VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
18. 4. 2024

Ameriški tehnični death metal band Vale Of Pnath, v katerem delujejo člani Abigail Williams, predstavlja komad Soul Offering, za katerega je posnel spodnji videospot. Omenjeni komad je že drugi single s tretjega albuma Between The Worlds Of Life And Death, ki bo 24. maja izšel pri Willowtip Records in obsega te naslove:

The Forgotten Path (Intro)
Silent Prayer
Soul Offering
Shadow
Uncertain Tomorrow
Beneath Ashen Skies
No Return, No Regret
Echoes of the Past (Interlude)
Burning Light

30. 11. 2022

Podjetje Z2 je najavilo izid stripa oziroma grafične novele in namizne igre z imenom Amon Amarth: The Great Heathen Army. Gre za zgodbo, za katero glavna podlaga je aktualni plošček Švedov Amon Amarth. Projekt je združil zasedbo in pisca Dana Watters, ki je napisal zgodbi za Abigail in Lucifer od King Diamond, sodelovali pa so še umetniki Ario Murti, Montos in Tom Thiel. Poleg novele bo na voljo tudi replika namizne igre, ki jo lahko vidite v spotu naslovnega komad omenjenega albuma.

Avtorica: Tina Urek
4. 1. 2022

Deeper Graves, experimental/ambient/instrumental/shoegaze solo projekt Jeffa Wilsona (Chrome Waves, ex-Nachtmystium, ex-Wolvhammer, ex-Abigail Williams), bo 28. januarja pri Disorder Recordings izdal svoj 2. album, ki bo nosil naslov The Colossal Sleep. Tega že lahko naročite preko Bandcampa, na voljo za poslušanje pa je že tudi pesem Distant Fires.

5. 10. 2021

Poljski death/thrash metal veterani Vader bodo 21. oktobra izdali live album Blitzkrieg in Texas: Live 2005, ki ga lahko prednaročite tukaj (digi CD, limitirana vinilka v treh različnih barvah, kaseta). Pri tem albumu gre za live posnetek z bandovega nastopa v ameriškem mestu Austin leta 2005, ko je bila zasedba na turneji Blitzkrieg 3 USA Tour skupaj z Decapitated, Dew-sentenced in Abigail Williams. Na albumu bodo naslednji komadi:

This is War
Lead Us!
Sothis
The One Made of Dreams
Xeper
The Crucified Ones
Silent Empire
Blood of Kingu
Out of the Deep
Dark Transmission
The Epitaph (cut)
Raining Blood

Sicer pa ne pozabimo, da pridejo Vader 17. decembra v Ljubljano.

28. 9. 2021

Vesela Duhirčka sporočata, da je »dogodek odpovedan, potrudili se bomo privabiti Incantation z naslednjo turnejo, žal z drugimi predskupinami«. Poleg Incantation bi morali nastopiti še Abigail Williams in Vale Of Pnath.

23. 9. 2021

Ameriška death/doom metal zasedba Pulchra Morte je objavila videospot za skladbo Knife Of The Will z aktualnega studijskega albuma Ex Rosa Ceremonia, izdanega novembra lani pri založbi Transcending Records.

Pulchra Morte so vokalist Adam Clemans (Skeletonwitch, Wolvhammer), basist John Porada (Wolvhammer, Abigail Williams), kitarist Jarrett Pritchard (Eulogy), bobnar Clayton Gore (Eulogy, Harkonin) in drugi kitarist Jeffrey Breden (Leagues Below).

5. 2. 2020

Preko Decibelmagazine.com lahko premierno prisluhnete skladbi Knife Of The Will, prvemu singlu s prihajajočega albuma ameriške doom/death metal zasedbe Pulchra Morte. Gre za naslednika njihovega prvenca Divina Autem Et Aniles iz 2019, ki je poslušalce popeljal v zlate čase doomed death metala s konca 80-ih in začetka 90-ih let.

Skupino po novem sestavljajo Adam Clemans (Skeletonwitch, Wolvhammer) na vokalu, John Porada (Wolvhammer, ex-Nachtmystium, ex-Abigail Williams) na basu, Jarrett Pritchard (Eulogy, Brutality, Wolvhammer) na kitari, Jeffrey Breden (Leagues Below) na drugi kitari in Clayton Gore (Eulogy, ex-Harkonin) na bobnih.

13. 6. 2019

Floridska progressive death metal zasedba Atlas Entity, v kateri igra tudi bobnar Sam Paulicelli (Decrepit Birth, Eliminator, ex-Abigail Williams, ex-Abysmal Gates, ex-Mutiny Within), bo jutri izdala debitantski album z naslovom Beneath The Cosmic Silence, ki mu lahko že v celoti prisluhnete tukaj.

29. 5. 2019

Ameriška post-black metal zasedba Chrome Waves, v kateri sodelujejo nekdanji člani Abigail Williams, Nachtmystium in Wolvhammer, predstavlja povsem novi single z naslovom Bound.

Skupina je nedavno podpisala tudi za založbo Avantgarde Music, ki bo v Evropi poskrbela za izid njihovega aktualnega debitantskega albuma A Grief Observed.

30. 10. 2018

Veseli Dihurčki bojo že tradicionalni dan mrtvih v znamenju black metala letos obeležili v kranjskem TrainStation Subartu, kjer se bo jutri ustavil paket Aphotic Visions na čelu s finskimi veteran Horna. Pri nas so nazadnje nastopili predlani na festivalu Metaldays ter pred enajstimi leti v Channel Zeru z Naberius, Vorkreist in Blacklodge. V zadnjih dveh in pol desetletjih so nanizali zavidanja vredno število izidov, pa tudi letos ni nič drugače; januarja so najprej izdali EP Kuolleiden kuu ter split s Pure, prejšnji mesec pa še kompilacijo Kasteessa kirottu s skladbami, ki so nastale še pred prvim demom Varjoissa (1995) pa vse do leta 1999.

Jutrišnjega koncerta se lahko veselijo tudi vsi, ki so Blaze of Perdition lani zamudili z Outre in Ulcerate v Zagrebu. Poljaki namreč še vedno promovirajo odlični lanski album Conscious Darkness.

K nam se vračajo tudi Iskald, ki smo jih pred sedmimi leti videli v družbi Abigail Williams in Thulcandra v Channel Zeru ter pred štirimi s Kampfar, Hate in Velnias v Gradcu. Norvežani bodo tokrat predstavili svoj peti, sveže izdani album Innhøstinga.

Po dolgem času se vračajo tudi njihovi sorojaki Crest of Darkness, ki so se slovenskemu občinstvu prvič predstavili leta 2013 s Sterbhaus in Shining. Tako kot Horna tudi oni letos obeležujejo 25. obletnico delovanja, v tem času pa so izdali sedem albumov in dva EP-ja.

V Kranju se bo predstavila še italijanska zasedba Black Faith, ki je lani povila svoj drugi dolgometražec Nightscapes.

Časovnica:

18.00 vrata/blagajna
18.20 BLACK FAITH
19.20 CREST OF DARKNESS
20.25 ISKALD
21.30 BLAZE OF PERDITION
22.40 HORNA

Več o dogodku in nastopajočih lahko preberete na Facebooku in v našem napovedniku. Nekaj vstopnic bo še jutri na voljo na blagajni kluba.

13. 6. 2018

Japonski black/thrash metal manijaki Abigail predstavljajo novo skladbo z naslovom Nuclear Hammer s prihajajočega 7" EP-ja Far East Black Metal Onslaught, ki bo izšel 7. avgusta pri založbi Hellprod Records.

16. 2. 2018

Danes zvečer naj bi se Grob, Nature in Srd v kranjskem Trainstation SubArtu pridružila še kalifornijska death metal zasedba The Faceless!

Četverica pod vodstvom kitarista/vokalista Michaela Keenea (ex-Abigail Williams) je decembra lani pri založbi Sumerian Records izdala svoj četrti studijski album In Becoming A Ghost, na katerem je tehnični death metal predhodnih izdaj tokrat podvrgla tudi opaznim ambientalnim black metal vplivom. Skupino po novem poleg Keenea sestavljajo še vokalist Ken Sorceron (Abigail Williams, Chrome Waves, ex-Aborted, ex-Belhor), kitarist Justin McKinney (The Zenith Passage) in bobnar Bryce Butler (Dei Aemeth, Lizard Professor, ex-A Devil's Daydream).

Več podrobnosti lahko spremljate na Facebook strani dogodka.

9. 8. 2017

Clouds predstavljajo besedilni video za skladbo Nothing but a Name, ki bo 1. septembra izšla na novem EP-ju Destin, na katerem so večinoma na novo posnete pesmi z albumov Doliu in Departe. Pri skladbi Nothing but a Name je kot gost sodeloval Mihu iz romunske zasedbe Abigail.

28. 7. 2016

Japonski black/thrash veterani Abigail bodo 15. avgusta pri Nucelar War Now! Productions izdali album The Final Damnation, ki prinaša naslednje komade:
The Final Damnation
Blasphemy Night
Whisky Coke and Bitch
Sex & Metal
Open the Gates of Hell
No Pain! No Limit!
Sweet Baby Metal Sluts
Holocaust by Evil

11. 2. 2016

Založba Profound Lore je objavila skladbo Beast Whip banda Cobalt, ki bo 25. marca izdal dvojni plošček Slow Forever z novim vokalistom Charliejem Fellom (Negative Mantra, nekdaj v zasedbah Lord Mantis ter Abigail Williams).

KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana