2018 je v manj kot dvanajstih mesecih izdal DVD z zastavonošami ameriškega heavy metala Vicious Rumors ob 40. obletnici skupine, posnet na famoznem nemškem open air festivalu Bang Your Head!!!, gostoval na novem albumu od Dragonlord (projekt Erica Petersona iz TESTAMENT), izdal studijski album Hadeon z nizozemskimi death metalci PESTILENCE, se podal na monumentalno svetovno turnejo "Consuming the World" (Pestilence so nastopili v več kot tridesetih državah po celem svetu in odigrali 80 koncertov, si delili odre z Iron Maiden, Ozzyjem, Judas Priest), ter se kasneje še istega leta pridružil U.D.O, s katerimi se je konec jeseni podal na dvajsetdatumsko turnejo po Rusiji in zgodovinsko leto zaključil s stotimi odigranimi koncerti, neverjetni dosežek pa je naš največji glasbenik ponovil lani s prav tako več kot stotimi koncerti v enem letu, ko so U.D.O odigrali šest turnej, med drugim tudi Monsters of Rock tour, kjer so iz Miamija pluli na Haiti in Jamajko med vmesno headline turnejo, leto pa je zaznamovala tudi festivalska turneja, med katero so si pred več desettisoč glavo množico oboževalcev delili odre z hard rock in metal ikonami, kot so RAINBOW, DEF LEPPARD, EXTREME, SCORPIONS, THIN LIZZY, SAXON, ZZ TOP, KING DIAMOND in OPETH. Hudrap je do danes s petimi mednarodnimi metal skupinami sicer igral v več kot 50 državah po celem svetu.

Avtorica: Tina Urek
11. 2. 2020

Novonastala hard rock/metal zasedba Her Chariot Awaits, v kateri sta moči združila španska vokalistka Ailyn (ex-Sirenia) in ameriški kitarist ter producent Mike Orlando (Adrenaline Mob), je objavila videospot za skladbo Dead & Gone. Gre za prvi single z njihovega samonaslovljenega studijskega prvenca, ki bo izšel 10. aprila pri Frontiers Music Srl.

Tracklista albuma je sledeča:
Misery
Dead & Gone
Screaming Misfire
Stolen Heart
Constant Craving
Say No
Line Of Fire
Turning The Page
Take Me Higher
Just Remember
Forgive Me Dear

14. 1. 2020

V soboto, 18. januarja, bo v Slaughter Clubu v neposredni bližini Milana potekal festival Doom Over Medhelan, kjer bodo poleg legendarnih švedskih doomerjev Candlemass nastopili še Novembre, Adrenaline, Crimson Dawn in Arkana Code.

Časovnica:

19.00 vrata
19.45–20.15 Crimson Dawn
20.30–21.00 Arkana Code
21.15–21.45 Adrenaline
22.00–23.00 Novembre
23.30–xx.xx Candlemass

8. 8. 2019

V zaenkrat še neimenovanem novem projektu so moči združili kitarist Phil Demmel (Vio-lence, ex-Machine Head, ex-Torque), vokalist Bobby »Blitz« Ellsworth (Overkill), bobnar Mike Portnoy (Sons Of Apollo, The Winery Dogs, ex-Dream Theater, ex-Adrenaline Mob) in basist Mike Menghi (Metal Allegiance).

17. 7. 2018

The Cruel Intentions predstavljajo videospot za skladbo Jawbreaker s prihajajočega debitantskega albuma No Sign Of Relief, ki bo izšel 21. septembra pri Indie Recordings.

No Sign Of Relief prinaša naslednje skladbe:
Jawbreaker
Reckoning
Genie's Got A Problem
Weekend Suffering
Borderline Crazy
Check Your Head
Sick Adrenaline
Everybody Riot
Go Fuck Yourself
Chaos In A Bombshell
Devilicious

21. 5. 2018

The Cruel Intentions so podpisali za založbo Indie Recordings, pri kateri bodo 21. septembra izdali svoj debitantski album z naslovom No Sign Of Relief.

Tracklista je sledeča:
Jawbreaker
Reckoning
Genie's Got A Problem
Weekend Suffering
Borderline Crazy
Check Your Head
Sick Adrenaline
Everybody Riot
Go Fuck Yourself
Chaos In A Bombshell
Devilicious

Skupina se bo konec tega tedna mudila tudi na mini turneji po Italiji, kjer bo skupaj s Speed Stroke in The Lethal Idols nastopila 25. 5. v Padovi, 26. 5. v Vercelli in 27. 5. v Firencah.

21. 12. 2017

Skupina Stereo Satellite, ki jo sestavljajo člani Disturbed in Adrenaline Mob, je objavila videospot za svoj prvi single z naslovom Glass Houses.




8. 12. 2017

Vokalist Lukas Rossi (ex-Rock Star Suprnova), kitarist Mike Orlando (Adrenaline Mob), basist John Moyer (Disturbed, ex-Adrenaline Mob, ex-The Union Underground) in bobnar Jordan Cannata (Adrenaline Mob) so ustanovili novo skupino z imenom Stereo Satellite.

1. 9. 2017

Finska glam metal zasedba Santa Cruz bo 10. novembra izdala novi studijski album z naslovom Bad Blood Rising, ki prinaša naslednje skladbe:
Young Blood Rising
River Phoenix (Album version)
Fire Running Through Our Veins
Drag Me Out Of The Darkness
Breathe
Voice Of The New Generation
Back From The Dead
Bad Habits Die Hard
Pure Fucking Adrenaline
Get Me Out Of California
River Phoenix (Part 2)

3. 8. 2017

Sons Of Apollo so objavili dražilnik za debitantski album z naslovom Psychotic Symphony, ki bo izšel 20. oktobra pri InsideOut Music/Sony Music.

Gre za novo superskupino, ki jo sestavljajo bobnar Mike Portnoy (ex-Dream Theater, ex-Adrenaline Mob, The Winery Dogs), klaviaturist Derek Sherinian (ex-Dream Theater, ex-Yngwie Malmsteen, ex-Alice Cooper, ex-Black Country Communion), basist Billy Sheehan (Mr. Big, The Winery Dogs), vokalist Jeff Scott Soto (ex-Journey, ex-Yngwie Malmsteen, ex-Talisman, Trans-Siberian Orchestra) in kitarist Ron »Bumblefoot« Thal (ex-Guns N' Roses, Art Of Anarchy).

KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana